breaking news

Invicta FC 20 card bekend, inclusief twee titelgevechten

October 14th, 2016 | by Marcel Dorff
Invicta FC 20 card bekend, inclusief twee titelgevechten
Invicta FC
0

Invicta FC heeft zojuist via haar officiële website het twintigste evenement van de organisatie aangekondigd. Net als het vorige evenement zal ook deze card plaatsvinden in de Scottish Rite Temple te Kansas City, Missouri. Zowel Tonya Evinger als Angela Hill zullen op dit evenement hun titels verdedigen tegen respectievelijk Yana Kunitskaya en Kaline Medeiros. Het evenement vind plaats op 18 November 2016.

Tonya Evinger (MMA 17-6/Invicta 6-0) zal voor de tweede keer haar titel gaan verdedigen. De MMA veterane vecht sinds 2013 voor Invicta FC, en wist een zeer indrukwekkend resumé daar op te bouwen. Onder meer overwinningen tegen Cindy Dandois en Ediane Gomes leverde Evinger in 2015 een titelgevecht op tegen Irene Aldana. Evinger won in de vierde ronde via TKO en werd daarmee de nieuwe Invicta FC Bantamweight Kampioene. De titel was vacant omdat Lauren Murphy inmiddels naar de UFC was vertrokken. Evinger won ook twee maanden later van Pannie Kianzad, maar omdat Kianzad het gewicht van 135lbs niet haalde stond de titel niet op het spel. Evinger’s eerste titelverdediging was in Mei van dit jaar. Colleen Schneider werd via Unanimous Decision verslagen.

Yana Kunitskaya (MMA 9-2/Invicta 0-0) maakt haar Invicta FC debuut. De Russische mag verrassend dus meteen voor de titel vechten. Kunitskaya wordt gezien als een groot talent, maar vocht tussen 2012 en 2016 geen enkele MMA partij. In Maart van dit jaar maakte Kunitskaya haar comeback in de Absolute Championship Berkut organisatie. Geen succesvolle terugkeer aangezien ze in de eerste ronde verloor via Armbar Submission. Vorige maand revancheerde de Russische zich door Yanan Wu via TKO in de tweede ronde te verslaan. De meest opvallende overwinning van Kunitskaya is haar overwinning in 2010 tegen Cindy Dandois. Kunitskaya finishte Dandois via TKO na 34 seconden in de eerste ronde.

Het Co-Main Event van de avond wordt verzorgd door Angela Hill en Kaline Medeiros.

Angela Hill (MMA 5-2/Invicta 3-0) kwam voor het eerst in beeld tijdens het twintigste seizoen van TUF. Hill destijds met een 1-0 record in MMA werd als #16 gerankt door de UFC, en moest het daardoor opnemen tegen de #1 gerankte Carla Esparza. Hill was kansloos en verloor vroeg in de eerste ronde. Haar UFC ”journey” was ook niet succesvol. Emily Kagan werd verslagen, maar Hill verloor van Rose Namajunas en Tecia Torres waarna haar contract niet werd verlengt. Hill werd opgepikt door Invicta FC, en na KO overwinningen tegen Alida Gray en Stephanie Eggink mocht Hill in Mei van dit jaar het opnemen tegen de Braziliaanse Kampioene Livia Renata Souza. Na vijf rondes scoorden twee judges in het voordeel van Hill waardoor Hill zich de Invicta FC Strawweight Kampioene mag noemen. Hill maakt haar eerste titelverdediging tegen Kaline Medeiros.

Kaline Medeiros (MMA 8-4/Invicta 2-0) vecht sinds dit jaar voor Invicta FC. De Braziliaanse won in haar debuut van Alinne Serio via TKO in de tweede ronde, waarna ook in September werd gewonnen van Manjit Kolekar via Unanimous Decision. Medeiros heeft op dit moment een winstreak van vijf gevechten. Medeiros wist net als Angela Hill, Stephanie Eggink te verslaan maar deed dit wel in een andere organisatie.

Check hieronder alle andere gevechten die ook aan deze card werden toegevoegd.

18 november 2016 | Scottish Rite Temple | Kansas City, Missouri, USA.

Invicta FC 20: Evinger vs. Kunitskaya

MAIN CARD
Tonya Evinger vs. Yana Kunitskaya BANTAM.CHAMPIONSHIP Jessica Rose Clark vs. Pam Sorenson
Angela Hill vs. Kaline Medeiros STRAW.CHAMPIONSHIP Lynn Alvarez vs. J.J.Aldrich
Herica Tiburcio vs. Simona Soukupova Stephanie Egger vs. TBA
Ashley Yoder vs. Amber Brown Miranda Maverick vs. Samantha Diaz

Leave a Reply

Translate »