breaking news

Invicta FC 19 met twee titelgevechten komende vrijdag

September 20th, 2016 | by Stefan Van Erp
Invicta FC 19 met twee titelgevechten komende vrijdag
Invicta FC
0

Komende vrijdag, 23 september zal Invicta FC met haar 19de evenement komen in de Scottish Rite Temple in Kansas City, Missouri, Verenigde Staten. Tijdens dit evenement staan er 2 titelgevechten op het programma en zal de Nederlands Amerikaanse Tiffany van Soest haar debuut maken.

Ayaka Hamasaki (13-1) zal tijdens het co-main event haar titel verdedigen in de Atomweight division tegen Jinh Yu Frey (5-1)

Hamasaki, vechtend uit Ota, Tokio, Japan heeft een achtergrond in Judo. Ze heeft een tweede Dan zwarte band binnen gehaald voordat ze het professionele MMA inging. In 2009 maakte ze haar debuut en won de Jewels Lightweight titel in haar vierde gevecht. In 2012 debuteerde Hamasaki bij Invicta FC waar ze haar eerste twee partijen won. Haar derde partij stond ze tegenover Claudia Gadelha. Deze partij verloor ze middels een TKO in de derde ronde. Na deze nederlaag koos Hamasaki voor een gewichtsklasse lager, namelijk het Atomweight (47,6 kilogram). Deze keuze bleek een goede getuige haar 4 overwinningen op rij. Hamasaki is in bezit van de titel sinds juli 2015 en hoopt nu voor de tweede keer haar titel succesvol te verdedigen.

Jinh Yu Frey, vechtend uit Arlington, Texas, Verenigde Staten komt uit voor Team Mohler MMA en Snow Jiu Jitsu. Frey, die naast haar MMA carrière ook werkt in een ziekenhuis waar ze kankerpatiënten begeleid tijdens de behandeling, debuteerde in het professionele MMA in 2013 en heeft inmiddels 6 partijen gevochten. 4 van deze partijen vocht zij voor Invicta FC en hier won zij er 3 van er verloor er 1. Haar laatste 3 partijen wist Frey in winst om te zetten wat haar nu een kans op de titel heeft opgeleverd.

In het Main Event zal Jennifer Maia (13-4-1) haar interim titel verdedigen tegen Roxanne Modafferi (19-12) in de Flyweight division.

Maia, uitkomend voor Brazilië maakte haar MMA debuut in 2009. Daarvoor kwam ze uit in het professionele boksen waarin ze 3 partijen vocht. Al deze partijen wist zij om te zetten in winst. Ze heeft in haar MMA carriere voor diverse organisaties gevochten en maakte in 2013 haar debuut voor Invicta FC tegen Zoila Frausto. Deze partij won zij middels een unanimous decision. In totaal heeft Maia 4 keer gevochten voor Invicta waarvan zij er 3 won en 1 verloor. Opvallend is dat al haar partijen de volledige 3 ronden bevatten en dus in de handen van de jury terecht kwam. Nadat Maia in maart van dit jaar haar partij won voor de interim titel tegen Vanessa Porto ging iedereen er van uit dat zij het tegen de kampioene Barb Honchak op zou gaan nemen voor de titel. Echter heeft Honchak een verhuizing achter de rug en is zij nog niet in staat om te vechten voor de titel. Daarom heeft Invicta FC besloten om Maia de interim titel te laten verdedigen.

Roxanne Modafferi, uitkomend voor Syndicate MMA uit Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten heeft een achtergrond met Taekwondo, Judo, Karate en Brazilian Jiu Jitsu en is een echte veteraan in MMA. Ze begon haar professionele carriere in 2003 waar ze haar eerste partij vocht tegen Hikaru Shinohara en won via een Armbar in de eerste ronde. Na voor diverse organisaties uitgekomen te zijn, waaronder Strikeforce en de UFC debuteerde Modafferi in 2014 voor Invicta FC. Ze heeft inmiddels 5 partijen gevochten voor de organisatie en won er hiervan 4 en verloor er 1. Nadat ze in maart van dit jaar haar partij tegen DeAnna Bennett won via een split decision heeft Modafferi zich nu verzekerd voor een partij om de interim titel.

Invicta FC 19 heeft ook een Nederlands tintje. Niemand minder dan Tiffany “Time Bomb” van Soest zal haar Invicta FC debuut maken tegen Kalyn Schwartz. Tiffany, geboren in de Verenigde Staten maar met Nederlandse roots heeft een indrukwekkend CV wat betreft kickboksen. Zo is zij meervoudig wereldkampioen in de Featherweight division en ook in de Bantamweight division wist zij de titel te pakken.

Invicta FC 19 zal uitgezonden worden op UFC FightPass en zal beginnen om 02:00u zaterdagochtend Nederlandse tijd.

23 september 2016 | Scottish Rite Temple | Kansas City, Missouri, USA.

Invicta FC 19: Maia vs. Modaferri

MAIN CARD
Jennifer Maia vs. Roxanne Modaferri INT.FLYWEIGHT CHAMPIONSHIP Tiffany van Soest vs. Kalyn Schwartz
Ayaka Hamasaki vs. Jinh Yu Frey ATOMWEIGHT CHAMPIONSHIP Julia Jones vs. Stephanie Skinner
Irene Aldana vs. Faith van Duin Amber Leibrock vs. Amy Coleman
Manjit Kolekar vs. Kaline Medeiros Ashley Greenway vs. Sunna Rannveig Davidsdottir

Leave a Reply

Translate »