breaking news

Interview : Siyar ”The Great” Bahadurzada

August 21st, 2017 | by Marcel Dorff

De Afghaanse Nederlander Siyar Bahadurzada nam de tijd om een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot zijn MMA gevecht voor de UFC aankomende September in de Rotterdam Ahoy tegen Rob Wilkinson. Bahadurzada staat bekend om zijn zeer attractieve vechtstijl, en wist voordat hij de UFC binnen kwam onder meer de United Glory titel en de zeer prestigieuze Shooto titel in Japan te veroveren.

Bekijk hieronder het interview.

Siyar allereerst bedankt voor de tijd die je neemt om een aantal vragen te beantwoorden. Hoe heb je je voorbereid in aanloop naar dit gevecht, en waar heb je getraind.

Voorbereiding ging super. Geen blessures, scherp en explosief. Klaar voor de strijd!

Je zou het in eerste instantie opnemen tegen Abu Azaitar in Rotterdam, maar op 29 Juli werd bekend dat Rob Wilkinson je nieuwe tegenstander was. Enig idee waarom Azaitar niet vecht? En is het een grote aanpassing geweest in je voorbereiding dat je nu tegen een andere tegenstander staat? En vind je het jammer dat Azaitar heeft afgezegd?

Het is nooit fijn als je tegenstander afzegt. Maar ik train niet op tegenstanders. Ik train voor de kampioensgordel!

MMA in Nederland wordt steeds groter. Hoe belangrijk is het voor jou om dit jaar wel in Rotterdam te vechten, en waarom is dit wel of niet belangrijk?

Het is belangrijk dat ik weer in Nederland vecht. Ik heb hier jarenlang gevochten en een fanbase opgebouwd. Na mijn schouderblessures dacht iedereen dat ik nooit meer terugkwam. Wat ook klopt bij de 99% van de vechters. Maar je kunt niet dezelfde voorspellingen bij mij maken. Ik ben niet een van die stervelingen.

Je bent onder veel Nederlandse MMA fans (de nieuwe fans) op een of andere manier niet heel bekend. En ook op de Nederlandse reclames wordt je niet getoond. Stoort het jou, of motiveert het je om een duidelijk statement te maken in de Rotterdam Ahoy?

Het stoort me niet en iets als dit motiveert me ook niet. Mijn motivatie is dat ik met mijn talent de wereld kan veranderen. Een wereld waar ik 20 jaar geleden zelf in beland was. Een wereld zonder hoop, zonder enig voorbeeld en zonder enig idee wat morgen met zich meebrengt. Ik raak miljoenen mensen met mijn talent in Afghanistan. En het heeft een positieve effect op jongeren daar. Ze verbeteren hun leven. Ze hebben een doel. Ze willen net zoals Siyar in de UFC vechten. Duizenden jongeren doen aan MMA in Afghanistan en dit aantal groeit met de dag. Ze blijven van drugs af. Ook jongeren op school krijgen een voorbeeld om het allerhoogst haalbare te halen in hun vakgebied. Als ik dat moet vergelijken met de roem en het geld wat Conor McGregor krijgt… Ik zou zeker niets veranderen aan wat en hoe ik nu mijn talent inzet om die levens te veranderen.

Na je overwinning tegen Brandon Thatch stond je gematcht tegen Claudio Silva, maar hij raakte geblesseerd en werd vervangen door Jorge Masvidal. Vervolgens raakte jezelf geblesseerd. In hoeverre hebben blessures tot dusver je weg omhoog in de UFC belemmerd, en waar denk je dat jezelf had gestaan als je deze blessures niet had gehad?

Als ik geen blessures had dan was ik nu zeker in Top 3 van Welterweight divisie. Het is niet dat ik het in me heb. Het is of ik gezond en heel kan blijven. Ik werk te hard. Waardoor ik mezelf soms blesseer. Maar daar gaat verandering in komen. En ook in mijn rankings!

Geloof jij in ‘’ringrust’’?

Nee. Dat is slechts een excuus voor stervelingen. Daar doe ik niet aan mee.

Wat weet je over je tegenstander Rob Wilkinson, en hoe ga je hem bestrijden?

Ik weet dat hij 1.88m is. Dus ik moet 1.88m ver naar achteren stappen wanneer hij valt.

Volgens de planning van de UFC sta je op de Main Card. Dit wordt voor jou de derde keer dat je op de Main Card staat, in hoeverre is dat belangrijk voor je?

Ik ben geen undercard vechter. Ik ben een spectakel vechter. Mensen willen geweldadige knockouts zien.

Wat is je doel op lange termijn in de Welterweight divisie? En hoe denk je dit doel te gaan bereiken?

Mijn doel is om kampioen te worden. En hoe ik dat doe? Ik ben best een rechtvaardige persoon. Ik zal ze allemaal gelijk behandelen. Afmaken!

Wie staan er in je hoek tijdens UFC Rotterdam?

Mijn exen. Ze zullen allemaal aanwezig zijn in Ahoy.

Je traint normaal gesproken vooral in de VS, maar bent al sinds begin Juni in Nederland. Waarom ben je al zo vroeg naar Nederland gekomen?

Ik hou van Nederland. Ik ben gehecht aan Nederland. Hier voel ik me thuis.

De laatste tijd worden regelmatig vechters door USADA geschorst ivm gebruik van verboden middelen etc. Wat is jou kijk op deze onwikkeling in het MMA?

Top! Nu komt het erop neer wie de sterkste wilskracht heeft om te winnen als we allebei even moe zijn… en ik weet dat mijn wilskracht onvergelijkbaar is.

Wat verwacht je van je twee landgenoten (De Randamie en Struve) tijdens UFC Rotterdam?

Knockouts!

Als je wil, kun je een voorspelling doen voor jou partij tijdens UFC Rotterdam tegen Rob Wilkinson?

Kort, Gewelddadig en Spectaculair!!

Siyar, bedankt voor je tijd. Wil je nog iets zeggen tegen je fans en tegen de mensen die naar UFC Rotterdam gaan?

Volg mijn social media. Ik kan je leven veranderen of je laten lachen. Of misschien allebei. Maar als je geen intelligente humor hebt, blijf aub weg. Want je gaat me niet snappen en dan ga je je ergeren. 😬

Bedankt voor de tijd, en we wensen je veel succes tijdens UFC Rotterdam.

Thanks. 🙂

Volg Siyar Bahadurzada via Social Media.
Twitter : @Siyarized
Instagram : @siyarized
Facebook : Siyar Bahadurzada – سير بهـادرزاده

Comments are closed.

Translate »