breaking news

Interview met WFL MMA en oud ONE: Championship vechter Anthony Engelen

March 18th, 2018 | by Lennart Van Arendonk

World Fighting League (WFL) geeft op 24 maart het podium aan de oud ONE: Championship vechter Anthony Engelen voor zijn Mixed Martial Arts (MMA) partij tegen Duane van Helvoirt. Engelen heeft veel in het Internationale circuit gewonnen en zal nu op de Nederlandse boden zijn kunsten vertonen.

De 32-jarige ‘Archangel’ Anthony Engelen heeft vijf keer voor de Aziatische ONE: Championship gevochten. Hij dwong hier Rocky Batolbatol en Sami Amin om af te kloppen en won zijn laatste partij met een spectaculaire knock-out van A.J. Lias Mansor. Deze knock-out is te bewonderen in de onderstaande video:

Wij spraken met Engelen over zijn vertrek bij ONE: Championship, zijn trainingen in Jakarta, Indonesië en voorbereidingen voor WFL MMA 2:

Op 24 maart vecht jij tegen Duane van Helvoirt tijdens World Fighting League MMA 2 in Almere. Volgens je professionele record heb je alleen nog maar gevochten in Azië. Wordt dit je aller eerste wedstrijd op de Nederlandse bodem?

Ik heb in 2011 een amateur shooto partij gevochten in Nederland. Dit was mijn allereerste semi MMA partij. Die had ik helaas verloren. Niet lang daarna ben ik geëmigreerd naar Jakarta, Indonesië waar ik verder ben gaan trainen en vervolgens een aantal semi pro en een aantal pro partijen heb gevochten voordat ik gecontracteerd werd door ONE Championship.

De meeste MMA fans zullen je kennen van je loopbaan bij ONE: Championship. Helaas heb je hier in december afscheid van moeten nemen. Met welke organisaties ben jij vervolgens in gesprek gegaan?

Op het moment zijn ik en mijn manager/trainer Martijn de Jong in gesprek met een aantal organisaties in Azie en Amerika. Zodra hier meer zekerheid over is zal ik dat ook bekend maken 😉

Kun je ons nog iets vertellen over de reden van ontslag? Heeft het iets te maken met het UFC debuut van Marcin Prachnio?

De reden voor mijn ontslag heeft te maken met ego’s en politiek. Iets waar je zelfs als vechter helaas ook weleens mee te maken hebt. Het tekenen van Marcin bij de UFC heeft hier zeker ook mee te maken maar dat was niet het enige. ONE Championship is een goede organisatie waar ik als vechter veel plezier heb gehad. Er zijn alleen een aantal personen aan het roer die niet goed bezig zijn. Ook hier zal ik later nog eens uitgebreid over terug komen.

Jij vocht bij ONE: Championship in de Featherweight divisie. De kampioen hiervan draagt ook de Lightweight titel en krijgt tijdens ONE: Iron Will ook nog de kans om de Bantamweight titel van Bibiano Fernandes af te pakken. Wat vind jij van dit gevecht en wie zie jij winnen?

Ja Martin Nguyen is van plan om de eerste vechter ooit te worden met kampioenstitels in 3 gewichtsklassen. Hij is een hele goede vechter en heeft de top van de top in 2 gewichtsklassen al uitgeschakeld. Nu gaat hij een stapje naar beneden….
Maar hij moet tegen een hele sterke tegenstander. Bibiano is een tank die maar blijft komen. Zijn game is ook super compleet en allround. Ik heb een lichte persoonlijke voorkeur naar de winst voor Martin, al is het maar omdat hij zo geschiedenis kan schrijven. Maar we zullen het zien volgende week!

Jij bent woonachtig in Jakarta. Waar train jij en hoe gaan de voorbereidingen?

Ik heb in July 2017 samen met mijn trainer Martijn de Jong de allereerste TATSUJIN MMA INDONESIA geopend. Hier train ik uiteraard elke dag naast het lesgeven en het managen van de gym. Ook heb ik 10 dagen bij Bali MMA getraind zodat ik mij helemaal kon focussen op het trainen zelf. Nu zojuist in Nederland aangekomen zal ik nog een aantal keer trainen bij Tatsujin Deventer en bij de eerste gym waar ik ooit was begonnen, FPA in Amersfoort.
De voorbereidingen zelf gaan erg goed. Het was een relatief korte maar intensieve fightcamp. Maar dit was puur de finishing touch omdat ik altijd aan het trainen ben. Ik voel me sterk en ik heb er zin!

Kun je ons een voorspelling geven van je partij tegen Duane van Helvoirt?

Mijn voorspelling tegen Duane volgende week zaterdag is dat het een toppartij wordt waarin alle facetten van MMA aan bod zullen komen!

Wij willen Anthony Engelen bedanken voor zijn tijd en wensen hem veel succes tijdens World Fighting League MMA 2.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »