breaking news

Interview met Kickboks – en MMA coach Said El Badaoui

September 27th, 2020 | by Redactie
Interview met Kickboks – en MMA coach Said El Badaoui
Combat Sports
0

Deze week had MMA DNA een interview met succestrainer Said El Badaoui. De coach van onder meer Germaine de Randamie, Melvin Manhoef, Ilias Bulaid en ONE Championship kampioen Ilias Ennahachi heeft drukke tijden met zijn vechters. Zo heeft hij in een tijdsbestek van 10 dagen liefst drie vechters in drie verschillende landen op evenementen staan. El Badaoui staat aanstaande zaterdag in de hoek van Germaine de Randamie tijdens haar partij in Abu Dhabi tegen Julianna Peña.

Lees hieronder het interview.

Je hebt drie vechters op drie verschillende evenementen staan. Hoe ga je ze bijstaan tijdens deze gevechten?
Ik kan helaas niet bij alle vechters in de hoek staan. Bellator heeft een aantal keren van zowel Ilias Bulaid als Melvin Manhoef de data veranderd, maar goed heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ze hebben hard getraind zijn meer dan ready. Ik zit nu met Germaine de Randamie in Abu Dhabi. De enige partij waar ik helaas niet bij kan zijn is het gevecht van Ilias. Maar goed John Kavanagh is erbij en heb er alle vertrouwen in.

Het is voor Bulaid zijn derde partij voor Bellator. In hoeverre ben je tevreden over zijn overstap van het kickboksen naar het MMA?
– Hij kijkt er naar uit en heeft zijn draai gevonden. Hij vindt dit echt “zijn ding” en werkt er echt hard voor. Iemand die echt leeft voor zijn sport.

Het wordt voor Bulaid zijn eerste partij op een Bellator Main Card. De laatste keer vocht hij pas na de Main Card. Hoe opgelucht zijn jullie dat hij ditmaal wel een vaste tijd heeft om te vechten?
Blij dat hij Main Card staat want die laatste partij was erg jammer! Alles verliep erg rommelig! Het was een mooie wedstrijd waar je als publiek en kijker graag voor komt!

Hoe is de voorbereiding van Germaine de Randamie gegaan? Jullie gaan samen binnenkort ook een sportschool openen. Heeft dat nog invloed gehad op de voorbereiding van GDR?
Germaine heeft hard getraind voor deze wedstrijd en is er klaar voor! Het heeft geen invloed gehad. Voor de nieuwe gym hebben we gelukkig mensen die dat in goede banen leiden.

Germaine vecht tegen Julianna Peña. Peña staat bekend om haar groundgame, Germaine uiteraard om haar striking. Wat verwacht je van deze partij?
Wat ik verwacht? Dat Peña naar de grond wil!! Maar goed, we weten wat we moeten doen.

Zou je ons kunnen uitleggen hoe een fightweek eruit ziet voor jou als coach met betrekking tot COVID-19?
Hier in Abu Dhabi zit je 48 uur in quarantaine op je kamer dus ja, we kunnen geen kant op. Echter kunnen we gebruik maken van de tijd! Om goed over dingen na te denken waar je vaak geen tijd voor hebt! Het is een rare tijd deze Corona tijd na afloop van de 48 uur gaan we de laatste puntjes op de “i” zetten. Gewicht maken, media verplichtingen etc. Germaine vecht zondagochtend om 7:00 in de ochtend lokale tijd in Abu Dhabi dat is wel even wennen.

Bellator gaat op 10 oktober voor het eerst een MMA evenement in Parijs organiseren. Daarmee is Bellator de eerste grote organisatie die sinds de legalisering van MMA een evenement in Frankrijk heeft opgezet. Hoe blij ben je met deze ontwikkeling?
Dit is heel mooi voor de sport en zeker ook omdat je heel veel vechtsport liefhebbers hebt in Frankrijk. Dit zal de sport nog een grotere boost geven. Alleen maar mooi voor het MMA.

Voor dit evenement worden ook kaarten verkocht waardoor er dus publiek bij aanwezig zal zijn. Wat weet je hiervan?
Ik weet dat er publiek aanwezig zal zijn maar beperkt. Ik denk dat ze hier goed over na gedacht hebben en dit in goede banen zullen leiden.

Melvin Manhoef vecht tijdens dit evenement. Is er een specifieke reden waarom Bellator juist Melvin persé op dit evenement in Frankrijk wilde hebben?
Melvin is een legende!! Als je voor het eerst een evenement in Parijs doet dan is Melvin de aangewezen persoon. Hij is een ambassadeur voor de sport hij draait al zolang mee en nog steeds gedisciplineerd.

Manhoef’s tegenstander is Simon Biyong. Biyong staat bekend als groot talent en traint in Italië. Manhoef is een MMA veteraan die al alles heeft meegemaakt. Hoe denk je dat deze partij gaat verlopen?
Als je naar Melvin zijn laatste 2 winstpartijen kijkt bij Bellator zie je dat hij nog steeds de jonge jongens de baas is. Melvin herleeft een 2e jeugd. Ook deze wedstrijd heb ik alle vertrouwen in een goede afloop.

Je bent ook trainer van ONE Championship Kickboxing kampioen Ilias Ennahachi. Heeft hij inmiddels alweer iets op de planning staan?
Nee, helaas nog niet. Ik wacht op bericht wanneer hij, Tayfun Özcan en Murat Aygun kunnen vechten. Alle drie staan onder contract bij ONE Championship en zijn hongerig wanneer ze weer kunnen vechten.

Heb je naast deze vechters ook nog andere vechters onder je hoede die een partij hebben staan? En zo ja, wie en waar?
We hebben Murat Aygun, Tayfun Özcan, Ottman Azaitar, Abu Azaitar, Mohamed “Hamicha” Mezouari, Serkan Ozcaglayan, Kevin Tariq, Moriba Kosiah, Ruby Mesu, Dimangio Jano, Hamza “Soesi” Essalih, Piëtro Doorjé, Pascal Koster, Mohamed El Hammouti & Yassir Imounachen. Van deze jongens heeft Ottman Azaitar recent gewonnen tijdens een UFC evenement in Las Vegas! Abu Azaitar vecht 10 oktober in Abu Dhabi voor de UFC (partij is inmiddels gecanceld) en Kevin Tariq vecht op 3 oktober tijdens Enfusion. De rest van deze A jongens en meiden wachten nog op een partij, hopen dat Corona snel voorbij is!

Tot slot zijn we toch benieuwd naar je korte samenwerking met Badr Hari. Zou je iets meer kunnen vertellen over hoe die samenwerking verliep en waarom deze beëindigt werd?
We hebben een fijne samenwerking gehad en hebben die in goed overleg beëindigd. Ik wens hem al het beste toe in zijn toekomst!!

MMA DNA wil Said El Badaoui bedanken voor zijn tijd. En wensen hem en zijn atleten veel succes in alle aankomende partijen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »