breaking news

Interview: Martijn de Jong vanuit Fight Island over Marcin Prachnio vs. Khalil Rountree Jr.

January 23rd, 2021 | by Lennart Van Arendonk
Interview: Martijn de Jong vanuit Fight Island over Marcin Prachnio vs. Khalil Rountree Jr.
UFC
0

Aankomende nacht vecht Marcin Prachnio tegen Khalil Rountree Jr. Dit gevecht stond oorspronkelijk ingeroosterd op de main card van het evenement maar is later verplaatst naar de Preliminary card. Deze zal vanaf 02.00 uur live te bekijken zijn op UFC Fight Pass. Prachnio traint bij Tatsujin Dojo en in momenteel samen met Martijn de Jong en Vincent Latoel in Abu Dhabi. Wij spraken Martijn over het gevecht.

Prachnio tekende op 29-jarige leeftijd een contract bij de UFC. Hij kende toen een professioneel record van 13 om 2 en was een gevestigde naam bij de Aziatische ONE: Championship. Helaas is hij vanwege een opgelopen blessure nooit in aanmerking gekomen voor de ONE titel, maar heeft hij wel spectaculaire overwinningen geboekt van onder andere Gilberto Galvao, jake Butler en Alexandre Machado.

De Poolse Prachnio stapt in Abu Dhabi voor de vierde keer op het canvas van de UFC. Hij en zijn team verwachten de winst in stijl te pakken.

Marcin Prachnio vecht aanstaande zaterdag 24 januari tegen Khalil Rountree Jr. Hoe zijn de voorbereidingen voor dit gevecht gegaan?
Voorbereidingen zijn top gegaan. We hebben naast de fysieke trainingen ook veel aandacht besteed aan mentale trainingen en ik ben ervan overtuigd dat dit zijn vruchten gaat afwerpen in de wedstrijd.

Heeft corona veel hinder gegeven tijdens de voorbereidingen?
Ja dit was niet de ideale situatie voor een wedstrijdvoorbereiding maar iedereen over de hele wereld zit met hetzelfde probleem.

Hoe is het gevecht tegen Khalil tot stand gekomen?
Ik heb goed contact met de matchmaker van de UFC en hierdoor kregen we nog een kans om te laten zien dat Marcin echt in de UFC thuis hoort. Khalil werd ons aangeboden en hij is een vechter die er altijd voor gaat en dus samen met Marcin voor een mega spectaculaire partij kan gaan zorgen. Het akkoord was snel gegeven.


Instagram Martijn de Jong.

De vorige drie tegenstanders van Marcin waren southpaw vechters. Ook Khalil staat rechtsvoor. In hoeverre nemen jullie dit mee tijdens de voorbereidingen?
We zijn al 3 jaar aan het voorbereiden op southpaw vechters dus daar zijn we ondertussen aan gewend haha. Khalil kan zowel southpaw als orthodox vechten en Marcin kan dit ook. Voetenwerk is altijd belangrijk maar helemaal in deze wedstrijd.

Wat voor gevecht kunnen de kijkers verwachten?
Een zeer spectaculaire partij. Beide vechters zijn beukers en gaan allebei voor de KO. Wordt 100% zeker geen saaie wedstrijd!

Marcin staat ingeroosterd op de kaart van een zeer populaire line-up. Er zullen veel meer kijkers zijn dan de evenementen van Orlando, Macau of Moskou Geeft dit extra druk?
Marcin heeft hier geen last van. Of er nu veel of weinig mensen kijken, of er nu mensen in het publiek zitten of niet, zodra de deur van de kooi dichtgaat zijn het twee mensen die van elkaar willen winnen er daar alles voor doen en over hebben.

Jullie zijn momenteel op Fight Island in Abu Dhabi. Hoe bevalt het daar?
Bevalt zeer goed. Er wordt mega goed voor ons gezorgd. Ik ben bij alle grote vechtsport evenementen in de wereld geweest en heb zelf GLORY georganiseerd vanaf het begin maar hoe de UFC organisatorisch alles in elkaar draait is next level van het next level. Zo perfect zit alles in elkaar en wordt er voor de vechters en teams gezorgd. Ik ben vol lof.

Tot slot, wat verwacht jij van het main event van de avond?
Ik denk dat het een andere partij wordt dan vorige keer. McGregor zegt dat hij binnen 1 minuut wint. Dat denk ik niet. Als ik de vechters zo bekijk hier in het hotel en tijdens de weging zie ik dat er veel druk op staat bij beiden. Zijn allebei goed voorbereid en hebben er zin in. Ik geef McGregor de meeste kans maar dan moet het wel in de eerste twee rondes gebeuren. Hoe langer het duurt, hoe meer kans Poirier kans op de overwinning heeft.

Prachnio weegt in op het gewicht van 205 lbs:

Wij bedankten Martijn de Jong voor het interview en wij wensen Marcin Prachnio en zijn team veel succes! Osu.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »