breaking news

Interview Luis Tavares: “Het doel is nog altijd om twee divisie kampioen bij GLORY te worden”

August 13th, 2020 | by Marcel Dorff
Interview Luis Tavares: “Het doel is nog altijd om twee divisie kampioen bij GLORY te worden”
GLORY
0

MMA DNA had eerder vandaag een interview met top kickbokser Luis Tavares. De trotse Rotterdammer en #2 contender in de Light-Heavyweight divisie van GLORY Kickboxing praat over zijn toekomst, trainen in coronatijd, de toekomst over het kickboksen in het algemeen en een eventuele overstap naar het MMA. Lees hieronder het interview.

Er zijn veel ontwikkelingen bij GLORY, hoe zie jij de kickbokswereld in de toekomst? Wat verandert er voor jou als vechter?

GLORY heeft inmiddels aangekondigd met drie nieuwe evenementen te komen (twee in oktober en een grote kaart in december) dus dat ziet er hoopvol uit.

Hoe de kickbokswereld zich zal ontwikkelen is voor mij onduidelijk. Op dit moment lijken GLORY Kickboxing en ONE Championship de enige internationale kickboks organisaties en de invloed van COVID-19 op deze bedrijven is enorm.

Ik ben verheugd dat GLORY weer gaat beginnen, maar de toekomst van kickboksen vind ik best zorgelijk en onzeker. Je ziet ook dat bijvoorbeeld Enfusion een zijstap maakt met “extreme standup”, een tussenvorm van kickboksen en MMA. Ook ONE Championship is een bedrijf waar kickboksen slechts een beperkt deel van uit maakt. En ook daar is kickboksen vaak met 4 ounce handschoenen.

Wat hoop je dat GLORY gaat doen in de toekomst?

Ik hoop dat GLORY weer helemaal terug komt met het organiseren van grote evenementen in o.a. de Johan Cruijff Arena, het GelreDome en uiteraard ons mooie Rotterdam Ahoy!!!!!!

Hoe ben jij de coronacrisis doorgekomen met betrekking tot trainen en “lifestyle”?

Iedereen die mij een beetje gevolgd heeft op social media weet dat ik mijn training zwaar heb geïntensiveerd. Nadat ik in februari twee weken op trainingskamp ben geweest in Las Vegas bij de wereldberoemde bokstrainer Ismael Salas en terugkwam in Nederland brak de coronacrisis vrij kort erop in alle hevigheid los.

Ik heb toen met mijn team om tafel gezeten om te kijken hoe we hiermee om zouden gaan. Ik heb ook een aantal veranderingen gemaakt in de samenstelling van mijn team. Zo hebben we verschillende topspecialisten in verschillende disciplines aan ons team weten toe te voegen. De insteek van ons team is om in deze periode maximaal te benutten om zowel fysiek, conditioneel en qua skill set maximaal te ontwikkelen. Normaal heb je tussen partijen minder tijd om te experimenteren. Nu heb je die tijd wel. Dus na deze crisis kom ik als een totaal vernieuwde atleet te voorschijn. Mede daardoor ben ik elke dag volop gemotiveerd om het allerbeste uit al mijn trainingen te halen. Drie trainingen per dag. Ik werk hard en met heel veel plezier!

Je wilt graag voor de titel vechten, zijn er al gesprekken geweest om dit gevecht tot stand te brengen?

Pre-Corona was de afspraak dat ik in september zou vechten tegen de winnaar van Alex Pereira vs. Artem Vakhitov. Hoe dat na de crisis bij GLORY gaat uitpakken… dat is onderwerp van gesprek. Feit is dat ik na de kampioen en de interim kampioen de nummer 1 contender ben. Daarnaast ben ik naar GLORY gekomen om kampioen te worden en mijn revenge tegen Vakhitov te krijgen.

Verwacht je in de toekomst ook op zwaargewicht te gaan vechten?

Mijn insteek is om na het veroveren van de titel ook direct tegen de zwaargewicht kampioen te vechten. Ik heb dit bij Enfusion ook gedaan en ben daar echt op gebrand. Maar “first things first”, de licht-zwaargewicht titel is op dit moment mijn enige goal. Al het andere is echt bijzaak voor mij op dit moment.

Je lijkt na je gevecht tegen Felipe Micheletti iets aangepast te hebben in je vechtstijl. Hoe heb je dit aangepakt?

De wedstrijd tegen Micheletti was een kantelpunt voor mij. Ik ben mij ervan bewust dat onder GLORY regels er voor een echte “counterpuncher” zoals ik (te) weinig waardering is en dat dit van invloed is op de jury uitslagen. Ik ben aan het transformeren van een countervechter naar dominante/drukkende vechter. Die transformatie was bij tijdens de Micheletti partij deels gelukt en deels niet. Overigens was in die partij de belangrijkste factor dat ik vijf weken voor die partij mijn rib had gebroken in een sparring met Hughie Fury. Veronica heeft over mijn bezoek in Manchester en Liverpool een Special gemaakt. Als je goed kijkt dan kun je daar zien dat ik geblesseerd ben geraakt tijdens die sparring op een vrij lullige wijze. Hughie raakte mijn hartslag meter die verschoven was naar mijn rib. Ik heb dat overigens verder nooit als argument gebruikt, maar het is wel een feit.

Je ziet tijdens mijn partijen tegen Duut en Susperregui dat ik steeds beter mijn weg begin te vinden met mijn nieuwe stijl en tijdens mijn sparringsessies sinds december zie je eveneens dat ik nog veel dominanter ben geworden in de ring. Daarnaast heb ik aantal skill sets ontwikkelt die mensen niet van mij gaan verwachten!!

Je hebt in het verleden wel eens te kennen gegeven dat MMA jou ook wel aanspreekt. Hoe sta je daar nu tegenover?

MMA is een hele grote sport geworden die zelfs NBA en NFL is voorbij gegaan. Ik heb daar zeker interesse in. maar je moet je realiseren dat het wel echt een andere sport is . Totaal anders dan kickboksen. Dus zomaar even een overstap maken of een uitstapje zou ik niemand aanraden. We hebben extreem goede kickboksers in het MMA totaal zien mislukken, maar ook minder goede kickboksers zoals Israel Adesanya zeer succesvol zien worden. Dus heel spannend en interessant. We gaan zien wat de toekomst gaat brengen.

Mensen die jou op social media volgen zien dat jij een boksfanaat bent. Wat vind je van de partij tussen Mike Tyson en Roy Jones jr.?

Ja, ik ben zeker een boksfanaat en volg de bokswereld dan ook op de voet. Wat ik van een partij tussen Tyson en Jones jr. verwacht? Eerlijk gezegd niet veel. Het zijn zonder meer levende legendes. Ik geniet nog steeds van hun hoogtepunten. Zij zijn beide ver voorbij hun “prime” dus het kan alleen maar tegenvallen, maar ik ga toch kijken!!

Groet Luis.

MMA DNA bedankt Luis Tavares voor zijn tijd en medewerking aan de totstandkoming van het interview.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA & kickboks nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »