breaking news

Impa Kasanganay vs. Sasha Palatnikov toegevoegd aan UFC evenement op 10 april

February 26th, 2021 | by Marcel Dorff
Impa Kasanganay vs. Sasha Palatnikov toegevoegd aan UFC evenement op 10 april
UFC
0

Een partij die bij menig MMA fan omcirkeld zal worden in de agenda op 10 april is een partij in de Welterweight divisie tussen Impa Kasanganay en Sasha Palatnikov. Het gevecht zal plaatsvinden op een nog later bekend te maken locatie. De twee zeer attractieve vechters maakten beiden hun UFC debuut in 2020. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Impa Kasanganay (MMA 8-1/UFC 1-1) maakte na een korte amateur carrière in 2019 zijn professionele MMA debuut. Kasanganay maakte indruk in zijn eerste zes maanden als professional en wist vijfmaal te winnen. Onder meer overwinningen bij de Island Fights organisatie en de LFA organisatie leverde Kasanganay een kans op om voor een UFC contract te vechten tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Kasanganay nam het op tegen de eveneens ongeslagen Kailan Hill. Hill was de grote favoriet op papier maar kon dit niet waarmaken. Kasanganay domineerde en won via Unanimous Decision. Dana White liet weten onder de indruk te zijn, maar Kasanganay in verband met te weinig ervaring geen contract te geven. Kasanganay zag vervolgens een titleshot bij de LFA aan zijn neus voorbij gaan in verband met COVID-19. De UFC gaf vervolgens een jaar later Kasanganay een nieuwe kans tijdens het vierde seizoen van DWCS. Kasanganay won ditmaal van Anthony Adams via Unanimous Decision. Dana White twijfelde wederom, maar gaf ditmaal Kasanganay wel zijn zwaar bevochten contract. Kasanganay maakte vervolgens in Augustus 2020 al zijn UFC debuut tegen Maki Pitolo. Kasanganay won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens pakte hij twee maanden later een short notice partij aan tegen Joaquin Buckley. Kasanganay zat aan de verkeerde kant van een highlight-reel KO. Kasanganay verloor in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Sasha Palatnikov (MMA 6-2/UFC 1-0) startte zijn MMA carrière in 2015, maar zou pas in 2017 zijn professionele debuut maken. Palatnikov verloor zijn debuut, maar wist vervolgens een winstreak van vier partijen neer te zitten. Zo wist hij onder meer de AFC titel te winnen door Sung Won Son te verslaan via Unanimous Decision. Palatnikov zou vervolgens verliezen van Mounir Lazzez bij de UAE Warriors. Echter wist hij in September 2020 via KO te winnen van Paulo Henrique. Dit leverde hem uiteindelijk in November 2020 een UFC contract op. Hiermee werd hij de eerste vechter uit Hong Kong die bij de UFC tekende. In dezelfde maand maakte hij zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Louis Cosce. In een van de betere partijen van 2020 won Palatnikov via TKO in de derde ronde. Het leverde hem de Fight of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »