breaking news

Ilias Bulaid pakte derde overwinning bij Bellator MMA, Brian Hooi verliest nipt tijdens debuut

November 6th, 2021 | by Marcel Dorff
Ilias Bulaid pakte derde overwinning bij Bellator MMA, Brian Hooi verliest nipt tijdens debuut
Bellator MMA
0

Gisteren stonden twee Nederlandse MMA vechters in de Bellator cage tijdens het evenement in Dublin. Brian Hooi maakte zijn debuut tijdens de prelims tegen de Italiaan Daniele Scatizzi. Ilias Bulaid kwam voor de derde keer uit in Bellator. Hij nam het op tegen de Fransman Georges Sasu.

Helaas voor Hooi verloor hij de partij via Unanimous Decision. In de eerste ronde hield Scatizzi de Nederlander continu tegen de kooi aan en probeerde hij takedowns te forceren. Hooi wist dit continu uitstekend te pareren. Echter bleef Scatizzi de Nederlander tegen de kooi aanhouden en was er spraken van zogenaamd “stallen”. Doordat Scatizzi de zogeheten “cage control” had won hij de ronde. Hooi kwam echter sterk terug in de tweede ronde en wist Scatizzi meerdere malen hard te raken. Ook werden wederom takedowns gepareerd en liet Hooi ook zien wanneer de partij naar de grond ging ook daar zijn mannetje te staan. Hooi ging echter half knockdown op een harde hoge trap van de Italiaan. Uiteindelijk zou hem dit de tweede ronde kosten. In de derde ronde was Hooi de bovenliggende partij. Zowel staand als op de grond domineerde hij de partij van begin tot einde. Uiteindelijk won Hooi de derde ronde, maar kwam hij dus te kort voor de overwinning.

Ilias Bulaid wist daarentegen zijn partij wel te winnen. Na drie rondes won de Marokkaanse Nederlander via Split Decision. De scorecards van de judges waren zeer merkwaardig. Bulaid won duidelijk de eerste twee rondes en had alleen in de derde ronde moeite met de Fransman Sasu, maar kwam nooit echt in gevaar. Een judge zag de tweede ronde in het voordeel van Sasu terwijl een andere judge alle drie de rondes aan Bulaid gaf. Uiteindelijk won dus wel de terechte winnaar. Bulaid heeft nu driemaal voor Bellator MMA gevochten en eveneens driemaal gewonnen. Bulaid die overkwam van Enfusion wordt gezien als een van de groeibriljanten in Bellator MMA.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »