breaking news

Ignacio Bahamondes treft Rongzhu tijdens UFC evenement op 26 februari

October 15th, 2021 | by Marcel Dorff
Ignacio Bahamondes treft Rongzhu tijdens UFC evenement op 26 februari
UFC
0

Ignacio Bahamondes heeft zijn derde partij in de UFC gepland staan. De Chileen die contender is voor KO van het jaar 2021 zal op 26 februari volgend jaar zijn opwachting gaan maken tegen Rongzhu in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van een nog onbekende locatie. ESPN Deportes maakte de partij bekend.

Ignacio Bahamondes (MMA 12-4/UFC 1-1) is een Chileense MMA vechter die zijn professionele MMA carrière begon in 2015. Bahamondes vocht in het regionale circuit van de Verenigde Staten, maar wist ondanks een goed record niet echt op te vallen. Uiteindelijk kwam Bahamondes pas echt in beeld als een van de betere vechters van de Mexicaanse LUX organisatie. Daar wist hij in zijn tweede partij al de titel te pakken door Hugo Flores via Unanimous Decision te verslaan. Bahamondes zou vervolgens verliezen bij de Combate Americas organisatie, maar na een overwinning tegen Chris Brown bij de LFA organisatie kreeg Bahamondes de kans een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Edson Gomez. Bahamondes domineerde de partij en wist in de tweede ronde via Front Kick KO de partij te winnen. Dana White beloonde de Chileen met een UFC contract. Bahamondes maakte in April 2021 zijn UFC debuut tegen John Makdessi. In een zeer attractieve partij verloor Bahamondes via Split Decision. Bahamondes wist vier maanden later een KO van het jaar contender neer te zetten. Via een Spinning Wheel Kick in de derde ronde versloeg hij Roosevelt Roberts. Het leverde de Chileen de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Rongzhu (MMA 18-4/UFC 1-1) is een Chinese MMA vechter die zijn professionele debuut maakte in 2016. Rongzhu vocht bijna al zijn partijen voor de bekende WLF W.A.R.S. organisatie in China. De Chinees wist zeven van zijn eerste tien partijen winnend af te sluiten. Echter begon vervolgens pas een ongekende winstreak van tien partijen. Rongzhu wist tijdens die winstreak in 2019 de titel te pakken door Marcio Andrade in de vijfde ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen. De titel werd vervolgens tweemaal verdedigt tegen Alisson Barbosa en Bideliya. Rongzhu sloot ze vervolgens aan bij het UFC Performance Institute in Shanghai. De Chinees “stuurdeerde af” begin 2021 en tekende vervolgens een contract bij de UFC. In April 2021 maakte hij zijn UFC debuut tegen Kazula Vargas. Rongzhu verloor via Unanimous Decision. Rongzhu zou vervolgens in September 2021 terugkeren tegen Dakota Bush. Echter moest Bush zich afmelden en werd vervangen door Brandon Jenkins. Rongzhu won de partij via TKO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »