breaking news

Ierse MMA ster James Gallagher krijgt Bantamweight gevecht in Dublin

July 8th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De Ierse MMA vechter James Gallagher zal tijdens het gecombineerde MMA evenement van BAMMA en Bellator MMA zijn Bantamweight debuut maken. ‘The Strabanimal’ wist recent nog spectaculair te winnen van Chinzo Machida tijdens Bellator 180: Sonnen vs. Silva. Hij zal op 10 november voor de vijfde keer op het canvas van de organisatie staan.

Bellator MMA en BAMMA staan op 10 november in de 3 Arena van Dublin, Ierland. Via MMA Fighting vertelde Gallagher over zijn toekomstplannen: “I’m going to 135 because I want the belt. I’ll have a few fights there. I expect it to be pretty easy. I feel like I can wipe them all out and then go back up to featherweight and take that belt.”

James Gallagher (MMA 6-0/Bellator 3-0) wordt gezien als een van de grootste talenten in de Bellator MMA Featherweight divisie. Gallagher maakte in 2016 zijn debuut voor de organisatie nadat hij van het Britse BAMMA overkwam. Tijdens zijn debuut in Londen voor Bellator MMA nam Gallagher het op tegen Mike Cutting. Gallagher won via Unanimous Decision. Hierna stond Gallagher gepland tegen zijn aankomende tegenstander Kirill Medvedovsky. Echter plande Bellator MMA een evenement later dat jaar in Dublin. Bellator MMA wilde uiteraard Gallagher op die card, dus haalde ze de Ier van het gevecht tegen Medvedovsky in Israël. Gallagher nam het op tegen Anthony Taylor voor zijn thuispubliek. Vroeg in de derde ronde wist Gallagher het gevecht te beslissen via een Rear Naked Choke Submission waardoor Gallagher ongeslagen bleef.

De Ier keerde eerder dit jaar terug tijdens Bellator 173 in Dublin, Ierland. Het gevecht tegen Medvedovsky werd opnieuw ingepland. Gallagher had weinig moeite met de Israëliër en finishte het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens volgde trashtalk over en weer met de eveneens ongeslagen AJ McKee op social media. Echter kreeg Gallagher vervolgens Chinzo Machida op zijn pad. Met bijna 20 jaar verschil in leeftijd, wist hij zijn partij te stoppen voor de bel.

Bellator MMA en BAMMA zullen voor de derde keer een gezamenlijk evenement organiseren. Atleten die deze avond in de kooi staan zijn er nog niet genoemd. De tegenstander van Gallagher is ook nog niet bekend gemaakt. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »