breaking news

Ian McCall verbreekt contract met UFC

October 9th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Ian McCall verbreekt contract met UFC
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft een Flyweight topvechter van het roster gehaald. Ian McCall vertelde vandaag tegen Ariel Helwani tijdens de recentste editie van The MMA Hour dat hij zijn contract met de UFC heeft verbroken. McCall vertelde onder andere dat hij zich niet prettig voelde om met zijn huidige contract terug te komen. McCall heeft in zijn carrière te maken gekregen met verschillende gezondheidsklachten, inclusief hersenschade.

Uncle Creepy maakte het nieuws via The MMA Hour bekend ook vertelde hij graag voor Rizin te willen vechten, dit omdat hij nog nooit eerder in Japan heeft gestreden: ““I’m a free agent now. If I’m gonna fight, I want to fight for at least $100,000 — 50 and 50 is fine,”

McCall (13-5-1) heeft niet meer gevochten sinds zijn verlies van John Lineker tijdens UFC 183. In 2016 en het begin van 2017 is McCall vier keer van de kaart gehaald met verschillende blessures. Twee keer kwam dit door hemzelf en twee keer kwam het door zijn tegenstander.

“Most people don’t know I ended up in the hospital six times in the last year. It just doesn’t seem worth it to me.”

Uncle Creepy heeft met Demetrious Johnson een majority draw op zijn CV staan. Dit gebeurde tijdens zijn gevecht in maart 2012 om de Flyweight titel. McCall heeft een record van 13–5–1. Hij heeft gewonnen van onder andere Brad Pickett, Jussier Formiga en Dustin Ortiz.

Of McCall gaat tekenen voor een andere promotie, of dat hij zijn handschoenen aan de wilgen gaat hangen is nog onbekend.

Een highlight video van Ian McCall:

Houd MMA DNA in de gaten voor al het vechtsportnieuws van binnen en buitenland

Comments are closed.

Translate »