breaking news

Hypekiller Bryan Barberena neemt het op tegen Colby Covington + meer

October 18th, 2016 | by Redactie

Bam Bam is terug. Bryan Barberena keert op 17 December 2016 terug in de Octagon. Hij zal het tijdens UFC on FOX 22 opnemen tegen Colby Covington. Het Welterweight gevecht zal plaatsvinden in het Golden 1 Center te Sacramento, Californië. De UFC maakte eveneens bekend dat James Moontasri en Alex Morono ook tegen elkaar zullen vechten op deze card. Beide mannen stonden ingepland voor het inmiddels gecancelde evenement in de Filipijnen.

Bryan Barberena (MMA 12-3/UFC 3-1) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij John Crouch, de hoofdcoach van The MMA Lab in Glendale, Arizona. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari van dit jaar pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision.

Colby Covington (MMA 10-1/UFC 5-1) traint al jarenlang bij American Top Team. Hij maakte in Augustus 2014 zijn debuut. In China versloeg hij de Chinees Wang Anying via Submission (Punches) in de eerste ronde. Na opnieuw een submission overwinning tegen ditmaal Wagner Silva, versloeg Covington de MMA veteraan Mike Pyle via Unanimous Decision. Hierop volgde zijn eerste en tot noch toe enige setback in Covington’s MMA carrière. Warlley Alves was via Guillotine Choke vroeg in de eerste ronde te sterk voor Covington. Covington kwam dit jaar uiteindelijk sterk terug met een Rear Naked Choke Submission tegen de Canadees Jonathan Meunier, en een TKO overwinning tegen Max Griffin. Nu mag Covington het gaan opnemen tegen Barberena, de enige man die Warlley Alves wist te verslaan. Alves is op zijn beurt weer de enige man die Covington wist te verslaan.

14708114_1192634584112694_3120194974190723417_n

Klik hier voor meer info over : Alex Morono vs. James Moontasri (het gevecht is dus verplaatst naar UFC on FOX 22 in Sacramento, Californië)

Leave a Reply

Translate »