breaking news

Humberto Bandenay pakt short notice gevecht tegen Alexander Volkanovski in Sydney

October 11th, 2017 | by Marcel Dorff

De Peruviaan Humberto Bandenay heeft het short notice gevecht in de Featherweight divisie tegen Alexander Volkanovski aangenomen. Dit weet Tom Taylor van BJPENN.com te melden. Bandenay vervangt de Canadees Jeremy Kennedy die vanwege een aanhoudende blessure niet kon vechten. UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië zal plaatsvinden op 19 November 2017 in de Qudos Bank Arena. Het is niet bekend op welk deel van de card het gevecht zal plaatsvinden.

Alexander Volkanovski (MMA 15-1/UFC 2-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Volkanovski stond ingepland tegen Jon Tuck tijdens UFC Fight Night 97 in de Filipijnen. Echter werd de complete card een week voor het evenement gecanceld. Volkanovski werd vervolgens in Melbourne, Australië gekoppeld aan de Japanner Yusuke Kasuya. In zijn thuisland wist Volkanovski via TKO in de tweede ronde zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Eerder dit jaar in Auckland gaf Volkanovski een goed vervolg aan zijn eerste overwinning binnen de UFC. Zo versloeg hij de Japanse veteraan Mizuto Hirota via Unanimous Decision. Volkanovski is de voormalig Roshambo MMA, PXC, AFC & Wollongong Wars Kampioen. Voordat Volkanovski de UFC binnen kwam had hij een overwinning staan tegen UFC vechter Anton Zafir.

Humberto Bandenay (MMA 14-4-0-1/UFC 1-0-0-0) is een Peruviaans talent van 23 jaar die op short notice zijn debuut maakte in Mexico City afgelopen Augustus tegen Martin Bravo. Bravo was de grootste favoriet bij de bookmakers op de card, echter liet Bandenay zien dat hij het daar niet mee eens was. Bandenay sloeg Bravo via een kiezelharde stoot zwaar KO en begon zijn carrière binnen de UFC meer dan voortvarend. De UFC beloonde Bandenay met de Performance of the Night bonus. Bandenay wordt gezien als een van de grootste talenten uit Zuid-Amerika en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. De Peruviaan vocht vooral voor de Fusion FC organisatie waar hij ook de titel wist te winnen. In Mei van dit jaar maakte hij zijn debuut in de Verenigde Staten tijdens een King of the Cage evenement. Hier wist hij Salim Mukhidonov in de eerste ronde via een Armbar Submission te verslaan. Bandenay heeft een winstreak van zes gevechten.

Translate »