breaking news

Holtzman vs. Miller en Vannata vs. Medeiros toegevoegd aan UFC Rio Rancho

December 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Holtzman vs. Miller en Vannata vs. Medeiros toegevoegd aan UFC Rio Rancho
UFC
0

De UFC Fight Night 167 card in Rio Rancho, New Mexico heeft wederom twee nieuwe gevechten erbij. Scott Holtzman neemt het op in de Lightweight divisie tegen Jim Miller. Eveneens zal ook Lando Vannata vlakbij huis zijn opwachting maken tegen de Hawaiiaan Yancy Medeiros. Beide gevechten zullen plaatsvinden op 15 februari 2019 in het Santa Ana Star Center. De UFC maakte de gevechten bekend via het Albuquerque Journal.

Lees hieronder meer info over de vier atleten.

Scott Holtzman vs. Jim Miller

Scott Holtzman (MMA 13-3/UFC 6-3) is een MMA LAB vechter en een voormalig XFC kampioen. In 2015 kwam Holtzman als ongeslagen vechter de UFC in, en won hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Anthony Christodoulou. Hij kon zijn goede debuut echter geen vervolg geven. Drew Dober was tijdens het eerste evenement van 2016 te sterk voor Holtzman, waardoor Holtzman zijn eerste Pro-MMA verlies leed. In Juli van dat jaar vocht Holtzman voor de derde keer in de UFC. Ditmaal was Cody Pfister zijn tegenstander. Holtzman bleek sterker over drie rondes en won het gevecht via Unanimous Decision. Echter was het eind 2016 weer mis voor Holtzman. In een goed gevecht was Josh Emmett uiteindelijk iets beter, en won de Team Alpha Male vechter via Unanimous Decision. Holtzman keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Nashville tegen Michael McBride. Holtzman was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Die goede lijn wist hij ook in December 2017 voort te zetten. Tijdens UFC Fresno werd via Unanimous Decision gewonnen van Darrell Horcher. Holtzman werd vervolgens in Oktober 2018 gematcht tegen BJJ specialist Alan Patrick tijdens UFC 229 in Las Vegas. Holtzman, die als underdog het gevecht inging zette een geweldige prestatie neer. De Amerikaan domineerde de partij vanaf het begin en wist uiteindelijk Patrick via KO in de derde ronde te stoppen. Uiteindelijk werd Holtzman’s winstreak in Februari 2019 verbroken. Tijdens UFC Phoenix was veteraan Nik Lentz via Unanimous Decision te sterk. Holtzman keerde een half jaar later terug in de Octagon om het tijdens UFC Newark op te nemen tegen de Zuid-Koreaan Dong Hyun Ma. In een zeer attractief gevecht won Holtzman aan het einde van de tweede ronde nadat Ma niet meer verder mocht via TKO.

Embed from Getty Images

Jim Miller (MMA 31-13-0-1/UFC 20-12-0-1) vecht sinds 2008 voor de UFC. Hij debuteerde tegen David Brown tijdens UFC 89 en wist te winnen via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Jim is de jongere broer van voormalig UFC vechter Dan Miller en heeft samen met hem een eigen gym (Miller Brothers MMA) waar hij zelf ook traint voor zijn wedstrijden. Miller is in bezit van de zwarte band Taekwondo en heeft ook een zwarte band BJJ. Voordat hij aan MMA deed was Miller een worstelaar en haalde het tot de eerste divisie van NCAA. Miller kwam met een winstreak van drie gevechten afgelopen Februari de Octagon in om het op te nemen tegen Dustin Poirier. In een zeer vermakelijk gevecht verloor Miller uiteindelijk via Majority Decision. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus. Voor Miller de negende UFC bonus uit zijn carrière. Tijdens zijn gevecht in Juli 2017 nam Miller het op tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Anthony Pettis. In een zeer attractieve partij was het echter Pettis die terecht de Unanimous Decision overwinning pakte. Miller kon zich na deze partij echter niet herpakken. Hij verloor in wederom een attractieve partij tegen Francisco Trinaldo via een Unanimous Decision. Hierdoor verloor Miller drie partijen op rij en viel hij voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15 van de Lightweight divisie. Daar kwam voor Miller helaas in April 2018 een vierde achtereenvolgende verliespartij bij. Via KO in de eerste ronde verloor Miller van Daniel Hooker tijdens UFC Atlantic City. Miller ging vervolgens voor de dertigste keer de Octagon in tijdens UFC 228 in September 2018 tegen Alex White. Miller vocht als herboren en pakte via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde de overwinning. Vervolgens werd Miller gematcht tegen Charles Oliveira tijdens UFC Milwaukee. Jaren geleden wist Miller de Braziliaan te verslaan. Dit keer pakte het anders uit. Oliveira won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Echter pakte Miller vervolgens alweer snel een nieuw gevecht aan. Tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019 nam hij het op tegen Jason Gonzalez. Miller won vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. En dat Miller aan zijn tweede jeugd bezig is bestempelde hij nog maar eens tijdens UFC Newark in Augustus 2019. Miller versloeg Clay Guida binnen een minuut via Guillotine Choke Submission. Met die overwinning schaarde Miller zich in een clubje van vechters met minimaal twintig overwinningen in de UFC.

Embed from Getty Images

Lando Vannata vs. Yancy Medeiros

Lando Vannata (MMA 10-4-2/UFC 2-4-2) was een van de meest besproken nieuwkomers van 2016. De JacksonWink MMA vechter kwam in Juli 2016 op short notice de UFC binnen. Vannata (op dat moment ongeslagen) viel in voor de geblesseerde Michael Chiesa, en kreeg meteen een topcontender voor zijn neus in Tony Ferguson. Vannata verbaasde vriend en vijand door Ferguson in de eerste ronde tweemaal knockdown te slaan. Echter ”gaf”’ Vannata in de tweede ronde zijn nek aan Ferguson, die zijn kans schoon zag en zijn geliefde D’Arce Choke aanzette. Vannata tapte en verloor, maar hield er de Fight of the Night bonus aan over. Plus hij had zichzelf op de kaart gezet tegen een van de beste vechters in de Lightweight divisie. Vannata keerde in December 2016 terug in de Octagon om het op te nemen tegen John Makdessi. Opnieuw deed Vannata van zich spreken. Vroeg in de eerste ronde wist hij een Spinning Kick op het gezicht van Makdessi te plaatsen. Makdessi ging neer en Vannata won via een zeer spectaculaire KO. Ditmaal goed voor de Performance of the Night bonus. En misschien ook nog wel de KO van het Jaar. Vannata won met zijn KO in ieder geval de MMA DNA Award voor KO of the Year 2016. Vannata werd vervolgens gekoppeld aan de Zweed David Teymur. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Teymur die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus waardoor Vannata in drie gevechten al drie bonussen wist binnen te halen. En ook in zijn vierde gevecht voor de organisatie pakte Vannata een bonus. Tijdens UFC 216 in Oktober 2017 nam Vannata het op tegen Bobby Green. In een zeer spectaculair gevecht moesten beide mannen uiteindelijk genoegen nemen met een Draw. Vannata zou vervolgens in April 2018 vechten tegen Gilbert Burns. Echter ondervond Vannata nog teveel last van een blessure waardoor het gevecht er niet zou komen. Vannata keerde vervolgens in Juli 2018 terug in de Octagon tegen Drakkar Klose. Vannata wist wederom niet te winnen, hij verloor via Unanimous Decision. Vannata werd vervolgens gekoppeld aan Matt Frevola tijdens UFC 230 in New York. In een zeer spectaculair gevecht kwamen beide vechters niet verder dan een Draw. Vannata was vervolgens “free agent” en leek niet bij de UFC te blijven. Echter verlengde hij uiteindelijk toch. In Februari 2019 wist Vannata eindelijk weer eens te winnen in de Octagon. Via Kimura Submission werd de Braziliaanse nieuwkomer Marcos Mariano in de eerste ronde verslagen. Helaas voor Vannata kon hij die lijn in zijn daarop volgende partij niet doorzetten. In September 2019 werd in Kopenhagen verloren van de Engelsman Marc Diakiese via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Yancy Medeiros (MMA 15-6-0-1/UFC 6-6-0-1) kwam in 2013, na bijna drie jaar niet gevochten te hebben de UFC binnen. De op dat moment ongeslagen Medeiros kreeg in Rustam Khabilov meteen een zeer sterke tegenstander voor zijn neus. Vroeg in de eerste ronde kon Medeiros niet verder na een blessure aan zijn duim. Dit betekende een verlies via TKO, en ook het eerste professionele MMA verlies voor de Hawaiïaan. Vervolgens won Medeiros weliswaar via KO in de eerste ronde van veteraan Yves Edwards, maar een positieve test voor Marihuana zorgde ervoor dat het resultaat werd omgezet in een No-Contest. Na dit gevecht kreeg Medeiros opnieuw een verlies te verduren, ditmaal tegen BJJ Black Belt Jim Miller. Miller finishte Medeiros vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Medeiros weigerde af te tikken en werd dus in slaap gechoked. De Hawaiïaan revancheerde zich echter nog in 2014 door twee Performance of the Night bonussen te winnen. Zo werden Damon Jackson en Joe Proctor respectievelijk via Reverse Bulldog Choke Submission en Guillotine Choke Submission gefinisht. In de zomer van 2015 kreeg Medeiros de opgeleefde Dustin Poirier voor zijn neus. In een geweldige eerste ronde gingen beide mannen voor de KO. Poirier’s precisie was echter te goed en daarom won de American Top Team vechter ook via TKO. Tijdens UFC 194 eind 2015 wist Medeiros zijn negatieve record binnen de UFC weer te effenen. De Canadees John Makdessi werd in een zeer attractieve pot verslagen via Split Decision. In 2016 wist Medeiros opnieuw twee bonussen binnen te halen. Allereerst werd er weliswaar verloren van Francisco Trinaldo, maar het gevecht was zo intens en attractief dat de UFC beide vechters beloonde met de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn partij in Cleveland, Ohio maakte Medeiros zijn Welterweight debuut in de UFC. Met succes werd in de tweede ronde Sean Spencer knockdown geslagen en vervolgens gefinisht via Rear Naked Choke Submission. En ook hiervoor kreeg de altijd attractief vechtende Medeiros een Performance of the Night bonus. Medeiros zou vervolgens begin 2017 terugkeren om het op te nemen tegen de Chinees Li Jingliang, echter raakte Medeiros geblesseerd en moest verstek laten gaan. Hierdoor vocht Medeiros pas weer in Juni 2017. Hij nam het op in Brazilië tegen Erick Silva. Medeiros was sterker en versloeg de ooit als zeer groot talent bestempelde Silva via TKO in de tweede ronde. Medeiros nam het vervolgens tijdens UFC 218 in Detroit op tegen de Braziliaan Alex Oliveira. In een fan-tas-ti-sche partij van beide kanten was het uiteindelijk Medeiros die het gevecht via TKO in de derde ronde besliste. Beide mannen kregen dan ook meer dan verdiend de Fight of the Night bonus. De UFC beloonde Medeiros vervolgens met een Main Event gevecht tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Donald Cerrone. Medeiros kwam echter te kort en verloor via TKO laat in de eerste ronde. Medeiros zou vervolgens in Juli 2018 vechten tegen Mike Perry tijdens UFC 226. Echter raakte Medeiros geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Medeiros keerde vervolgens terug in de Lightweight divisie tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019. Medeiros was echter niet opgewassen tegen de ongeslagen Gregor Gillespie. Via TKO in de tweede ronde won Gillespie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »