breaking news

Holly Holm vecht verlies tegen Germaine de Randamie aan

February 15th, 2017 | by Stefan Van Erp

Holly Holm heeft een officieel verzoek ingediend om het verlies dat zij leed tegen Germaine de Ramdamie tijdens het Main Event van UFC 208 te herzien. Holm vraagt de New York State Athletic Comission om het oordeel van scheidsrechter Todd Anderson om geen punt aftrek te geven als gevolg van de stoten die door Germaine na de bel werden uitgedeeld te herzien.

Germaine de Randamie en Holly Holm vochten tijdens het Main Event van UFC 208 voor de eerste UFC Featherweight titel bij de dames. De Randamie won na een gevecht over de volle 5 ronden via een Unanimous Decision en werd zodoende gekroond tot kampioen. Holm is het echter niet eens met de beslissing van scheidsrechter Anderson en vindt dat hij de Randamie 1 of meerdere punten aftrek had moeten geven.

Aan het eind van de tweede ronde stapte Anderson te laat in om een directe rechtse van de Randamie na de bel te voorkomen. In de derde ronde gebeurde hetzelfde en gaf Anderson een waarschuwing aan de Randamie. Hieromtrent ontstond veel controversie. Zeker in Amerika, het land waar Holm vandaan komt, sprak men schande van de actie van de Randamie. Deze gaf op haar beurt aan dat het absoluut niet opzettelijk gebeurde.

Na UFC 208 ging het buiten de titel van de Randamie vooral om deze twee gebeurtenissen. Er vormden zich twee kampen. Het ene kamp was van mening dat de Randamie inderdaad punten aftrek moest krijgen en het andere kamp vond juist dat het de scheidsrechter was die te laat instapte. Wanneer we naar de officiële regels kijken is de bel een indicatie voor de scheidsrechter. Dit houd in dat alleen de scheidsrechter bepaald of een ronde is afgelopen. Tevens is het eerste dat iedere vechter in de briefing met de scheidsrechter voorafgaand aan de partij hoort: “Defend yourself at all times”.

De advocaat die namens Holly Holm de klacht indient zegt hierover:
“We respectfully request the commission review referee Anderson’s failure to assess a foul and render a decision regarding a point deduction following Round 2, and failure to assess a foul and a point deduction following Round 3, and determine an appropriate result,”

Holm, die haar derde nederlaag op rij leed geeft zelf aan dat ze verwacht een rematch met de Randamie te krijgen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is niet bekend.

Translate »