breaking news

Historische ruil tussen UFC en ONE Championship in de maak!!!

October 24th, 2018 | by Redactie
Historische ruil tussen UFC en ONE Championship in de maak!!!
UFC/ONE Championship
0

ONE Championship en UFC zijn in een vergevorderd stadium om twee topvechters met elkaar te ruilen. Het zou de eerste (historische) vechtersruil in de geschiedenis van het MMA zijn. Aan de kant van UFC zou Demetrious “Mighty Mouse” Johnson (27-3), die jarenlang kampioen was in de Flyweight divisie, de overstap maken naar de organisatie uit Singapore. ONE Championship staat op haar beurt de alom gewilde Welterweight Ben Askren af aan de UFC. Beide vechters hebben naar zeggen een contract met hun huidige organisatie met meervoudige gevechten resterend.

De ruil zou ter sprake zijn gebracht nadat Johnson’s coach Matt Hume een voorstel deed om Demetrious Johnson naar ONE Championship te laten vertrekken. Saillant detail is natuurlijk dat Hume ook fungeert als ‘Vice President of Operations’ voor ONE Championship.

Nadat de ongeslagen Askren (18-0) eind 2017 van Shinya Aoki won, gaf hij te kennen met pensioen te gaan en alleen nog open te staan voor ‘Super Fights’ tegen mannen als Georges St.Pierre. Afgelopen maandag deed Askren de geruchtenmolen al op volle toeren draaien door een bericht op Twitter te plaatsen dat hij zo goed als zeker de overstap zou maken naar de UFC. Het bericht was op z’n zachts gezegd opvallend te noemen, nadat Askren in het verleden meermaals in een verhitte woordenwisseling met UFC President Dana White belandde.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »