breaking news

Hisaki Kato vs. Chidi Njokuani officieel voor Bellator 189 in Thackerville

October 10th, 2017 | by Marcel Dorff
Hisaki Kato vs. Chidi Njokuani officieel voor Bellator 189 in Thackerville
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft zojuist bekend gemaakt dat Hisaki Kato zijn opwachting zal maken tijdens Bellator 189 in Thackerville, Oklahoma. De Franse Japanner zal het in de Middleweight divisie opnemen tegen Chidi Njokuani. Beide mannen ontmoeten elkaar op 1 December 2017 in het WinStar World Casino and Resort te Thackerville, Connecticut. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card.

Hisaki Kato (MMA 8-2/Bellator 3-1) is een Black Belt in Kudo en maakte pas in 2013 zijn Pro-MMA debuut. Kudo is een vorm van karate waar zowel striking als grappling worden toegestaan. Ook kopstoten en schoppen naar het kruis mag. Kato maakte zijn debuut in de organisatie Heat in Japan. Daar wist hij de Middleweighttitel te veroveren. Met een 4-1 record pikte Bellator MMA hem op in 2015. Kato had een zeer sterk debuut en wist Joe Schilling via een Superman Punch KO in de tweede ronde te verslaan. Vervolgens ging het mis tegen Mike’s Gym Powerhouse Melvin Manhoef. De Nederlander wist Kato in de eerste ronde met een stoot KO te slaan. Echter kwam Kato sterk terug en wist hij Yuta Watanabe in de RIZIN FF promotie en ook AJ Matthews in Bellator MMA te verslaan via TKO in de eerste ronde. Ondertussen deed Kato ook nog eventjes een Kickboksgevecht tussendoor voor Bellator Kickboxing. Deze werd gewonnen via Spinning Backfist en net als in zijn Bellator MMA debuut was Joe Schilling weer de klos. Begin dit jaar nam Kato het op tegen de ongeslagen Ralek Gracie tijdens Bellator 170 in Inglewood, Californië. Kato wist het gevecht via Unanimous Decision te winnen.

Chidi Njokuani (MMA 16-5-0-1/Bellator 4-1-0-0) is de jongere broer van voormalig UFC vechter Anthony Njokuani. Chidi Njokuani vecht sinds 2015 voor Bellator MMA. Njokuani vocht voordat hij naar Bellator ging bij sterke organisaties als RFA, Legacy FC en Tachi Palace Fights. Bij de RFA en Tachi Palace Fights organisaties pakte Njokuani de titel. Onder meer mannen als Gilbert Smith, Max Griffin en Alan Jouban werden door de Amerikaanse Nigeriaan verslagen. Njokuani vocht vanaf zijn eerste Bellator gevecht meteen al op de Main Card. Zijn debuut won hij via Unanimous Decision tegen Ricky Rainey. Vervolgens werd halverwege 2016 na een afgelaste partij tegen Douglas Lima gewonnen van vervanger Thiago Goncalves via TKO in de derde ronde. Eind 2016 kreeg Njokuani de ongeslagen Portugees Andre Fialho tegenover zich. Njokuani finishte Fialho via KO binnen 25 seconden. Hierdoor verdiende Njokuani zijn eerste Main Event voor Bellator MMA. Hij mocht eind Januari 2017 vechten tegen UFC veteraan Melvin Guillard. Njokuani had geen enkele moeite met Guillard en won het gevecht via een overduidelijke Unanimous Decision. Een overwinning op Koreshkov in Augustus van dit jaar had waarschijnlijk tot een titelgevecht kunnen leiden voor Njokuani. Echter mistte Njokuani voor de tweede keer in zijn Bellator carrière zijn streefgewicht, en werd hij ook nog een snel in de eerste ronde via TKO gefinisht. Dit heeft Njokuani doen besluiten om naar de Middleweight divisie te verhuizen.

Comments are closed.

Translate »