breaking news

Het nostalgische rooster van Bellator MMA

January 23rd, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De promotie lijkt vorig jaar een nieuwe weg te hebben gevonden. Waar er veel opkomende talenten de kooi betreden is het ook aan de oude veteranen om het publiek te vermaken op bijna nostalgische prestaties. Wij noemen een Shamrock vs. Gracie, Ortiz vs. Banner, Jackson vs. Ishii en misschien ook nog wel een Emelianenko vs. Mitrione. De kijkcijfers liegen niet, dit is waar veel fans naar kijken.

Terwijl de bovenstaande gevechten misschien niet relevant zijn voor de competitie, zijn dit toch de publiekstrekkers die vaak het main event van de avond vervullen. Beide vechters kennen bij elkaar vaak een leeftijd van 80+ jaar en een record van meer dan 70 a 80 gevechten. Dit zorgt voor een grote volggroep waar veel mensen naar willen kijken. Terwijl de gevechten vaak opmerkelijk verlopen en soms niet helemaal gaan zoals verwacht gaan deze nostalgische (misschien wel entertainment) gevechten de boeken in als een groot succes.

Een organisatie dat ook bekend staat om een aantal opmerkelijke partijen is Pride Fighting Championship. Deze Japanse promotie organiseerde gevechten tussen atleten die soms wel vijftig tot zeventig kilo verschilde in gewicht. Ook het leeftijdsverschil of trainingsjaren leek hier geen invloed te hebben op het rooster. Bellator MMA president Scott Coker ziet dit als een concept met nog veel potentie: “I want it to be like Pride, only better”.

De promotie is ook geïnteresseerd om de WWE ster CM Punk een tweede kans te bieden. Ook Ryan Bader krijgt een aanbod van de promotie. Recent zijn atleten als Rory Macdonald, Benson Henderson, Matt Mitrione en Phil Davis ook aan boord gestapt bij de promotie. Bellator MMA begint steeds sneller te groeien, zo worden de shows regelmatig gratis uitgezonden op onder andere de Nederlandse Spike TV. Dit maakt de uitzendingen toegankelijk voor iedere kijker.

Bellator MMA blijft dit format voortzetten. Zo verzorgen Quinton ‘Rampage’ Jackson en Muhammed “King Mo” Lawal het main event van Bellator 175 en staan Fedor Emelianenko en Matt Mitrione op het main event van Bellator 172. Ook Wanderlei Silva verwacht zijn entree te maken. Wellicht dat dit zal zijn tegen rivaal Rampage Jackson of The Ultimate Fighter rivaal Chael Sonnen. Allemaal vechters met een grote volggroep die al enige tijd meedraaien in het circuit.

Enkele opmerkelijke partijen georganiseerd door Bellator MMA:

Shamrock vs. Gracie en Kimbo Slice vs. Dada 5000

Tito vs. Bonnar

Rampage vs. Ishii

Ortiz vs. Sonnen

Comments are closed.

Translate »