breaking news

Herbert Burns vs. Daniel Pineda toegevoegd aan UFC 252 op 15 augustus

August 1st, 2020 | by Marcel Dorff
Herbert Burns vs. Daniel Pineda toegevoegd aan UFC 252 op 15 augustus
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight partij tussen Herbert Burns en Daniel Pineda toegevoegd aan de UFC 252 card op 15 augustus aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Voor Burns gaat het alweer zijn derde partij voor de UFC worden dit kalenderjaar. Pineda daarentegen maakt na 6 jaar afwezigheid zijn comeback in de UFC. Combate wist de partij te melden.

Herbert Burns (MMA 11-2/UFC 2-0) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA. Herbert is de jongere broer van Gilbert Burns die eveneens in de UFC vecht. Burns won zijn eerste Pro gevecht en zou in 2013 direct tekenen bij ONE Championship. Daar imponeerde hij met vijf achtereenvolgende overwinningen tegen onder meer Edward Kelly, Honorio Banario en Timofey Nastyukhin. Burns verloor vervolgens echter tweemaal en verliet de organisatie. In 2018 tekende de Braziliaan bij de Titan FC organisatie. Daar wist hij tweemaal te winnen. Onder meer van voormalig Kampioen Luis Gomez. Tijdens die overwinning zat Dana White cageside voor het programma “Dana White: Lookin’ for a Fight”. Burns kreeg door zijn overwinning de kans om te vechten tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Braziliaan versloeg Darrick Minner in de eerste ronde via een Triangle Armbar Submission en verdiende daarmee een UFC contract. Burns maakte in Januari 2020 zijn UFC debuut tegen M-1 Global kampioen Nate Landwehr. Burns wist via een KO in de eerste ronde een uitstekend debuut neer te zetten in de UFC. De Braziliaan kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus. Vervolgens nam hij een gevecht op een Catchweight van 150 lbs aan tegen MMA veteraan Evan Dunham. Burns imponeerde wederom met een Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Daniel Pineda (MMA 26-13-0-2/UFC 3-4-0-0) maakte zijn MMA debuut in 2007. De Amerikaan vocht voor veel regionale organisaties en ook losse gevechten voor Bellator MMA. Met een 10-7 record tekende hij in 2010 bij de Legacy FC organisatie. Daar wist hij te imponeren met vijf overwinningen. Tijdens die vijf overwinningen werd de titel gewonnen en deze tweemaal verdedigd. Hierdoor tekende Pineda in 2012 bij de UFC. Pineda had een vliegende start met twee Submission overwinningen tegen respectievelijk Pat Schilling en Mackens Semerzier. Echter verloor Pineda vervolgens viermaal in vijf partijen en werd hij ontheven van zijn contract. Pineda keerde terug bij Legacy FC. Daar wist hij driemaal te winnen en tekende vervolgens een contract bij Bellator MMA. Helaas voor Pineda was dit ook geen succes. Nadat vervolgens wel in 2018 twee titels werden gewonnen bij Fury FC kwam Pineda uit voor de PFL. Pineda won verrassend van zowel Movlid Khaybulaev als Jeremy Kennedy en zou het in de finale gaan opnemen tegen Lance Palmer. Echter werd Pineda van de partij gehaald nadat hij positief testte op verboden middelen. De twee PFL overwinningen werden eveneens omgezet in een No-Contest. Pineda gaat nu voor zijn tweede run bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »