breaking news

Henry Cejudo vs. Wilson Reis & Ashlee Evans-Smith vs. Sarah Moras toegevoegd aan UFC 216

June 7th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het Canadese TSN Sports te melden dat er twee nieuwe gevechten zijn toegevoegd aan de UFC 216 card op 9 September 2017 in Edmonton, Alberta, Canada. Zo zullen voormalig Flyweight titeluitdagers Henry Cejudo en Wilson Reis het tegen elkaar opnemen. Eveneens is er ook een Women’s Bantamweightgevecht aan de card toegevoegd. Zo zal de Canadese Sarah Moras na ruim twee jaar afwezigheid haar rentree maken tegen de Amerikaanse Ashlee Evans-Smith. Beide gevechten vinden plaats in de vernieuwde Rogers Place. 

Lees meer over de vier vechters hieronder.

Henry Cejudo vs. Wilson Reis 

Henry Cejudo (MMA 10-2/UFC 4-2) was een gouden medaille winnaar in Freestyle worstelen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking op slechts 22-jarige leeftijd. Cejudo stapte in 2013 over naar het professionele MMA en maakte direct indruk. Zo wist hij zijn eerste 10 partijen te winnen. In eerste instantie deed hij dit bij WFF waar hij Bantamweight kampioen werd. Vervolgens vocht hij tweemaal voor Legacy FC waarna hij overstapte naar de UFC. Cejudo won zijn eerste vier partijen tegen respectievelijk Dustin Kimura, Chris Carasio, Chico Camus en Jussier Formiga. Allen via een Decision. Daarna was het aan Cejudo om voor de Flyweight titel te vechten. Het liep niet zoals verwacht voor Cejudo want in de eerste ronde liep hij tegen een aantal harde knieën van kampioen Demetrious Johnson aan en verloor via TKO. Daarna coachte Cejudo in TUF 24 waarna hij het opnam tegen Joseph Benavidez. In een gevecht dat beide kanten op kon gaan verloor Cejudo via een Split Decision. Cejudo kreeg in de eerste ronde een punt in mindering vanwege het per ongeluk trappen tegen het kruis van Benavidez. Uiteindelijk zou ook zonder het punt in mindering de overwinning naar Benavidez zijn gegaan. In 2017 zou Cejudo het opnemen tegen Sergio Pettis. Echter werd het gevecht een dag voor het evenement gecanceld omdat Cejudo zijn hand had geblesseerd (dit bleek duidelijk uit röntgenfoto’s.

Wilson Reis (MMA 22-6/UFC 6-2) is de nummer 4 van de Flyweight divisie. De 31-jarige Braziliaan is in bezit van de zwarte band BJJ en weet deze technieken vaak te vertalen naar de Octagon. Van zijn 22 overwinningen beëindigde Reis 10 keer de partij via een Submission. Reis vocht in Februari 2017 tegen de Japanner Ulka Sasaki. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en verdiende hiermee een titelgevecht tegen Demetrious Johnson. Voor Reis was het Sasaki-gevecht een gevaarlijk gevecht gezien hij daarvoor eigenlijk ingedeeld stond om voor de titel te vechten. Johnson haakte geblesseerd af en in plaats van het verplaatsen van dit gevecht kwam er een contender naar voren uit The Ultimate Fighter. Reis deed dus wat hij moest doen en kreeg vervolgens in April 2017 te maken met Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Johnson was duidelijk beter en versloeg Reis in de derde ronde via Armbar Submission.

Ashlee Evans-Smith vs. Sarah Moras

Ashlee Evans-Smith (MMA 5-2/UFC 2-2) vecht sinds 2013 professioneel MMA en verwierf wereldwijde bekendheid door de controversiële transgender vechtster Fallon Fox te finishen via TKO. Evans-Smith kwam eind 2014 op short notice de UFC binnen. Evans-Smith verving Holly Holm tegen Raquel Pennington. Evans-Smith was op dat moment nog ongeslagen, maar zou haar eerste Pro-MMA verlies die avond moeten slikken. Via een Bulldog Choke Submission vlak voor het einde van de eerste ronde wist Pennington te winnen. Evans-Smith tikte niet af waardoor ze ”out” ging. Meer dan een jaar later in 2016 maakte Evans-Smith haar rentree tegen Marion Reneau. In een zeer competitief gevecht won Evans-Smith via een zeer controversiële Split Decision. Evans-Smith zou vervolgens ongeveer zeven maanden later terugkeren in Hamburg om te vechten tegen Germaine de Randamie. Echter raakte de Randamie geblesseerd, en werd ze vervangen door Veronica Macedo. Evans-Smith wist de ongeslagen BJJ specialiste te finishen in de derde ronde via Ground and Pound. Vervolgens mocht Evans-Smith proberen om haar derde UFC gevecht op rij te winnen. In April 2017 stond de ongeslagen Braziliaanse Ketlen Vieira tegenover Evans-Smith. Vieira was beter en won terecht via Unanimous Decision.

Sarah Moras (MMA 4-2/UFC 1-1) kwam via TUF 18 in 2013 de UFC binnen. Moras kwam tot de halve finale waar ze verloor van de latere winnares Julianna Pena via Submission in de tweede ronde. Het gevecht had nogal een behoorlijke ”lading” vooraf aangezien Moras en Pena een jaar eerder al een tegen elkaar vochten in een andere organisatie. Toen brak Moras de arm van Pena en won via TKO. Moras maakte vervolgens tijdens de TUF 19 finale een jaar later haar officiële UFC debuut. Ze versloeg de op dat moment ongeslagen Alexis Dufresne via Unanimous Decision. Echter kon ze haar debuut geen goed vervolg geven. Een jaar later, in 2015 verloor Moras van Jessica Andrade via Unanimous Decision. Moras zou het vervolgens opnemen tegen Lauren Murphy, maar raakte geblesseerd. Wanneer Moras de Octagon betreed in September is het ruim twee jaar geleden sinds haar laatste gevecht.

Comments are closed.

Translate »