breaking news

Henry Cejudo verdedigt Bantamweight titel tegen Jose Aldo tijdens UFC 250 in São Paulo

February 24th, 2020 | by Redactie
Henry Cejudo verdedigt Bantamweight titel tegen Jose Aldo tijdens UFC 250 in São Paulo
UFC
0

UFC Bantamweight kampioen Henry Cejudo keert op 9 mei 2020 terug in de Octagon. De voormalig twee divisie kampioen zet zijn Bantamweight titel op het spel tegen legende Jose Aldo. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera te São Paulo, Brazilië. Het gevecht zal dienen als het Main Event van UFC 250. Combate wist eerder al te melden dat de UFC in onderhandeling was om het gevecht te plannen, inmiddels is dit nieuws bevestigd.

Henry Cejudo (MMA 15-2/UFC 9-2) is een gouden medaille winnaar in Freestyle worstelen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking op slechts 22-jarige leeftijd. Cejudo stapte in 2013 over naar het professionele MMA en maakte direct indruk. Zo wist hij zijn eerste 10 partijen te winnen. In eerste instantie deed hij dit bij WFF waar hij Bantamweight kampioen werd. Vervolgens vocht hij tweemaal voor Legacy FC waarna hij overstapte naar de UFC. Cejudo won zijn eerste vier partijen tegen respectievelijk Dustin Kimura, Chris Cariaso, Chico Camus en Jussier Formiga. Allen via een Decision. Daarna was het aan Cejudo om voor de Flyweight titel te vechten. Het liep niet zoals verwacht voor Cejudo want in de eerste ronde liep hij tegen een aantal harde knieën van kampioen Demetrious Johnson aan en verloor via TKO. Daarna coachte Cejudo in TUF 24 waarna hij het opnam tegen Joseph Benavidez. In een gevecht dat beide kanten op kon gaan verloor Cejudo via een Split Decision. Cejudo kreeg in de eerste ronde een punt in mindering vanwege het per ongeluk trappen tegen het kruis van Benavidez. Uiteindelijk zou ook zonder het punt in mindering de overwinning naar Benavidez zijn gegaan. In 2017 zou Cejudo het opnemen tegen Sergio Pettis. Echter werd het gevecht een dag voor het evenement gecanceld omdat Cejudo zijn hand had geblesseerd (dit bleek duidelijk uit röntgenfoto’s. Cejudo keerde vervolgens terug tijdens UFC 216 in Edmonton. Hier nam hij het op tegen de Braziliaan Wilson Reis. Cejudo had geen enkele moeite met de eveneens voormalig titeluitdager en versloeg Reis via KO in de tweede ronde. Vervolgens werd in December 2017 alsnog het gevecht tegen Sergio Pettis gevochten. Cejudo was duidelijk nog een maatje te groot voor Pettis en wist via een zeer dominante Unanimous Decision het gevecht te winnen. Cejudo mocht vervolgens voor de titel vechten tegen Demetrious Johnson in Augustus 2018. Cejudo won via Split Decision. Vervolgens zette de UFC een superfight op touw tussen Flyweight Kampioen Henry Cejudo en Bantamweight Kampioen TJ Dillashaw. Cejudo verdedigde met verve zijn Flyweight titel door Dillashaw via TKO na 32 seconden te finishen. Cejudo kreeg vervolgens de kans om de voor de vacante Bantamweight titel te vechten tegen Marlon Moraes (Dillashaw had na een positieve dopingtest zijn titel vrij gegeven). Tijdens UFC 238 in Juni 2019 won Cejudo via TKO in de derde ronde. Hierdoor werd hij nu zowel Kampioen in de Flyweight als in de Bantamweight divisie. Echter pakte de UFC in December 2019 Cejudo zijn Flyweight titel af nadat hij weigerde deze in de nabije toekomst te verdedigen.

Embed from Getty Images

Jose Aldo (MMA 28-6/UFC 10-5) wordt gezien als één van de beste (zo niet dé beste) Featherweight vechters aller tijden. Aldo vocht zijn eerste professionele MMA wedstrijd in 2004. Na voor diverse organisaties gevochten te hebben sloot hij zich in 2008 aan bij WEC. Na 5 overwinningen op rij mocht hij vechten voor de WEC wereldtitel. In een gevecht tegen Mike Brown won Aldo via een KO in de tweede ronde. Daarna verdedigde Aldo maar liefst 9 keer succesvol zijn titel voor WEC en later UFC (dat WEC in 2010 overnam). In december 2015 verloor Aldo via een KO tegen Conor McGregor na 9 jaar een wedstrijd. Daarna duurde het 9 maanden voordat Aldo weer vocht. Een Unanimous Decision winst tegen Frankie Edgar leverde Aldo de interim titel op. Deze werd later omgezet in de echte titel omdat Conor McGregor zijn titel verloor door inactiviteit in de divisie. Aldo nam het vervolgens in Juni 2017 voor eigen publiek op tegen Max Holloway. Aldo begon sterk, maar gedurende het gevecht nam Max Holloway de touwtjes in handen. Uiteindelijk won Holloway het gevecht via TKO en was hij de nieuwe Kampioen in de Featherweight divisie. Aldo zou het vervolgens op gaan nemen op 16 December 2017 tegen Ricardo Lamas. Echter raakte Frankie Edgar geblesseerd voor zijn titelgevecht tegen Max Holloway, waardoor Aldo meteen kans kreeg op een revanche tegen Holloway. Het resultaat was echter identiek aan de eerste editie. Holloway won via TKO in de derde ronde. Aldo werd vervolgens gematcht tegen Jeremy Stephens tijdens UFC Calgary in Juli 2018. In een zeer intense eerste ronde wist Aldo een knockdown te forceren via een stoot naar het lichaam. Aldo finishte vervolgens het gevecht via TKO. En dat Aldo nog verre van klaar was in de top van de divisie onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC Fortaleza versloeg Aldo de jonge Renato Moicano via TKO in de tweede ronde. Aldo vocht vervolgens in Mei 2019 een onofficiële #1 contender gevecht tegen Alexander Volkanovski. Volkanovski vocht slim en versloeg de Braziliaan via Unanimous Decision. Aldo ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag en nam het op in de Bantamweight divisie tegen Marlon Moraes. In een close gevecht verloor Aldo via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.