breaking news

Henry Cejudo ontmoet Sergio Pettis tijdens UFC 211

March 8th, 2017 | by Stefan Van Erp

Henry Cejudo en Sergio Pettis zullen het tegen elkaar op gaan nemen tijdens UFC 211 in Dallas, Verenigde Staten. Beide heren zijn bovenin de Flyweight divisie te vinden. De nummer 2 gerankte Cejudo heeft zijn laatste 2 partijen verloren en is hard op zoek naar een overwinning. Pettis daarentegen is bezig aan een winning streak van 3 partijen.

Henry Cejudo (MMA 10-2/UFC 4-2) is een gouden medaille winnaar in Freestyle worstelen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking op slechts 22-jarige leeftijd. Cejudo stapte in 2013 over naar het professionele MMA en maakte direct indruk. Zo wist hij zijn eerste 10 partijen te winnen. In eerste instantie deed hij dit bij WFF waar hij Bantamweight kampioen werd en Legacy en binnen een jaar stapte hij over naar de UFC. Hij won zijn eerste 4 partijen tegen respectievelijk Dustin Kimura, Chris Carasio, Chico Camus en Justin Formiga. Allen via een Decision. Daarna was het aan Cejudo om voor de Flyweight titel te vechten. Het liep niet zoals verwacht voor Cejudo want in de eerste ronde liep hij tegen een aantal harde knieën van kampioen Demetrious Johnson aan en verloor via TKO. Daarna coachte Cejudo in TUF 24 waarna hij het opnam tegen Joseph Benavidez. In een gevecht die beide kanten op kon gaan verloor Cejudo via een Split Decision. Een afgenomen punt wegens trappen onder de riem in de eerste ronde lijkt hem te zijn opgebroken.

Sergio Pettis (MMA 14-2/UFC 5-2) is bezig aan een grote opmars in de Flyweight divisie. Hij steeg met zijn overwinning op John Moraga van de 15de naar de 5de plek. Pettis kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Hij versloeg Will Campuzano via Unanimous Decision. De daarop volgende partij verloor hij tegen Alex Cáceres (ook bekend als Bruce Leeroy). Na 2014 goed afgesloten te hebben met overwinningen tegen Yaotzin Meza en Matt Hobar ging het begin 2015 vrij verrassend fout tegen Ryan Benoit. Pettis herstelde vervolgens met overwinningen op Chris Cariaso, Chris Kelades en John Moraga. Allen via Unanimous Decision.

Houd MMA DNA in de gaten voor al je MMA nieuws.

Comments are closed.

Translate »