breaking news

Henry Cejudo loopt blessure op tijdens vluchten voor brand

October 10th, 2017 | by Redactie

Het gevecht tussen Henry Cejudo en Sergio Pettis is in gevaar.

Het platform Nu.nl wist het volgende bericht te publiceren op de website: Door hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië zijn tien doden gevallen. De autoriteiten verwachten dat dit aantal nog gaat stijgen. Daarnaast zijn meer dan honderd mensen gewond geraakt en meer dan twintigduizend mensen geëvacueerd. Ook Henry Cejudo heeft aan deze ramp moeten geloven. Tijdens een vluchtpoging voor het vuur heeft hij zijn enkel en voet geblesseerd.

Henry Cejudo heeft zelf nog niet gesproken over het ongeluk. Hij zou vanuit een balkon naar beneden zijn gesprongen om te vluchten voor het vuur. Eerst ging het nieuws rond dat hij zijn enkel gebroken zou hebben, maar dit is later ontkracht. Het zou nu gaan om een blessure en brandwonden. Ook is Cejudo zijn gouden medaille. verloren tijdens de vlucht. Deze won hij tijdens de spelen van 2008 in het Freestyle 55 kg worstelen. Of zijn gevecht tegen Sergio Pettis tijdens UFC 218 in gevaar is, is nog onbekend.

De voet van Cejudo:

Een gevecht dat al in Mei plaats had moeten vinden zal waarschijnlijk plaatsvinden op 2 December 2017. Henry Cejudo en Sergio Pettis zullen het in een waarschijnlijke title-eliminator tegen elkaar gaan opnemen in Detroit, Michigan. Tijdens UFC 218 in de Octagon van de Little Caesars Arena zullen beide mannen gaan uitmaken wie er waarschijnlijk in de toekomst zal vechten tegen de winnaar van Demetrious Johnson vs. Ray Borg.

Henry Cejudo (MMA 11-2/UFC 5-2) was een gouden medaille winnaar in Freestyle worstelen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking op slechts 22-jarige leeftijd. Cejudo stapte in 2013 over naar het professionele MMA en maakte direct indruk. Zo wist hij zijn eerste 10 partijen te winnen. In eerste instantie deed hij dit bij WFF waar hij Bantamweight kampioen werd. Vervolgens vocht hij tweemaal voor Legacy FC waarna hij overstapte naar de UFC. Cejudo won zijn eerste vier partijen tegen respectievelijk Dustin Kimura, Chris Carasio, Chico Camus en Jussier Formiga. Allen via een Decision. Daarna was het aan Cejudo om voor de Flyweight titel te vechten. Het liep niet zoals verwacht voor Cejudo want in de eerste ronde liep hij tegen een aantal harde knieën van kampioen Demetrious Johnson aan en verloor via TKO. Daarna coachte Cejudo in TUF 24 waarna hij het opnam tegen Joseph Benavidez. In een gevecht dat beide kanten op kon gaan verloor Cejudo via een Split Decision. Cejudo kreeg in de eerste ronde een punt in mindering vanwege het per ongeluk trappen tegen het kruis van Benavidez. Uiteindelijk zou ook zonder het punt in mindering de overwinning naar Benavidez zijn gegaan. In 2017 zou Cejudo het opnemen tegen Sergio Pettis. Echter werd het gevecht een dag voor het evenement gecanceld omdat Cejudo zijn hand had geblesseerd (dit bleek duidelijk uit röntgenfoto’s. Cejudo keerde vervolgens terug tijdens UFC 216 in Edmonton. Hier nam hij het op tegen de Braziliaan Wilson Reis. Cejudo had geen enkele moeite met de eveneens voormalig titeluitdager en versloeg Reis via KO in de tweede ronde.

Sergio Pettis (MMA 15-2/UFC 6-2) is bezig aan een grote opmars in de Flyweight divisie. Pettis kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Hij versloeg Will Campuzano via Unanimous Decision. De daarop volgende partij verloor hij tegen Alex Cáceres (ook bekend als Bruce Leeroy). Na 2014 goed afgesloten te hebben met overwinningen tegen Yaotzin Meza en Matt Hobar ging het begin 2015 vrij verrassend fout tegen Ryan Benoit. Pettis herstelde vervolgens met overwinningen op Chris Cariaso, Chris Kelades en John Moraga. Pettis zou het in Mei 2017 opnemen tegen Henry Cejudo. Echter ging het gevecht niet door nadat een dag voor het gevecht Cejudo geblesseerd afhaakte. Pettis kreeg vervolgens een partij tijdens het Main Event van UFC Fight Night Mexico City aangeboden tegen Brandon Moreno. Pettis zette de beste prestatie neer tot zover in zijn carrière door Brandon Moreno na vijf rondes te verslaan via Unanimous Decision. Nu mag Pettis alsnog vechten tegen Henry Cejudo.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »