breaking news

Heavyweights Justin Tafa en Jared Vanderaa vechten op 22 mei tijdens UFC evenement

March 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Heavyweights Justin Tafa en Jared Vanderaa vechten op 22 mei tijdens UFC evenement
UFC
0

Justin Tafa maakt op 22 mei aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De “Heavy-Hitter” gaat het opnemen tegen de Amerikaan Jared Vanderaa in de Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. De partij werd bekend gemaakt door MMA Fighting.

Justin Tafa (MMA 4-2/UFC 1-2) is de oudere broer van GLORY Kickbokser Junior Tafa. Tafa maakte pas zijn debuut in het MMA in 2017. Na een amateurpartij stapte hij al over naar de professionals. Tafa won zijn MMA debuut via KO in de tweede ronde en mocht bij de XFC organisatie meteen voor de titel vechten. Tafa pakte in Juli 2018 de titel door Jeremy Joiner via TKO binnen 30 seconden te verslaan. Vervolgens verdedigde hij zijn titel eenmaal in Mei 2019 tegen David Taumoepeau. Ditmaal won Tafa in de tweede ronde via KO en maakte hij de overstap naar de UFC. In Oktober 2019 nam Tafa het op tegen Yorgan De Castro tijdens UFC 243 in Melbourne. Voor Tafa een partij om snel te vergeten. Hij verloor via KO in de eerste ronde. Echter wist Tafa zich in zijn tweede partij voor de UFC te revancheren. In de eerste ronde werd tijdens UFC Houston gewonnen van Juan Adams. Tafa besliste de partij via TKO. Tafa zou vervolgens in Juli 2020 vechten tegen Raphael Pessoa. Echter moest Tafa zich in verband met een blessure zich terugtrekken. Tafa zou pas een half jaar later terugkeren in de Octagon tegen de Braziliaan Carlos Felipe. In een close gevecht verloor Tafa via Split Decision.

Embed from Getty Images

Jared Vanderaa (MMA 11-5/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van bijna drie jaar in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Vanderaa wist in het regionale circuit binnen anderhalf jaar tijd een record op te bouwen van 5-0. Hierdoor mocht hij bij de LFA organisatie in Juni 2017 voor de inaugurele Heavyweight titel vechten tegen Richard Odoms. Vanderaa verloor via Kimura Submission in de vijfde ronde. Vanderaa verloor vervolgens een partij om de EFC Heavyweight en vervolgens ook nog een losse partij bij de LFA organisatie. Echter wist hij vanaf dat moment een mooie reeks neer te zetten bij de EFC met drie achtereenvolgende overwinningen. Hier won hij eveneens de Interim Heavyweight en Heavyweight titel bij de organisatie. Uiteindelijk zou Vanderaa in Augustus 2019 terugkeren bij de LFA. Echter bleef ook tegen Renan Ferreira een overwinning uit. Nadat vervolgens werd gewonnen van MMA veteraan Tony Lopez mocht Vanderaa gaan proberen een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Vanderaa zou het opnemen tegen Oscar Cota. Maar na een positieve COVID-19 test van de Mexicaan werd Harry Hunsucker de tegenstander. Vanderaa won de partij in de eerste ronde en kreeg een UFC contract. Vanderaa kreeg zijn gewenste debuutpartij in Februari 2021 tegen Sergey Spivak. Echter was Vanderaa niet opgewassen tegen de Moldaviër en verloor hij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »