breaking news

Heavyweightclash tussen Tom Aspinall en Sergei Pavlovich tijdens UFC evenement op 4 september

August 11th, 2021 | by Marcel Dorff
Heavyweightclash tussen Tom Aspinall en Sergei Pavlovich tijdens UFC evenement op 4 september
UFC
0

Twee talentvolle vechters in de Heavyweight divisie gaan het tegen elkaar opnemen op 4 september aanstaande in Las Vegas. Tom Aspinall gaat proberen zijn vierde achtereenvolgende overwinning te pakken in de UFC. De Engelsman stuit op de Rus Sergey Pavlovich. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas.

Tom Aspinall (MMA 10-2/UFC 3-0) is een Engelse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Aspinall wist in zijn eerste twee jaar als professional een record van 5-2 neer te zetten en vocht vooral gevechten bij het bekende BAMMA. Na vervolgens een afwezigheid van 2.5 jaar tekende de Engelsman bij Cage Warriors. Aspinall maakte indruk met overwinningen in de eerste ronde tegen Sofiane Boukichou en Mickael Ben Hamouda. De UFC was ook onder de indruk en bood Aspinall een contract aan. Aspinall zou eigenlijk zijn debuut maken tijdens UFC Londen tegen Raphael Pessoa. Echter trok Pessoa zich terug en werd Jake Collier de nieuwe tegenstander. Aspinall kende geen enkele moeite met Collier en finishte de Amerikaan via TKO binnen een minuut. Aspinall kreeg voor de prestatie de Performance of the Night bonus. Aspinall zou het vervolgens gaan opnemen tegen Sergey Spivak. Echter trok de Moldaviër zich terug waarna Alan Baudot de tegenstander werd. Aspinall had weinig moeite met Baudot en won via TKO in de eerste ronde. Aspinall kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie. In Februari 2021 werd hij gekoppeld aan voormalig Heavyweight kampioen Andrei Arlovski. Aspinall won de partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Het leverde Aspinall voor de tweede keer in zijn nog korte UFC carrière de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Sergei Pavlovich (MMA 14-1/UFC 2-1) is een Russische vechter die in 2014 zijn debuut maakte bij de Fight Nights Global organisatie. Pavlovich imponeerde enorm bij deze organisatie en wist in twee jaar tijd een record van 9-0 bij elkaar te vechten waarvan acht overwinning via KO in de eerste ronde. Fight Nights Global schreef vervolgens een Heavyweight toernooi uit in 2016. Pavlovich vocht in de halve finale tegen Alexei Kudin en won via Unanimous Decision. Hierdoor mocht hij om de vacante Heavyweight titel vechten tegen Mikhail Mokhnatkin. In een zeer matig gevecht was het echter wel Pavlovich die via Unanimous Decision de titel veilig stelde. In November 2017 zagen we de oude Pavlovich weer terug. Via KO in de eerste ronde werd Kirill Sidelnikov verslagen en werd de titel met succes verdedigt. Vervolgens gingen er geruchten dat Pavlovich bij de UFC had getekend. Dit gebeurde ook tijdens UFC Beijing in November 2018 tegen Alistair Overeem. Pavlovich was echter niet opgewassen tegen de Nederlander en verloor in de eerste ronde via TKO. De Rus wist zich in zijn daarop volgende partij goed te revancheren. In St.Petersburg werd in April 2019 gewonnen van Marcelo Golm via KO vroeg in de eerste ronde. En Pavlovich wist vervolgens in Oktober 2019 die goede prestatie een vervolg te geven. Tijdens UFC Singapore werd via TKO in de eerste ronde gewonnen van Maurice Greene. Pavlovich zou het vervolgens in Augustus 2020 opnemen tegen Ciryl Gane, maar moest in verband met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »