breaking news

Heavyweightclash tussen Tim Johnson en Luis Henrique de Oliveira tijdens UFC Belem

December 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft gemeld dat Tim Johnson op 3 Februari 2018 zal terugkeren in de Octagon. De Amerikaan neemt het op in ”hostile territory” tegen de Braziliaan Luis Henrique de Oliveira. Beide Heavyweights onmoeten elkaar in de Octagon van de Arena Guilherme Paraense te Belem, Pará, Brazilië. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC Fight Night 125.

Timothy Johnson (MMA 11-4/UFC 3-3) is sinds April 2015 actief binnen de UFC. In zijn eerste partij won hij tegen Shamil Abdurakhimov via TKO. Zijn tweede partij verloor hij tegen Jared Rosholt via Unanimous Decision. Vervolgens revancheerde Johnson zich via een Unanimous Decision overwinning tegen de Poolse nieuwkomer Marcin Tybura. Eind vorig jaar vocht Johnson op de UFC Belfast card tegen de voormalig Bellator MMA Kampioen Alexander Volkov. Volkov won via een zeer controversiële Split Decision. Johnson staat bekend als een goede worstelaar. En dat liet hij opnieuw zien eerder dit jaar. Zo versloeg Johnson via Split Decision de Pool Daniel Omielanczuk in Londen. Echter kon Johnson die overwinning geen goed vervolg geven. De Amerikaan verloor in de eerste ronde van de Braziliaanse nieuwkomer Junior Albini tijdens UFC Long Island via TKO. Johnson zal waarschijnlijk moeten winnen om zeker te zijn van een langer verblijf bij de organisatie.

Luis Henrique de Oliveira (MMA 10-4-0-1/UFC 2-3-0-0) in Brazilië beter bekend als KLB, maakte eind 2015 zijn UFC debuut tegen Francis Ngannou. Dit liep niet goed af voor KLB, aangezien hij via KO in de tweede ronde werd gefinisht. In Juli 2016 wist KLB wel te winnen. Hij versloeg nieuwkomer Dmitrii Smoliakov via een Submission in de tweede ronde. Inmiddels is KLB aangesloten bij American Top Team in Florida. In November 2016 nam ”KLB” het voor eigen publiek op tegen de Deen Christian Colombo. In São Paulo wist Luis Henrique uiteindelijk via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde Colombo te verslaan. KLB maakte vervolgens in Maart dit jaar zijn opwachting in Brooklyn. Ditmaal stond Marcin Tybura tegenover hem. Het gevecht was een maand eerder gecanceld, maar zou ditmaal wel doorgaan. De Pool beschikte over betere cardio dan KLB en wist hem mede hierdoor in de derde ronde via TKO te finishen. KLB maakte vervolgens zijn opwachting in Edmonton tijdens UFC 215 tegen de Canadese Indiër Arjan Singh Bhullar. Bhullar bleek over drie rondes te sterkste en nam een Unanimous Decision mee naar huis. Met een losing streak van twee en een negatief record bonnen de UFC lijkt een overwinning tegen Johnson een must voor KLB.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland!!!

Comments are closed.

Translate »