breaking news

Heavyweightclash tussen Ngannou en Hamilton in Albany, New York

October 4th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft nog niets bevestigd, maar Anthony Hamilton heeft zojuist tijdens de ”Eyes on the Game Sports Radio” show te kennen gegeven dat hij op 9 December 2016 zal vechten tegen de Franse Kameroener Francis Ngannou. Het gevecht zal plaats vinden tijdens UFC Fight Night 102 in het Times Union Center te Albany, New York.

Francis Ngannou (MMA 8-1/UFC 3-0) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij nam het op tegen Luis Henrique de Oliveira in zijn UFC debuut. Ngannou won via een spectaculaire KO in de tweede ronde waardoor hij mocht spreken van een succesvol debuut. Ngannou zou het vervolgens in April opnemen tegen Bojan Mihajlovic, maar Mihajlovic raakte geblesseerd. Nieuwkomer Curtis Blaydes viel in en vocht in Zagreb tegen Ngannou. Ngannou won via TKO na het einde van de tweede ronde nadat de dokter het gevecht gestopt omdat Blaydes niet meer kon zien door zwelling bij zijn oog. In Juli van dit jaar werd het gevecht tegen Mihajlovic opnieuw ingepland. Ngannou had geen problemen met de Serviër en stopte hem via TKO vroeg in de eerste ronde. Ngannou die inmiddels afwisselend bij de MMA Factory (Parijs) en de Blackzilians (Florida) traint mag het nu opnemen tegen Anthony Hamilton.

Anthony Hamilton (MMA 15-5/UFC 3-3) kwam in 2014 de UFC binnen, en weet in de UFC vooralsnog geen winstreak op te bouwen. Hamilton verloor zijn debuut tegen Oleksiy Oliynyk. Won vervolgens van de Zuid Afrikaan Ruan Potts, maar verloor vervolgens weer van Todd Duffee. Nadat Daniel Omielanczuk werd verslagen leek het erop dat Hamilton dan eindelijk een stijgende lijn te pakken had binnen de UFC. Helaas voor Hamilton verloor hij eerder dit jaar (in Februari) van Shamil Abdurakhimov via Unanimous Decision. Hamilton herstelde zicht opnieuw en won in Juli op zeer indrukwekkende wijze via KO na 14 seconden tegen Damian Grabowski. Hamilton zal ditmaal een winstreak willen opbouwen en mag dat gaan proberen tegen de gerankte en in de UFC nog ongeslagen Francis Ngannou.

14485135_1180423455333807_1428967824396370425_n

Leave a Reply

Translate »