breaking news

Heavyweightclash tussen Derrick Lewis en Travis Browne in Brooklyn

December 15th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Derrick Lewis en Travis Browne het tegen elkaar gaan opnemen tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York. De Heavyweights zullen op 11 Februari 2017 de Octagon delen in het Barclays Center.

Derrick Lewis (MMA 16-4-0-1/UFC 7-2-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen en heeft zich inmiddels opgewerkt tot de Top 10 van de UFC Heavyweight divisie. Lewis heeft momenteel een 5 fight winstreak in de UFC. Zo won hij van Viktor Pesta, Damian Grabowski & Gabriel Gonzaga. Afgelopen Juli versloeg hij Roy Nelson via een controversiële split decision. Ondanks dit gegeven mocht Derrick Lewis vorige week tijdens UFC Albany het Main Event voor zijn rekening nemen tegen Shamil Abdurakhimov. In een werkelijk tenenkrommend slecht gevecht wist Lewis in de vierde ronde (nadat hij de eerste drie rondes verloren had) Abdurakhimov te finishen via TKO. Lewis was voordat hij in 2014 bij de UFC tekende de Legacy FC Heavyweight Kampioen.

Travis Browne (MMA 18-5-1/UFC 9-5-1) kwam in 2010 met een 9-0 record de UFC binnen. Lange tijd werd gedacht dat Travis Browne wel eens de volgende Heavyweight Kampioen in de UFC zou kunnen worden. Echter liet de grote Hawaiiaan het continu op het moment suprême afweten. Zo wist Browne in zijn eerste elf gevechten voor de organisatie er liefst acht winnend af te sluiten. Onder meer onze landgenoten Alistair Overeem en Stefan Struve werden verslagen, maar ook Gabriel Gonzaga en oud Kampioen Josh Barnett werden via KO gefinisht. Browne zit echter op dit moment in een zeer moeilijke fase. Zo verloor Browne drie van zijn laatste vier gevechten, en is hij hierdoor voor het eerst sinds jaren uit de Top 10 van de divisie geknikkerd. Een overwinning op Lewis zal waarschijnlijk volstaan om die plek in de Top 10 weer op te eisen en weer voorzichtig naar boven te kijken.

pixlr_20161215142910101

Leave a Reply

Translate »