breaking news

Heavyweightclash tussen Daniel Spitz en Tanner Boser tijdens UFC on ESPN 6 in Boston

August 9th, 2019 | by Marcel Dorff
Heavyweightclash tussen Daniel Spitz en Tanner Boser tijdens UFC on ESPN 6 in Boston
UFC
0

De UFC heeft een Heavyweight gevecht toegevoegd aan de UFC on ESPN 6 card in Boston, Massachusetts op 18 Oktober 2019. Daniel Spitz keert terug in de Octagon tegen de Canadese nieuwkomer Tanner Boser. TSN Sports’ Aaron Bronsteter maakte dit bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de TD Garden op de Preliminary Card.

Daniel Spitz (MMA 6-2/UFC 1-2) maakte op short notice in 2017 zijn UFC debuut tegen de Engelsman Mark Godbeer. Spitz had echter weinig in te brengen en verloor duidelijk via Unanimous Decision, en moest hierdoor zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière incasseren. Echter wist Spitz in zijn daarop volgende gevecht wel te overtuigen. Zo versloeg hij tijdens UFC Pittsburgh in September 2017 Anthony Hamilton via KO vroeg in de eerste ronde, en verdiende hij daarmee de Performance of the Night bonus. De vechter uit Spokane, Washington traint ook in zijn geboortestad bij de Sikjitsu gym waar ook onder meer UFC vechters als Michael Chiesa en Julianna Peña regelmatig trainen. Spitz heeft een notable win op zijn record tegen Hawaiïaanse UFC veteraan Wesley ”Cabbage” Correia. Spitz was ongeslagen voordat hij de UFC binnen kwam en wist vijf van zijn in totaal zes overwinningen in de eerste ronde te beslissen. Alleen UFC veteraan Correia maakte het tot de scorecards. Spitz maakte voor de derde maal zijn opwachting voor de UFC tijdens UFC Utica in Juni 2018. Via KO in de derde ronde verloor Spitz van Walt Harris. Spitz zou vervolgens in Maart 2019 tijdens UFC Wichita terugkeren tegen Jeff Hughes. Echter hield een blessure Spitz aan de kant.

Embed from Getty Images

Tanner Boser (MMA 16-5-1) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Boser wordt gezien als een van de betere vechters uit Canada. Tijdens de eerste vier jaar van zijn carrière vocht Boser vooral voor de Unified MMA organisatie waar hij ook de Kampioen was. Boser tekende vervolgens in 2017 een contract bij de ACB organisatie. Na een stroeve start wist Boser zich te herpakken en won hij drie gevechten achter elkaar. Echter ging zijn laatste gevecht verloren voor de ACB organisatie waarna Boser eenmaal vocht voor M-1 Global. Dat gevecht tegen Zaur Gadzhibabayev eindigde in een Draw. In Mei 2019 keerde Boser terug bij Unified MMA waar hij nog steeds Kampioen was en met succes zijn titel verdedigde. Boser zou vervolgens in Juli 2019 zijn debuut maken voor de UFC tegen Giacomo Lemos. Echter werd Lemos 24 uur voor het gevecht van de card gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Hierdoor moest Boser zijn debuut uitstellen.

Afbeeldingsresultaat voor tanner boser

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »