breaking news

Heavyweightclash tussen Daniel Omielanczuk en Timothy Johnson in Londen

January 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Pool Daniel Omielanczuk het tijdens UFC Fight Night 107 in Londen, Engeland, UK zal opnemen tegen de Amerikaan Timothy Johnson. Beide Heavyweightvechters zullen op 18 Maart 2017 hun opwachting maken in de Octagon van de O2 Arena.

Daniel Omielanczuk (MMA 19-6-1-1/UFC 4-3-0-0) vecht sinds 2013 voor de UFC. Omielanczuk staat bekend om zijn harde stoten, maar ook vaak mindere cardio. Dit zagen we vooral in zijn partijen tegen Jared Rosholt en Anthony Hamilton. Beide partijen gingen verloren. Echter heeft Omielanczuk inmiddels een winstreak van drie opgebouwd in de UFC. Zo won hij via KO van Chris de la Rocha, en via decision van zowel Jarjis Danho als Oleksiy Oliynyk. Wat opviel is dat Omielanczuk in zijn eerste 26 Pro-MMA partijen nog nooit werd gefinisht. Echter kwam er in Oktober 2016 verandering in. De Pool viel in voor de geblesseerde Ruslan Magomedov tijdens UFC 204 in Manchester tegen Stefan Struve. Struve wist de Pool in de tweede ronde via een D’Arce Choke Submission te finishen. Verder valt op dat Omielanczuk ondanks zijn voorkeur voor standup vechten meer submission overwinningen dan KO’s op zijn naam heeft staan (negen om drie).

Timothy Johnson (MMA 10-3/UFC 2-2) is een 31-jarige Amerikaan die sinds April 2015 voor de UFC vecht. In zijn eerste partij won hij tegen Shamil Abdurakhimov via TKO. Zijn tweede partij verloor hij tegen Jared Rosholt via Unanimous Decision. Vervolgens revancheerde Johnson zich via een Unanimous Decision overwinning tegen de Poolse nieuwkomer Marcin Tybura. Eind vorig jaar vocht Johnson op de UFC Belfast card tegen de voormalig Bellator MMA Kampioen Alexander Volkov. Volkov won via een zeer controversiële Split Decision. Johnson staat bekend als een goede worstelaar. Van zijn dertien professionele partijen won Johnson er tien, en wist hij er negen voortijdig te beslissen.

Comments are closed.

Translate »