breaking news

Heavyweightclash tussen Daniel Omielanczuk en Curtis Blaydes tijdens UFC 213

April 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Olimpo MMA journalist Gabriel Carvalho naar buiten te brengen dat de Pool Daniel Omielanczuk het tijdens UFC 213 zal opnemen tegen de Amerikaan Curtis Blaydes. Het Heavyweightgevecht zal plaatsvinden op 8 Juli 2017 in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 213.

Daniel Omielanczuk (MMA 19-7-1-1/UFC 4-4-0-0) vecht sinds 2013 voor de UFC. Omielanczuk staat bekend om zijn harde stoten, maar ook vaak mindere cardio. Dit zagen we vooral in zijn partijen tegen Jared Rosholt en Anthony Hamilton. Beide partijen gingen verloren. Echter wist Omielanczuk vervolgens een winstreak van drie op te bouwen in de UFC. Zo won hij via KO van Chris de la Rocha, en via decision van zowel Jarjis Danho als Oleksiy Oliynyk. Wat opviel is dat Omielanczuk in zijn eerste 26 Pro-MMA partijen nog nooit werd gefinisht. Echter kwam er in Oktober 2016 verandering in. De Pool viel in voor de geblesseerde Ruslan Magomedov tijdens UFC 204 in Manchester tegen Stefan Struve. Struve wist de Pool in de tweede ronde via een D’Arce Choke Submission te finishen. In Maart 2017 vocht Omielanczuk opnieuw in Engeland. Ditmaal vocht de Pool in Londen tegen Timothy Johnson. Johnson wist Omielanczuk via Split Decision te verslaan. Hierdoor heeft Omielanczuk nu een losing streak van twee. Verder valt op dat Omielanczuk ondanks zijn voorkeur voor standup vechten meer submission overwinningen dan KO’s op zijn naam heeft staan (negen om drie).

Curtis Blaydes (MMA 6-1-0-1/UFC 1-1-0-1) maakte in April 2016 zijn UFC debuut als ”late replacement” tegen de Franse Kameroener Francis Ngannou. Het debuut ging niet zoals Blaydes gehoopt had. Na het einde van de tweede ronde was het rechteroog van Blaydes helemaal dicht, waardoor de dokter het genoodzaakt vond om het gevecht te stoppen. Ngannou won dus via TKO. Blaydes pakte zes maanden later zijn revanche in de Octagon. Cody East werd in de tweede ronde via TKO verslagen, waarmee Blaydes zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hier leek eerder dit jaar een tweede overwinning bij te komen. Blaydes versloeg via TKO in de tweede ronde Adam Milstead die mede door een knieblessure niet verder kon. Echter werd er na afloop door een positieve marihuana test afgeleverd door Blaydes. Hierdoor werd de overwinning tegen Milstead omgezet in een No-Contest.

Comments are closed.

Translate »