breaking news

Heavyweight partij tussen Justin Tafa en Carlos Felipe op 16 januari 2021

October 14th, 2020 | by Marcel Dorff
Heavyweight partij tussen Justin Tafa en Carlos Felipe op 16 januari 2021
UFC
0

De UFC card op 16 januari is een partij rijker. In de Heavyweight divisie gaat Justin Tafa het opnemen tegen de Braziliaan Carlos Felipe. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie. Combate wist de partij te melden.

Justin Tafa (MMA 4-1/UFC 1-1) is de oudere broer van GLORY Kickbokser Junior Tafa. Tafa maakte pas zijn debuut in het MMA in 2017. Na een amateurpartij stapte hij al over naar de professionals. Tafa won zijn MMA debuut via KO in de tweede ronde en mocht bij de XFC organisatie meteen voor de titel vechten. Tafa pakte in Juli 2018 de titel door Jeremy Joiner via TKO binnen 30 seconden te verslaan. Vervolgens verdedigde hij zijn titel eenmaal in Mei 2019 tegen David Taumoepeau. Ditmaal won Tafa in de tweede ronde via KO en maakte hij de overstap naar de UFC. In Oktober 2019 nam Tafa het op tegen Yorgan De Castro tijdens UFC 243 in Melbourne. Voor Tafa een partij om snel te vergeten. Hij verloor via KO in de eerste ronde. Echter wist Tafa zich in zijn tweede partij voor de UFC te revancheren. In de eerste ronde werd tijdens UFC Houston gewonnen van Juan Adams. Tafa besliste de partij via TKO. Tafa zou vervolgens in Juli 2020 vechten tegen Raphael Pessoa. Echter moest Tafa zich in verband met een blessure zich terugtrekken.

Embed from Getty Images

Carlos Felipe (MMA 9-1/UFC 1-1) in Brazilië beter bekend onder de naam ”Carlos Boi” tekende eerder dit jaar een UFC contract. De ongeslagen Heavyweight die traint bij Life MMA begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Felipe heeft een record van acht overwinningen en geen verliespartijen. De Braziliaan wist van die acht overwinningen er zes voortijdig te beslissen, allen via KO. Tijdens zijn laatste partij voor de Qualify Combat organisatie wist ”Boi” de Heavyweight titel te pakken. Felipe vocht tot dusver zijn hele carrière in Brazilië, en zou vervolgens in eigen land voor de UFC zijn debuut maken in Oktober 2017 tegen Christopher Colombo. Echter werd Felipe door USADA positief getest op verboden middelen. De Braziliaan werd van zijn UFC contract ontheven en twee jaar geschorst. Echter heeft de UFC hem inmiddels weer in genade aangenomen en zal hij alsnog zijn UFC debuut gaan maken. Dit debuut zou eigenlijk plaatsvinden tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter moest Felipe in verband met visumproblemen zich terugtrekken. Vervolgens zou Felipe vechten tegen Sergey Spivak in Mei 2020, maar werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland voor Juli 2020. Felipe verloor de partij via Majority Decision. Drie maanden later wist Felipe wel zijn eerste overwinning in de UFC te pakken. Via Unanimous Decision werd verloren van Yorgan de Castro.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »