breaking news

Heavyweight Contender toernooi en Michael Duut op GLORY 41

March 31st, 2017 | by Stefan Van Erp

GLORY 41, gehouden op 20 mei in de Brabanthallen Den Bosch krijgt meer vorm aan. Zo maakte de organisatie bekend dat Michael Duut zijn opwachting gaat maken tegen Mourad Bouzidi in de Light Heavyweight divisie en dat er een Heavyweight Contender toernooi zal plaatsvinden.

Michael Duut (40-6-1/GLORY 3-3) vecht sinds 2013 voor GLORY. Hij maakte zijn debuut voor de organisatie op 23 maart 2013 in Londen tegen Dustin Jacoby. Duut liet direct zien dat hij over arsenaal aan harde stoten beschikt en eindigde de wedstrijd in de eerste ronde via TKO. Ook zijn tweede partij voor GLORY wist Duut te winnen via een Unanimous Decision tegen Steve McKinnon. Daarna verloor Duut 3 partijen op rij tegen respectievelijk Tyrone Spiong (KO), Danyo Ilunga (TKO door blessure) en Igor Jurković (KO). Duut richtte zich op en vocht onder anderen tijdens North vs. the Rest en Enfusion Live in Groningen. Beide partijen wist hij te winnen waarna hij zijn opwachting ging maken tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Wederom was Danyo Ilunga zijn tegenstander. In een oorlog over 3 ronden besloot de jury dat er nog een extra ronde moest komen om een winnaar aan te wijzen. Duut en Ilunga maakten er een spektakel van met uiteindelijk Duut als winnaar via Unanimous Decision. Dit gevecht werd later uitgeroepen tot GLORY Fight of the Year.

Mourad Bouzidi (71-24-2-1/GLORY 6-5) vecht al enige tijd voor GLORY. Hij maakte zijn debuut tijdens GLORY 2 in Brussel tegen Gokhan Saki. Bouzidie verloor via een Unanimous Decision. Daarna vocht de 32-jarige Nederlander met Tunesische roots tegen Peter Aerts tijdens het Heavyweight Grand Slam toernooi tijdens GLORY 4 in Tokyo. Bouzidi won via TKO omdat Aerts geblesseerd af moest haken met een gebroken hand. De finale vocht Bouzidi diezelfde avond tegen Daniel Ghiţă. Bouzidi verloor omdat hij nu zelf op moest geven met een blessure. Daarna stapte Bouzidi over naar de Light Heavyweight divisie. Na een wisselvallig begin van 1 overwinning en 2 verliespartijen begon Bouzidi aan een indrukwekkende win streak van 4 partijen. Dit bracht hem tot een gevecht om de titel tegen toenmalig Light Heavyweight kampioen Zack Mwekassa tijdens GLORY 31 in Amsterdam. Bouzidi verloor via een TKO in de eerste ronde.

Tijdens GLORY 41 in Den Bosch zal er ook een Heavyweight Contender toernooi worden gehouden. Welke deelnemers hieraan mee gaan doen is nog niet bekend. Het opvallende is dat Ismael Londt vorig jaar het Heavyweight Contender toernooi won maar nog geen gevecht voor de titel heeft gehad. Daarnaast lijkt het er ook op dat Jamal Ben Saddik in eerste instantie de kans krijgt om voor de titel tegen Rico Verhoeven te mogen vechten. Binnenkort zal er meer duidelijkheid komen over de deelnemers van dit contender toernooi.

Eerder meldden wij al dat GLORY een aantal talentvolle Chinese vechters heeft gecontracteerd. Nadat eerder Quinhao Meng zijn opwachting maakte tijdens GLORY 39, zal tijdens GLORY 41 Zhou Wei (22-6) gaan debuteren voor de organisatie. Hij zal dit gaan doen tegen de Amerikaan Mike Lemaire. Dit gevecht zal plaatsvinden in de Middleweight divisie.

GLORY verwacht volgende week met aankondigingen te komen welke vechters er deel zullen nemen aan de GLORY Superfight Series deze avond.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »