breaking news

Harut Grigorian verdedigt titel tegen Cedric Doumbe in Strasbourg

January 30th, 2019 | by Redactie
Harut Grigorian verdedigt titel tegen Cedric Doumbe in Strasbourg
GLORY
0

Harut Grigorian zal zijn GLORY Welterweight titel gaan verdedigen tegen Cedric Doumbe tijdens het Main Event in Strasbourg tijdens GLORY 64 op 9 maart aanstaande. Eerder berichtten wij al dat Anissa Meksen haar titel verdedigt tegen Tiffany van Soest. Tevens zullen Michael Duut, Donegi Abena, Ertuğrul Bayrak en Esma HassHass hun opwachting gaan maken. 

Powered by Aiki Budo.

Harut Grigorian vecht sinds april 2016 voor GLORY. Echter vecht de 29-jarige Armeen al ruim 10 jaar op het hoogste niveau. Hij kwam onder anderen uit voor It’s Showtime, K-1 Max en Enfusion. Grigorian staat bekend als een hardhitter in de Welterweight divisie. Zo wist hij 32 van zijn 46 overwinningen op TKO/KO te beslissen. Grigorian vocht zijn eerste partij voor GLORY tegen Máximo Suárez en won via TKO in de eerste ronde. Daarna nam hij deel aan een Welterweight contender toernooi waar hij via een Split Decision verloor van Yoann Kongolo. Een overwinning op Danijel Solaja en Pavol Garaj gaf hem weer een boost in de rankings. Daarna kwam het veelbesproken gevecht met Groenhart. Heel veel tijd om te herstellen nam Grigorian niet want twee maanden later stond hij in het Welterweight Contender toernooi in Parijs. Door 2 overwinningen via Unanimous Decision tegen respectievelijk Karim Benmansour en Antoine Pinto schreef Grigorian de titel op zijn naam en zette hij zichzelf op pole position voor een titelgevecht. Dit titelgevecht kwam er tijdens GLORY 50 in Chicago tegen Murthel Groenhart. Grigorian wist deze keer wel te overtuigen en won via een TKO in de eerste ronde en mocht zich zodoende voor de eerste keer GLORY Welterweight wereldkampioen noemen. Grigorian verdedigde voor het eerst zijn titel succesvol tegen Alim Nabiyev tijdens GLORY 54 in Birmingham door hem te verslaan via een Unanimous Decision. Grigorian zou vervolgens zijn titel verdedigen tijdens GLORY 60 in Lyon tegen Cédric Doumbé. Echter raakte hij geblesseerd waarna de partij geen doorgang vond. Deze partij komt er nu dus in Strasbourg.

Cédric Doumbé debuteerde voor GLORY in 2015 tegen Yoann Kongolo. Hij verloor deze partij via een Unanimous Decision. Daarna nam hij het op tegen Murthel Groenhart. Deze wist hij winnend af te sluiten via een Unanimous Decision. GLORY vond Doumbe rijp voor een titelgevecht en dit gevecht kwam er dus in december 2016 tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Doumbe won en verdedigde daarna zijn titel succesvol in een rematch tegen Yoann Kongolo tijdens GLORY 39 in Brussel. Daarna nam Doumbe het op tegen Holzken in een rematch voor eigen publiek in Parijs. Wederom was de jury niet unaniem en ging de Split Decision overwinning na de volle 5 ronden naar Doumbé. Vervolgens was het aan Murthel Groenhart om voor de titel tegen Doumbé te vechten. In een spannende rematch wist Groenhart via een Split Decision aan het langste eind te trekken en was Doumbé zijn titel dus kwijt. Waar velen misschien een rematch hadden verwacht toverde GLORY een konijn in de vorm van Yohan Lidon uit de hoge hoed. Deze partij werd gevochten in Lyon tijdens GLORY 47 en werd vrij eenvoudig gewonnen door Doumbé via een Unanimous Decision. Vervolgens nam Doumbé het op tegen een van de andere toptalenten uit de divisie. Alim Nabiyev staat net als Doumbé bekend om zijn gevoel voor show. Dit bleek ook in de partij tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Doumbé had het moeilijk en verloor via een split decision waardoor een titelgevecht wat verder uit zicht is geraakt. Doumbé nam het vervolgens op tegen Thongchai tijdens GLORY 53 in Lille. Doumbé was snel klaar en sloeg Thongchai binnen een minuut KO. Ook met Scheinson was Doumbé vrij snel klaar. Tijdens GLORY 55 in New York versloeg hij de Argentijn in de tweede ronde op indrukwekkende manier. Doumbé verdiende daarmee een titelgevecht tijdens GLORY 60 in Lyon tegen kampioen Harut Grigorian. Helaas voor Doumbé raakte Grigorian geblesseerd waarna hij een short-notice partij tegen Jimmy Vienot aannam. Deze partij ging via een Decision naar Doumbé.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »