breaking news

Hardy Jr. vs. De Castro, Rountree Jr. vs. Alvey en Smolka vs. Grant toegevoegd aan UFC Columbus

December 28th, 2019 | by Marcel Dorff
Hardy Jr. vs. De Castro, Rountree Jr. vs. Alvey en Smolka vs. Grant toegevoegd aan UFC Columbus
UFC
0

De UFC heeft enkele ogenblikken geleden drie nieuwe gevechten bekend gemaakt voor het UFC on ESPN 8 evenement in Columbus, Ohio op 28 maart 2020. Voormalig NFL speler Greg Hardy Jr. keert terug in de Octagon tegen de ongeslagen Yorgan de Castro in de Heavyweight divisie. Eveneens zal Khalil Rountree Jr. (naar eigen zeggen) zijn laatste MMA partij van zijn carrière vechten. Hij treft de altijd goedlachse Sam Alvey in de Light-Heavyweight divisie. Tot slot zullen ook de Bantamweights Louis Smolka en Davey Grant tegenover elkaar staan in de Octagon van de Nationwide Arena.

Lees hieronder meer info over de zes atleten.

Greg Hardy Jr. vs. Yorgan de Castro

Greg Hardy Jr. (MMA 5-2-0-1/UFC 2-2-0-1) maakte in de periode van 2010 tot en met 2015 furore als Defensive End in de NFL. Hardy’s carrière nam een onverwachte wending nadat hij in 2014 werd gearresteerd voor het zwaar mishandelen van zijn vriendin. Hardy werd schuldig bevonden door het gerechtshof, maar nadat de tegenpartij niet verscheen in de rechtbank werden de aanklachten verworpen en werd er een overeenkomst gesloten. Hardy’s carrière was echter wel afgelopen binnen de NFL nadat de organisatie wist te bewijzen dat Hardy viermaal de zogeheten “Personal Conduct Policy” had geschonden. Opvallend was dat Hardy vervolgens de overstap maakte naar het MMA. Hardy won in 2017 en 2018 drie amateurgevechten via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd Hardy tot afschuw van veel mensen uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hardy maakte zijn Pro-Debuut tegen Austen Lane. Hardy won het gevecht via KO in de eerste ronde. De UFC gaf Hardy geen contract maar wel een zogeheten “Development Deal”. Hardy zou vervolgens in hetzelfde seizoen van de Contender Series terugkeren om het op te nemen tegen Tebaris Gordon. Ditmaal had Hardy slechts zeventien seconden nodig om zijn tegenstander via TKO te finishen. Hardy werd vervolgens in September 2018 gekoppeld aan Ray Jones tijdens XFN 352. Hardy won wederom via TKO in de eerste ronde. Hardy zou vervolgens in December 2018 zijn opwachting maken in de Island Fights organisatie. Echter cancelde de UFC dat gevecht om Hardy zijn debuut te laten maken tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen Allen Crowder. Hardy landde in de tweede ronde een illegale knie op het hoofd van Crowder. Scheidsrechter Dan Miragliotta diskwalificeerde Hardy nadat Crowder niet meer verder kon. De UFC gaf Hardy vervolgens nogmaals een kans ditmaal tijdens UFC Fort Lauderdale tegen Dmitry Smolyakov. Smolyakov had totaal niets in te brengen en verloor van Hardy via TKO in de eerste ronde. De UFC zette vervolgens een gevecht op touw tussen Hardy en Juan Adams tijdens UFC San Antonio in Juli 2019. Adams had Hardy meerdere malen uitgedaagd via Social Media. Hardy had echter geen enkele problemen met Adams en versloeg hem via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens zou Hardy het tijdens UFC Singapore gaan opnemen tegen Jarjis Danho. Echter trok Danho zich terug uit het gevecht en nam Hardy het op tegen Ben Sosoli tijdens UFC Boston in Oktober 2019. Hardy won via Unanimous Decision echter werd het gevecht later omgezet in een No-Contest omdat Hardy tussen de ronden in gebruik had gemaakt van een inhalator. Dit is verboden. Hardy pakte vervolgens een short notice partij aan in November 2019 tegen Alexander Volkov tijdens UFC Moskou. In een vrij eenzijdig gevecht verloor Hardy via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Yorgan de Castro (MMA 6-0/UFC 1-0) is een MMA vechter uit Kaapverdië die inmiddels al een aantal jaren in de Verenigde Staten woont. De Castro vocht tussen 2014 en 2017 in het amateurcircuit en had wisselende resultaten. Eind 2017 maakte hij de overstap naar de professionals. De Castro won zijn Pro debuut door James Dysard in de eerste ronde via TKO te verslaan. Na vervolgens nog een overwinning vocht de Castro voor de NEF Catchweight (225 lb) titel. De Castro won door Ras Hylton in de eerste ronde via KO te verslaan. Na vervolgens in Januari 2019 bij CES MMA gewonnen te hebben van Carlton Little werd de Castro uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Castro was de grootste underdog op de card en nam het op tegen Alton Meeks. De Castro vocht sterk en besliste vlak voor het einde van de eerste ronde het gevecht via een zeer harde lowkick en stoten. Dana White beloonde De Castro met een contract bij de UFC. De Castro maakte vervolgens zijn debuut in Oktober 2019 tijdens UFC 243 in Melbourne tegen de eveneens ongeslagen Justin Tafa. De Castro wist Tafa zwaar KO te slaan in de eerste ronde en won de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Khalil Rountree Jr. vs. Sam Alvey

Khalil Rountree Jr. (MMA 8-4-0-1/UFC 4-4-0-1) kwam voor het eerst in beeld als een van de drie Syndicate MMA vechters tijdens het 23ste seizoen van TUF. Rountree zat in het team van de Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk, en won zijn eliminatie gevecht via TKO na een aantal brute soccerkicks tegen lichaam van zijn tegenstander. Rountree verloor vervolgens van Syndicate MMA teamgenoot Cory Hendricks en lag uit de competitie. Een blessure van diezelfde Hendricks zorgde er vervolgens voor dat Rountree een herkansing kreeg en mocht vechten in de halve finale tegen Josh Stansbury. Rountree won via TKO en mocht het vervolgens tijdens de finale opnemen tegen Andrew Sanchez. Sanchez die werd gezien als sterkste man in het huis bleek ook de sterkste in de finale. Sanchez’ groundgame was veel beter waardoor hij 15 minuten lang Rountree op de grond wist te houden. Rountree verloor een Unanimous Decision. Ook tijdens zijn tweede officiële gevecht voor de UFC kon Rountree zijn stempel niet drukken. Nieuwkomer Tyson Pedro wist de achilleshiel van Rountree te vinden en finishte de Amerikaan via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Begin 2017 nam Rountree het op tegen Daniel Jolly. Rountree kon eindelijk zijn sterke standup game laten zien, en versloeg Jolly binnen 40 seconden via KO. Rountree wist vervolgens de favoriete en ongeslagen Paul Craig voor zijn eigen Schotse publiek via KO in de eerste ronde te verslaan. Hierdoor pakte Rountree een winstreak van twee gevechten. Vervolgens zou hij tegen Gökhan Saki vechten, echter raakte Saki geblesseerd waardoor Rountree te maken kreeg met de Pool Michal Oleksiejczuk. Rountree verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter is het gevecht inmiddels omgezet naar een No Contest nadat Oleksiejczuk werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. Rountree werd vervolgens alsnog ingepland tijdens UFC 226 tegen Gökhan Saki. Rountree imponeerde en won het gevecht in de eerste ronde via KO. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Vervolgens nam Rountree het op tegen UFC nieuwkomer Johnny Walker tijdens UFC Buenos Aires in November 2018. Rountree ging zwaar KO in de eerste ronde door de harde elleboog naar het hoofd door de Braziliaan. Rountree zou echter sterk terugkeren in April 2019 tijdens UFC 236 in Atlanta. Rountree versloeg Eryk Anders na hem meerdere malen knockdown geslagen te hebben via Unanimous Decision. Helaas kon Rountree deze overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 werd verloren via TKO in de eerste ronde van de Moldaviër Ion Cutelaba.

Embed from Getty Images

Sam Alvey (MMA 33-13-0-1/UFC 10-8-0-0) is een van de meest actieve vechters in de UFC. De Amerikaan begon zijn MMA carrière in 2008 waar hij vooral vocht in de staat Wisconsin. Nadat hij een record had opgebouwd van 14 winstpartijen en 2 verliespartijen werd hij opgepikt door Bellator. Alvey vocht twee partijen voor Bellator (1-1) en stapte uiteindelijk over naar MFC. Ook daar verging het hem goed waarna hij uiteindelijk werd opgepikt door de UFC in 2014. Alvey vocht begin 2017 tegen Nate Marquardt in Denver en won via een Unanimous Decision. Daarna nam Alvey het op tegen Thales Leites in Nashville, Tennessee. Alvey wist de groundgame van Leites niet te neutraliseren en verloor via Unanimous Decision. Alvey kwam vervolgens tijdens UFC Mexico City terug om het op te nemen tegen voormalig Light-Heavyweight Kampioen Rashad Evans. Evans kon geen vuist maken tegen Alvey, waardoor Alvey uiteindelijk via Split Decision het gevecht naar zich toe wist te trekken. Alvey keerde vervolgens in Oktober 2017 terug op short notice als vervanger van Trevor Smith tegen voormalig M-1 Global Kampioen en UFC debutant Ramazan Emeev. In een uitermate teleurstellende partij van beide kanten was het uiteindelijk Emeev die het gevecht via Unanimous Decision wist te winnen. Alvey ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog in 2018. Tijdens UFC Orlando in Februari 2018 stond de Pool Marcin Prachnio tegenover Alvey. Alvey versloeg Prachnio via KO in de eerste ronde. Alvey daagde vervolgens Gian Villante uit. Villante accepteerde de uitdaging waarna beide vechters elkaar troffen tijdens UFC Utica in Juni 2018. Alvey won via een enigszins controversiële Split Decision. Alvey kon zijn winstreak in September 2018 niet verlengen. Tijdens UFC São Paulo werd verloren via KO tegen Antonio Rogerio Nogueira. Alvey zou vervolgens in Praag vechten tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter raakte de Dagestani geblesseerd en zou Alvey naar een ander evenement geplaatst worden. Jimmy Crute zat namelijk zonder tegenstander tijdens UFC 234 nadat Ryan Spann geblesseerd moest afhaken. Hierdoor zou Alvey nu tegen Crute vechten. Crute won het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Alvey werd vervolgens in Juli 2019 gekoppeld aan Klidson Abreu tijdens UFC San Antonio. Alvey verloor het gevecht via Unanimous Decision. Alvey zou vervolgens in November 2019 vechten tijdens UFC São Paulo tegen Mauricio “Shogun” Rua, echter gooide een blessure roet in het eten.

Embed from Getty Images

Louis Smolka vs. Davey Grant

Louis Smolka (MMA 16-6/UFC 7-6) debuteerde in de UFC in 2014. Hij won zijn partij tegen Alptekin Ozkilic via Unanimous Decision. Na een kleine setback (Split Decision verlies tegen Chris Cariaso) datzelfde jaar kwam Smolka ijzersterk terug. Zo wist hij Richie Vaculik, Neil Seery, Paddy Holohan en Ben Nguyen achter elkaar te verslaan waardoor hij een winstreak had van vier gevechten. Wat nog meer imponeerde was dat hij zowel Vaculik, Holohan en Nguyen alledrie voor hun eigen thuispubliek wist te finishen. Smolka zou vervolgens vechten tegen Pettis, maar een blessure van Pettis gooide roet in het eten. Brandon Moreno die via TUF 24 de UFC binnenkwam nam het gevecht aan op short notice. Moreno verbaasde vriend en vijand door de hooggerankte Smolka via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Smolka nam het vervolgens op tegen de sterke Ray Borg. Smolka werd drie rondes lang ”outworked” op de grond en verloor via Unanimous Decision. Voor Smolka het tweede verlies op rij in korte tijd. Smolka die werd gezien als een directe bedreiging voor de Top 5 moest tegen Tim Elliott winnen om zijn Top 10 ranking te behouden. Dit ging echter opnieuw mis. Elliott en Smolka maakte er dan weliswaar een zeer spectaculair gevecht van dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus, maar helaas voor Smolka was Elliott de dominante partij waardoor Smolka voor de derde keer op rij verloor. Smolka moest vervolgens winnen van Matheus Nicolau om zijn Top 15 ranking te houden. Dit mislukte, Nicolau won via een dominante Unanimous Decision waardoor Smolka zijn ranking kwijtraakte en door de UFC van zijn contract werd ontheven. Echter wist Smolka bij andere organisaties zijn drie daarop volgende gevechten te winnen. Dit heeft de UFC doen besluiten de Hawaiiaan een nieuw contract te geven. Echter ditmaal wel in de Bantamweight divisie. Smolka maakte tijdens UFC Beijing in November 2018 een succesvolle terugkeer in de Octagon. Smolka versloeg de Tibetaan Su Mudaerji via Armbar Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Smolka tijdens UFC Wichita in Maart 2019 gematcht tegen Matt Schnell. Schnell imponeerde met een Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Smolka wist zich vervolgens tijdens UFC Vancouver via een TKO overwinning in de eerste ronde tegen Ryan MacDonald te revancheren en de weg naar boven weer in te zetten.

Embed from Getty Images

Davey Grant (MMA 9-4/UFC 2-3) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2008. Nadat Grant voor regionale Engelse promoties een record had opgebouwd van 9-1 en een 100% finishratio deed hij in 2013 mee aan het 18de seizoen van The Ultimate Fighter. Grant versloeg Danny Martinez en Louis Fisette beiden via Submission. Dit leverde hem een halve finale plek op tegen Anthony Gutierrez. Omdat Gutierrez zijn streefgewicht niet haalde mocht Grant zonder de halve finale te vechten rechtstreeks door naar de finale. In de finale was echter Chris Holdsworth via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te sterk. Grant zou vervolgens ruim 25 maanden niet vechten in verband met aanhoudend blessureleed. Grant keerde hierdoor pas in Februari 2016 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Londen werd gewonnen via Unanimous Decision tegen Marlon Vera. Grant kon hier echter geen goed vervolg aan geven. In Oktober 2016 was in Manchester de Pool Damian Stasiak de tegenstander. Grant was de bovenliggende partij, maar kwam aan het einde van de derde ronde vast te zitten in een Armbar Submission en moest hierdoor aftikken. Mede door blessures vocht Grant sindsdien niet een lange tijd niet. De Engelsman maakte zijn comeback in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg tegen Manny Bermudez. Bermudez had echter weinig problemen met de Engelsman en wist hem binnen een minuut via Triangle Choke Submission te finishen. Uiteindelijk wist Grant na ruim drie jaar zonder overwinning in November 2019 eindelijk weer een winstpartij neer te zetten. Tijdens UFC Moskou werd via Split Decision gewonnen van Grigorii Popov.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »