breaking news

Hakeem Dawodu vs. Zubaira Tukhugov toegevoegd aan UFC 253 op 19 september

July 15th, 2020 | by Redactie
Hakeem Dawodu vs. Zubaira Tukhugov toegevoegd aan UFC 253 op 19 september
UFC
0

De Canadees Hakeem Dawodu zal op 19 september terugkeren in de Octagon. “Mean Hakeem” gaat het in de Featherweight divisie opnemen tegen Zubaira Tukhugov. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon op een nog niet bekende locatie. Echter lijkt dit Abu Dhabi te worden. Eerder maakte MMA Junkie al bekend dat de onderhandeling in gang waren gezet. Inmiddels is de partij bevestigd voor UFC 253.

Hakeem Dawodu (MMA 11-1-1/UFC 4-1-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas. Dawodu maakte in Maart 2018 zijn UFC debuut in Londen tegen de Schot Danny Henry. Een werkelijk vreselijk debuut voor de getalenteerde Dawodu. Henry wist Dawodu vroeg knockdown te slaan, en finishte het gevecht vervolgens via een Guillotine Choke Submission binnen een minuut. Dawodu wist zichzelf vervolgens tijdens UFC Calgary in Juli 2018 te revancheren. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Austin Arnett. Dawodu werd vervolgens in December 2018 gekoppeld aan Kyle Bochniak. Dawodu vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision. Vervolgens wist Dawodu voor eigen publiek in Juli 2019 te imponeren. Via een Headkick TKO in de derde ronde werd gewonnen van de Japanner Yoshinori Horie. Dawodu kreeg de Performance of the Night bonus voor deze finish. Dawodu werd vervolgens in November 2019 gekoppeld aan Julio Arce tijdens UFC 244 in New York. In een close gevecht wist Dawodu de thuisfavoriet te verslaan via Split Decision.

Embed from Getty Images

Zubaira Tukhugov (MMA 19-4-1/UFC 4-1-1) is een Tsjetsjeense vechter die sinds 2010 te vinden is in het professionele MMA circuit. Tukhugov staat bekend om zijn spectaculaire vechtstijl en wist in drie jaar tijd een record op te bouwen van 15-3. Op een na vonden alle partijen plaats in Rusland. Tukhugov wist onder meer sterke vechters als Kuat Khamitov, Rasul Shovhalov en Vaso Bakocevic aan zijn zegekar te binden. Tukhugov op dat moment trainend bij Tiger Muay Thai in Wenen onder leiding van voormalig UFC Lighweight contender Roger Huerta kreeg een UFC contract aangeboden. Tukhugov maakte in Februari 2014 zijn UFC debuut in Brazilië tegen de ongeslagen Douglas Silva de Andrade. Tukhugov, zware underdog in de partij, vocht erg sterk en nam een meer dan verdiende Unanimous Decision mee terug naar huis. Eind 2014 werd Tukhugov vervolgens gematcht met Ernest Chavez tijdens UFC Stockholm. Tukhugov bleek een maatje te groot en finishte het gevecht laat in de eerste ronde via TKO. Echter keerde Tukhugov vanwege een aanhoudende ribblessure pas in December 2015 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Las Vegas werd Phillipe Nover via Split Decision verslagen. Tukhugov vocht vervolgens in Mei 2016 tegen de op dat moment ongeslagen Renato Moicano. Ditmaal zat Tukhugov aan de verkeerde kant van de score en verloor via Split Decision. Tukhugov zou vervolgens zijn terugkeer maken tijdens UFC Albany in December 2016 tegen Tiago Trator. Echter werd Tukhugov vanwege een overtreding van de USADA regels van het gevecht gehaald. De Tsjetsjeen werd twee jaar geschorst. Die schorsing liep eind September 2018 af. Tukhugov werd vervolgens ingepland tegen Artem Lobov tijdens UFC Moncton in Oktober 2018. Echter haalde de UFC de Tsjetsjeen van het gevecht na ongeregeldheden na afloop van het titelgevecht tussen zijn teamgenoot Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor. Tukhugov werd geschorst vanwege zijn aandeel in het conflict. Hierdoor keerde Tukhugov pas in September 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi werd gevochten tegen Lerone Murphy. Het gevecht eindigde onbeslist na drie rondes. Tukhugov wist echter in Februari 2020 na ruim vier jaar zonder overwinning eindelijk weer eens een overwinning te pakken. Via TKO in de eerste ronde werd Kevin Aguilar verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »