breaking news

Guram Kutateladze vs. Don Madge toegevoegd aan UFC evenement op 13 maart

January 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Guram Kutateladze vs. Don Madge toegevoegd aan UFC evenement op 13 maart
UFC
0

De Georgiër Guram Kutateladze maakt na een succesvol debuut op 13 maart aanstaande voor de tweede keer zijn opwachting in de Octagon. De trainingspartner van Khamzat Chimaev gaat het in de Lightweight divisie opnemen tegen de Zuid-Afrikaan Don Madge. Beide mannen treffen elkaar op een nog onbekende locatie. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Guram Kutateladze (MMA 12-2/UFC 1-0) is een Georgische MMA vechter die sinds 2010 actief is in het MMA. Kutateladze traint echter in Zweden. Tijdens zijn eerste tien MMA partijen wist hij een record neer te zetten van 8-2. Dit leverde Kutateladze een contract op bij de ACB organisatie. Echter zou hij nooit voor de organisatie uitkomen nadat een evenement in Zweden werd gecanceld. Mede hierdoor tekende hij bij Brave CF. Kutateladze imponeerde met overwinningen op Erick da Silva en Felipe Silva. Door deze overwinning mocht hij in Maart 2020 voor de Lightweight titel vechten tegen kampioen Cleiton Silva. Echter werd het evenement gecanceld na de uitbraak van COVID-19. Kutateladze tekende vervolgens een contract bij de UFC. Daar nam hij het in Oktober 2020 op short notice op tegen de ongeslagen Mateusz Gamrot. In een evenwichtig gevecht won Kutateladze via Split Decision. Beide mannen kregen voor de partij de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Don Madge (MMA 9-3-1/UFC 2-0-0) werd begin 2018 door de UFC gecontracteerd. De Zuid-Afrikaan kwam over van de EFC organisatie waar hij al zijn partijen vocht. Madge begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Madge had een moeilijk begin met een 3-3-1 record na zeven gevechten. Echter verloor Madge niet meer sinds 2015 en heeft hij een winstreak van vier gevechten inmiddels. In April 2017 vocht Madge om de EFC Lightweight titel tegen Dave Mazany (de broer van UFC vechtster Gina Mazany). Madge won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte de titel. Madge zou deze titel verdedigen op 31 Maart 2018 tegen Gavin Hughes, echter klopte de UFC aan en bood Madge een contract aan. Madge tekende het contract en zou zijn UFC debuut gaan maken tijdens UFC Liverpool tegen David Teymur. De Zuid-Afrikaan raakte echter geblesseerd waardoor het debuut uitgesteld moest worden. Madge maakte zijn debuut uiteindelijk in Oktober 2018 tijdens UFC Moncton tegen Te Edwards. Madge wist als grootste underdog op de card Edwards vroeg in de eerste ronde via KO te verslaan. Madge kreeg voor zijn prestatie de Performance of the Night bonus. Madge zou vervolgens vechten tegen Magomed Mustafaev in September 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Echter trok Mustafaev zich terug uit de strijd waardoor promotionele nieuwkomer Fares Ziam de tegenstander werd. Madge won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »