breaking news

Gunnar Nelson vs. Alan Jouban officieel voor UFC Londen

February 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte de UFC bekend dat de IJslander Gunnar Nelson zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 107 in Londen, Engeland. Hij neemt het op in een Welterweightgevecht tegen de Amerikaan Alan Jouban. Beide mannen zullen op 18 Maart 2017 tegen over elkaar staan in de Octagon van de O2 Arena. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Main Card.

Gunnar Nelson (MMA 15-2-1/UFC 6-2-0) kwam in 2012 als eerste (en voorlopig enige) IJslander de UFC binnen. De op dat moment ongeslagen vechter nam het op tegen TUF 9 Runner-Up DaMarques Johnson. Via een Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde wist Nelson in Engeland zijn debuut in de UFC succesvol af te sluiten. Vijf maanden later vocht Nelson opnieuw in Engeland tegen de Braziliaan Jorge Santiago. Nelson won ditmaal via Unanimous Decision. Begin 2014 werd ditmaal via Guillotine Choke Submission de Rus Omari Akhmedov gefinisht in de eerste ronde. Dit leverde Nelson de Performance of the Night bonus op. Diezelfde bonus pakte hij ook in zijn gevecht erna. Ditmaal werd in Dublin Zak Cummings verslagen in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. In Oktober 2014 kreeg Nelson zijn eerste Main Event van de UFC in Stockholm tegen Rick Story. Nelson was favoriet, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken en verloor via Split Decision, Vervolgens maakte Nelson zijn debuut in de Verenigde Staten voor de UFC tegen Brandon Thatch. Nelson wist Thatch vroeg in de eerste ronde verrassend knockdown te slaan, en finishte via Rear Naked Choke Submission vervolgens. Eind 2015 ging het voor de tweede keer in zijn UFC run mis voor Nelson. BJJ Specialist Demian Maia overklaste Nelson en versloeg de IJslander via Unanimous Decision. Vorig jaar Mei wist Nelson zichzelf te revancheren door in Rotterdam te winnen van de hoger gerankte Albert Tumenov via een Neck Crank Submission. Dit leverde Nelson de Performance of the Night bonus op. Nelson werd vervolgens ingeroosterd tegen Dong Hyun Kim op het Main Event van UFC Belfast. Echter raakte Nelson geblesseerd waardoor het gevecht werd gecanceld.

Alan Jouban (MMA 15-4/UFC 6-2) is een man die wordt gezien als een groot talent binnen de UFC. De Black House en 10th Planet Jiu-Jitsu vechter staat meestal garant voor veel spektakel. Zo won Jouban tot dusver onder meer van mannen als Richard Walsh, Matt Dwyer, Seth Baczynski en Brendan O’Reilly. In Juli 2016 won hij in een Fight of the Night performance tegen nieuwkomer Belal Muhammad via Unanimous Decision. Slechts twee keer verloor Jouban binnen de UFC. Een zeer controversiële Split Decision tegen Warlley Alves in Brazilië, en een TKO verlies tegen Albert Tumenov. Jouban zit op dit moment op een 3 fight winstreak nadat hij afgelopen December in Sacramento de ongeslagen Mike Perry versloeg via Unanimous Decision. Jouban zal gaan voor zijn vierde overwinning op rij tegen Gunnar Nelson. Mocht Jouban winnen dan zal hij zichzelf eindelijk terug gaan vinden in de UFC Top 15 Rankings. Iets waar Jouban zich al een tijdje zeer druk over maakt dat hij er niet in staat.

 

Comments are closed.

Translate »