breaking news

GSP: Reebok deal zorgt ervoor dat contract nog niet rond is

September 2nd, 2016 | by Stefan Van Erp

Een goede sponsor is voor bijna iedere professionele atleet onmisbaar. Zeker in de sporten waar het geld niet binnen stroomt is een goede deal met een sponsor essentieel. 

Georges St-Pierre heeft inmiddels kennis gemaakt met de veranderingen die de UFC heeft doorgemaakt tijdens zijn afwezigheid. Voorheen was het aan de vechter zelf om te kiezen welke kleding te dragen en belangrijker, welke sponsor je op die kleding wilde hebben. Sinds de deal met Reebok is dit verleden tijd en moeten alle atleten binnen de UFC Reebok dragen tijdens officiële UFC aangelegenheden.

St-Pierre, de voormalig Welterweight kampioen heeft voor het laatst gevochten in 2013. Op dit moment werkt hij aan een comeback en wilt weer een contract bij de UFC. Echter zorgt de Reebok deal ervoor dat zijn nieuwe contract een andere constructie moet krijgen. Op de vraag wat een nieuw contract in de weg staat zegt St-Pierre:
“It’s a lot of the Reebok deal, but it’s also other things, too,” St-Pierre said. “The Reebok deal is part of it and it changed a lot of the infrastructure of the contract. This is not my fight. This is my manager’s fight.”

Het is onduidelijk of en wanneer GSP zijn comeback gaat maken. Duidelijk is wel dat de Reebok deal het voor hem er niet makkelijker op maakt.

Leave a Reply

Translate »