breaking news

GSP bereidt terugkeer in de Octagon voor

August 11th, 2016 | by Stefan Van Erp

De geruchten waren er al een tijdje maar nu heeft George Saint Pierre aangegeven dat hij zich heeft opgegeven voor het USADA anti doping programma. Dit betekent dat hij vanaf 10 augustus getest kan worden door de USADA en moet hij ook zijn “where abouts” opgeven.

De 34-jarige GSP geeft aan dat hij geen gebruik wilt maken van het feit dat hij voor het laatst heeft gevochten voor het USADA tijdperk. Een regel voor atleten die voor deze periode hebben gevochten is dat zij niet eerst een aantal maanden getest hoeven te worden voordat ze de Octagon mogen betreden. In tegenstelling tot Brock Lesnar wilde GSP hier geen gebruik van maken. “Ik ben altijd een een groot voorvechter geweest om de sport schoon te maken. Het zou dan ook niet goed voor mijn reputatie zijn om gebruik te maken van deze uitzondering en wil dan ook getest worden als ieder andere atleet.” aldus GSP.

In de wandelgangen wordt gesproken over een gevecht met Nick Diaz, die onlangs terugkeerde van een schorsing. “De laatste keer versloeg ik Nick makkelijk maar was niet tevreden over mijn prestatie. Als er een tweede gevecht komt zal ik hem nog makkelijker verslaan.”

GSP heeft nog geen contract getekend voor de UFC maar dit lijkt een kwestie van tijd te worden.

Leave a Reply

Translate »