breaking news

“Grudge Match” tussen Juan Adams en Greg Hardy Jr. tijdens UFC San Antonio

May 22nd, 2019 | by Marcel Dorff
“Grudge Match” tussen Juan Adams en Greg Hardy Jr. tijdens UFC San Antonio
UFC
0

Juan Adams heeft na een lange Twitter campagne eindelijk zijn zin gekregen. Adams neemt het op tegen Greg Hardy Jr. tijdens UFC on ESPN 4 in San Antonio, Texas. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het AT&T Center in de Heavyweight divisie. ESPN wist eerder al te melden dat er een mondelinge overeenkomst was. De deal is inmiddels beklonken. Adams die zelfstandig de “#F*ckGregHardy campagne” op Twitter leidde zal dus nu de kans krijgen om het ook echt tegen Hardy op te gaan nemen op 20 Juli 2019.

Greg Hardy (MMA 4-1/UFC 1-1) maakte in de periode van 2010 tot en met 2015 furore als Defensive End in de NFL. Hardy’s carrière nam een onverwachte wending nadat hij in 2014 werd gearresteerd voor het zwaar mishandelen van zijn vriendin. Hardy werd schuldig bevonden door het gerechtshof, maar nadat de tegenpartij niet verscheen in de rechtbank werden de aanklachten verworpen en werd er een overeenkomst gesloten. Hardy’s carrière was echter wel afgelopen binnen de NFL nadat de organisatie wist te bewijzen dat Hardy viermaal de zogeheten “Personal Conduct Policy” had geschonden. Opvallend was dat Hardy vervolgens de overstap maakte naar het MMA. Hardy won in 2017 en 2018 drie amateurgevechten via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd Hardy tot afschuw van veel mensen uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hardy maakte zijn Pro-Debuut tegen Austen Lane. Hardy won het gevecht via KO in de eerste ronde. De UFC gaf Hardy geen contract maar wel een zogeheten “Development Deal”. Hardy zou vervolgens in hetzelfde seizoen van de Contender Series terugkeren om het op te nemen tegen Tebaris Gordon. Ditmaal had Hardy slechts zeventien seconden nodig om zijn tegenstander via TKO te finishen. Hardy werd vervolgens in September 2018 gekoppeld aan Ray Jones tijdens XFN 352. Hardy won wederom via TKO in de eerste ronde. Hardy zou vervolgens in December 2018 zijn opwachting maken in de Island Fights organisatie. Echter cancelde de UFC dat gevecht om Hardy zijn debuut te laten maken tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen Allen Crowder. Hardy landde in de tweede ronde een illegale knie op het hoofd van Crowder. Scheidsrechter Dan Miragliotta diskwalificeerde Hardy nadat Crowder niet meer verder kon. De UFC gaf Hardy vervolgens nogmaals een kans ditmaal tijdens UFC Fort Lauderdale tegen Dmitry Smolyakov. Smolyakov had totaal niets in te brengen en verloor van Hardy via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Juan Adams (MMA 5-1/UFC 1-1) is een échte Heavyweight. Adams moet gemiddeld twintig pond van zijn gewicht afhalen om het Heavyweight limiet van 265 lbs te halen. Adams bleeft ongeslagen in zijn amateur carrière en maakte in de zomer van 2017 de overstap naar de professionals. Adams maakte zijn debuut bij de LFA organisatie tegen Chris Rose. Een debuut dat werd beklonken met een KO overwinning in de eerste ronde. Vervolgens won Adams ook via TKO in de eerste ronde van Brice Ritani- Coe en Dwight Gipson. Dit was voor de UFC reden om Adams uit te nodigen voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Adams vocht tegen Shawn Teed. Teed werd via KO in de eerste ronde verslagen waardoor Adams zijn eerste ronde (T)KO streak uit wist te breiden naar vier. Dana White was onder de indruk van ”The Kraken” en beloonde hem met een contract. Adams maakte vervolgens in December 2018 zijn officiële UFC debuut tijdens UFC Milwaukee. Ditmaal niet in de eerste ronde, maar in de derde ronde werd Chris De La Rocha via TKO verslagen. Adams nam het vervolgens in Mei 2019 op tegen Arjan Singh Bhullar in Ottawa. In een gelijkwaardig gevecht verloor Adams via een controversiële Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »