breaking news

Groenhart vs Nabiyev en Glunder vs Ulianov tijdens GLORY 64 Strasbourg

January 30th, 2019 | by Stefan Van Erp
Groenhart vs Nabiyev en Glunder vs Ulianov tijdens GLORY 64 Strasbourg
GLORY
0

GLORY 64 wordt gehouden op 9 maart aanstaande in Strasbourg. Tijdens dit evenement zullen Murthel Groenhart en Massaro Glunder hun opwachting gaan maken. Groenhart vecht tijdens het Main Event van de Superfight Series tegen Alim Nabiyev. Massaro Glunder zal zijn opwachting gaan maken tegen Aleksei Ulianov.

Powered by Aiki Budo.

Groenhart vs Nabiyev

Murthel Groenhart kwam de organisatie binnen in 2013 waar hij tijdens GLORY 2 vocht tegen wijlen Marc de Bonte. Groenhart won via een snoeiharde knie in de tweede ronde op KO. Groenhart die zowel op Lightweight als Welterweight heeft gevochten voor GLORY heeft tweemaal voor de Welterweight titel gevochten. Beide keren was Nieky Holzken zijn tegenstander en beide keren trok hij aan het kortste eind. In oktober vorig jaar stonden beide heren voor het laatst tegen elkaar tijdens GLORY 34 in Denver. Het gevecht ging over de volle 5 ronden en Holzken pakte de winst via een Unanimous Decision. Daarna nam Groenhart het op tegen Thongchai Sitsongpeenong tijdens GLORY 38 in Chicago. In een attractieve partij wist Groenhart te winnen via een KO in de derde ronde. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch werd Alan Scheinson de vervanger van Grigorian. Groenhart wist in een spannende partij te winnen via een Unanimous Decision. Daarna was het aan Harut Grigorian om het op te nemen tegen Groenhart slechts 4 weken na zijn partij tegen Scheinson. Zoals gezegd won Groenhart waarna er veel commotie ontstond. Groenhart mocht daarna opnieuw voor de titel vechten. In het hol van de leeuw tegen Cedric Doumbé wist Groenhart voor het eerst in zijn carrière de GLORY Welterweight titel binnen te slepen door via een Split Decision te winnen van de Fransman. Groenhart verdedigde zijn titel voor het eerst in Chicago tijdens het Main Event van GLORY 50 tegen Harut Grigorian. Groenhart liep tegen een snelle Knockdown op in de eerste ronde en leek zich staande te kunnen houden. Toch vond de scheidsrechter Groenhart niet fit genoeg om verder te kunnen vechten en besloot de wedstrijd af te zwaaien. Groenhart nam een tijdje rust en keerde half jaar later terug in de ring met een partij tegen Mohammed Jaraya. Groenhart overtuigde en wist de winst via een TKO veilig te stellen.

Alim Nabiyev is een 23-jarige Azerbeidjaans-Russische-Oekraïense vechter en traint momenteel in Rusland. Nabiyev kan zich beroepen op een CV dat onder meer de IFMA-, WMF- en WMC-wereldtitels en overwinningen op Yohan Lidon, Jamie Bates en Chad Sugden bevat. Nabiyev heeft van zijn 46 professionele overwinningen er 21 weten te winnen via KO/TKO. In zijn eerste partij voor GLORY wist Nabiyev winnend af te sluiten tegen de Fransman Jimmy Vienot via Split Decision. Daarna nam Nabiyev het op tegen Nieky Holzken tijdens GLORY 49 in Rotterdam. In een attractieve partij wist Nabiyev de overwinning naar zich toe te slepen via een Decision. Tijdens de mediascrum na GLORY Rotterdam gaf Nabiyev aan klaar zijn voor de titel te vechten. Eerst moest daar, wederom in Rotterdam,  voor afgerekend worden met Cedric Doumbé. In een spannend gevecht liet Nabiyev zien dat hij klaar is voor een titelgevecht. Hij won via een Split Decision en mocht vervolgens voor de titel gaan vechten tegen Harut Grigorian in Birmingham tijdens GLORY 54. In een partij over de volle 5 ronden kwam Nabiyev te kort en verloor via een Decision. Daarna nam Nabiyev het op tegen Eyevan Danenberg. In een gelijkopgaande partij wist de Rus te winnen via een Split Decision.

Glunder vs Ulianov

Massaro Glunder is een groot talent in de Featherweight divisie. Hij begon zijn professionele carrière in 2011 en vocht voor diverse promoties waaronder K-1 en WFL. Glunder is de zoon van Rodney Glunder die furore maakte in het MMA bij onder anderen Pride. Glunder staat erom bekend dat hij graag vaak vecht en ook op korte termijn. Zo nam hij in 2017 een MMA partij tegen Andy Souwer slechts 3 uur voordat deze begon. Ook bij GLORY heeft Massaro gevechten op korte termijn aangenomen wat zijn record wellicht niet ten goede heeft gedaan. Glunder kwam binnen met een statement door in de halve finale van het Featheweight Contender Tournament Niclas Larsen te verslaan via een TKO. In de finale nam Glunder het vervolgens op tegen zijn teamgenoot Christian Baya. Glunder verloor deze partij via een Split Decision. Daarna vocht Glunder tegen Zakaria Zouggary in Amsterdam en verloor ook via een decision. Slechts 3 weken later betrad Glunder alweer de ring om het op te nemen tegen Dylan Salvador in Parijs. Ook deze partij ging verloren en betekende dit het derde verliespartij op rij. Glunder vocht vervolgens 5 maanden niet en betrad de ring tijdens GLORY 51 met een volledig trainingskamp in zijn bagage. Glunder domineerde zijn partij tegen de gerankte Victor Pinto en liet zien dat hij thuis hoort in de rankings bij GLORY. Glunder maakte vervolgens zijn opwachting op short notice tegen Quade Taranaki tijdens GLORY 56 in Denver. Glunder had geen problemen met Taranaki en won via een eenzijdige Unanimous Decision. Daarna vocht Glunder tegen Kevin VanNostrand in New York. Glunder verloor uiteindelijk via een zeer controversiële decision.

Aleksei Ulianov vocht in 2017 twee partijen voor GLORY. Deze twee partijen waren er om snel te vergeten voor de Rus. Zo vocht hij tijdens GLORY 39 in Brussel tegen de sterke Kiatmookao in de eerste ronde van het Featherweight Contender toernooi en verloor via een Decision. Ook zijn tweede partij in 2017 ging verloren via een Decision. Tijdens GLORY 43 in New York was Giga Chikadze te sterk voor Ulianov. Vervolgens vocht Ulianov tegen Bailey Sugden in Birmingham. In de tweede ronde kwamen beide heren met hun hoofden tegen elkaar waarbij Ulianov een diepe snee opliep en niet verder kon. De partij werd als een No Contest neergezet. Vervolgens vocht Ulianov in de Johan Cruijff Arena tegen Zakaria Zouggary en won vrij verassend via een Decision.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »