breaking news

Gregor Gillespie vs. Vinc Pichel tijdens UFC Fight Night Utica

February 28th, 2018 | by Redactie

Gregor Gillespie en Vinc Pichel zullen het tegen elkaar op gaan nemen tijdens UFC Fight Night 131 in Utica. Dit evenement wordt gehouden op 1 juni aanstaande. Gillespie is nog ongeslagen in zijn professionele MMA carriere en heeft inmiddels al 4 partijen gewonnen in de UFC. Ook Pichel is een gevaarlijke klant in de Lightweight divisie. Hij won 4 van zijn 5 partijen in de UFC. 

Gregor Gillespie (MMA 11-0/UFC 4-0)  maakte in 2016 zijn UFC debuut. De ongeslagen New Yorker kwam over van de organisatie Ring of Combat waar hij de Lightweight Kampioen was. Gillespie wist zijn eerste zes gevechten allemaal in de eerste ronde te beslissen. Tijdens zijn vijfde gevecht voor de Ring of Combat organisatie (Gillespie vocht alleen maar daar voordat hij naar de UFC kwam) pakte hij al de titel. Deze verdedigde hij tweemaal. Tijdens de laatste verdediging tegen Sidney Outlaw ging Gillespie voor het eerst naar de scorecards. Gillespie won via Split Decision. In September 2016 zou Gillespie zijn UFC debuut maken tegen Joaquim Silva in Brazilië. Echter raakte Silva geblesseerd, en werd vervangen door TUF Brazilië 4 winnaar Glaico Franca. Gillespie domineerde het gevecht met zijn sterke worstelgame en zou een Unanimous Decision winst pakken.Vervolgens mocht Gillespie in zijn geboortestaat New York gaan proberen zijn tweede UFC overwinning te pakken tegen Andrew Holbrook. Gillespie zorgde voor een razendsnelle KO en pakte hier ook gelijk de Performance of the Night bonus mee. Gillespie pakte vervolgens in September 2017 opnieuw een bonus. Ditmaal de Fight of the Night bonus tegen Jason Gonzalez. Gillespie wist uiteindelijk het gevecht via een Arm Triangle Choke Submission in de tweede ronde te beslissen. Gillespie maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Charlotte in Januari 2018. Thuisfavoriet Jordan Rinaldi was de tegenstander. Gillespie had geen problemen met Rinaldi en won via TKO laat in de eerste ronde. Gillespie is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière.

Vinc Pichel (MMA 11-1/UFC 4-1) kwam in 2012 via het vijftiende seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pichel reikte tot de halve finale, waarin hij verloor van Al Iaquinta via Unanimous Decision. Zijn officiële debuut maakte Pichel later dat jaar tijdens de TUF 16 finale tegen de Rus Rustam Khabilov. Ook de op dat moment vrij onbekende Khabilov maakte zijn UFC debuut. Pichel had via TUF bekendheid verworven en was met ingang van dit gevecht favoriet. Khabilov had echter andere plannen en versloeg Pichel op zeer indrukwekkende wijze. ”Suplexcity” was van toepassing op dit gevecht. Khabilov gooide Pichel meerdere malen door de Octagon en versloeg de Amerikaan uiteindelijk in de eerste ronde via een suplex en een aantal stoten. Pichel was zijn ongeslagen Pro-MMA record kwijt. Echter kwam Pichel in 2014 sterk terug en versloeg hij zowel Garett Whiteley als Anthony Njokuani via Unanimous Decision. Sindsdien zagen we in verband met slepende blessures Pichel niet meer terug in de Octagon. Pichel maakte na ruim 3 jaar afwezigheid zijn comeback in Juni 2017 tegen Damien Brown. Pichel liet zien dat hij het spelletje nog niet verleerd was en versloeg Brown in de eerste ronde via KO. Vervolgens bond hij Joaquim Silva aan de zegekar via een Unanimous Decision.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »