breaking news

Greg Hardy Jr. krijgt nieuwe kans tijdens UFC Fort Lauderdale tegen Dmitry Smolyakov

March 4th, 2019 | by Redactie
Greg Hardy Jr. krijgt nieuwe kans tijdens UFC Fort Lauderdale tegen Dmitry Smolyakov
UFC
0

Voormalig NFL Defensive End Greg Hardy Jr. zal op 27 April 2019 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC on ESPN 3 in Fort Lauderdale, Florida treft hij de Rus Dmitry Smolyakov in de Heavyweight divisie. De Russische journalisten Igor Lazorin en Denis Geyko wisten dit beiden te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het BB&T Center op de Main Card.

Greg Hardy (MMA 3-1/UFC 0-1) maakte in de periode van 2010 tot en met 2015 furore als Defensive End in de NFL. Hardy’s carrière nam een onverwachte wending nadat hij in 2014 werd gearresteerd voor het zwaar mishandelen van zijn vriendin. Hardy werd schuldig bevonden door het gerechtshof, maar nadat de tegenpartij niet verscheen in de rechtbank werden de aanklachten verworpen en werd er een overeenkomst gesloten. Hardy’s carrière was echter wel afgelopen binnen de NFL nadat de organisatie wist te bewijzen dat Hardy viermaal de zogeheten “Personal Conduct Policy” had geschonden. Opvallend was dat Hardy vervolgens de overstap maakte naar het MMA. Hardy won in 2017 en 2018 drie amateurgevechten via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd Hardy tot afschuw van veel mensen uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hardy maakte zijn Pro-Debuut tegen Austen Lane. Hardy won het gevecht via KO in de eerste ronde. De UFC gaf Hardy geen contract maar wel een zogeheten “Development Deal”. Hardy zou vervolgens in hetzelfde seizoen van de Contender Series terugkeren om het op te nemen tegen Tebaris Gordon. Ditmaal had Hardy slechts zeventien seconden nodig om zijn tegenstander via TKO te finishen. Hardy werd vervolgens in September 2018 gekoppeld aan Ray Jones tijdens XFN 352. Hardy won wederom via TKO in de eerste ronde. Hardy zou vervolgens in December 2018 zijn opwachting maken in de Island Fights organisatie. Echter cancelde de UFC dat gevecht om Hardy zijn debuut te laten maken tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen Allen Crowder. Hardy landde in de tweede ronde een illegale knie op het hoofd van Crowder. Scheidsrechter Dan Miragliotta diskwalificeerde Hardy nadat Crowder niet meer verder kon.

Embed from Getty Images

Dmitry Smolyakov (MMA 9-2/UFC 0-2) kwam met een ongeslagen record en 100% finishratio in Juli 2016 de UFC binnen. De Rus nam het op tegen de Braziliaan Luis Henrique de Oliveira. De Oliveira had een betere conditie en was sterker dan de Rus. Laat in de tweede ronde besliste de Braziliaan het gevecht via Rear Naked Choke Submission in zijn voordeel, waardoor hij Smolyakov zijn eerste Pro-MMA verlies wist toe te brengen. Ook in zijn tweede UFC gevecht ging het mis voor de Rus. De Fransman Cyril Asker was via TKO in de eerste ronde te sterk voor Smolyakov. Smolyakov zou vervolgens in Oktober 2017 vechten tegen Adam Wieczorek maar raakte geblesseerd. De Rus dook vervolgens in Januari 2019 op bij de Kaliningrad Challenge. Daar won hij via Kimura Submission van Evgeniy Bova. Nu maakt Smolyakov zijn comeback bij de UFC.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »