breaking news

Green vs. Prazeres & Soto vs. Alcântara toegevoegd aan UFC Belem line-up

December 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Twee gevechten zijn aan de UFC Fight Night 125 card in Belem, Pará, Brazilië toegevoegd. De Amerikaan Desmond Green vecht in ”hostile territory” tegen de uit Belem afkomstige Michel Prazeres in de Lightweight divisie. Dit wist Gabriel Carvalho van MMA Brasil bekend te maken. En in de Bantamweight divisie zal voormalig titeluitdager Joe Soto terugkeren in de Octagon. Hij neemt het op tegen Iuri Alcantara. Het gevecht werd aangekondigd door Combate. Beide gevechten zullen plaatsvinden op 3 Februari 2018 in de Arena Guilherme Paraense.  

Lees hieronder meer over de vier vechters. 

Desmond Green vs. Michel Prazeres 

Desmond Green (MMA 20-6/UFC 1-1) maakte eerder dit jaar tijdens UFC 210 zijn debuut tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Josh Emmett. Green verraste veel mensen door Emmett via Split Decision te verslaan. Green is echter geen onbekende in het MMA circuit. Green deed mee aan twee Bellator toernooien in 2013 en 2014. In 2013 werd hij meteen uitgeschakeld, maar in 2014 kwam Green tot de finale tegen Daniel Weichel. Uiteindelijk won Weichel met een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Green ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij onder meer won van Miguel Torres en Steven Siler. De overwinning op Siler leverde Green de Featherweight titel op. Green verloor vervolgens de titel via Split Decision tegen Kurt Holobaugh, en kon ook niet winnen tegen Ande Harrison in een titelgevecht. Inmiddels was Green weer ”back on track” en had hij een winstreak van vijf gevechten. Green kwam echter in September 2017 te kort tegen de Dagestani Rustam Khabilov. Green verloor in Rotterdam via een enigszins controversiële Unanimous Decision.

Michel Prazeres (MMA 23-2/UFC 7-2) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC Lightweight divisie. De 35-Jarige Braziliaan kwam begin 2013 met een 16-0 record de UFC binnen. De 2nd degree BJJ Black Belt maakte een valse start in de UFC, tegen landgenoot Paulo Thiago werd via Unanimous Decision verloren. In hetzelfde jaar vocht Prazeres nogmaals voor de UFC. Ditmaal won de Braziliaan via Split Decision van Jesse Ronson. Prazeres ging vervolgens in 2014 een gewichtsklasse omlaag. Op Lightweight won hij van de sterke Rus Mairbek Taisumov via Unanimous Decision. Vervolgens ging het voor de tweede keer in zijn UFC carrière mis, ditmaal was de zeer sterk worstelende Kevin Lee te sterk via Unanimous Decision. Prazeres revancheerde zich in hetzelfde jaar (2015) via Split Decision tegen Valmir Lazaro. Een zeer controversiële Split Decision overwinning. In 2016 vocht Prazeres tweemaal voor de UFC. In Juli werd gewonnen van short notice replacement J.C.Cottrell en in September van dat jaar boekte Prazeres zijn meest prestigieuze overwinning tot dusver in de UFC. Landgenoot Gilbert Burns werd via Unanimous Decision verslagen. Prazeres mocht het vervolgens opnemen tegen veteraan Joshua Burkman. Prazeres had werkelijk geen enkele moeite met Burkman en versloeg hem vroeg in de eerste ronde via een North-South Choke Submission. Prazeres keerde vervolgens in Rotterdam terug in September 2017 tegen short notice replacement Mads Burnell. Burnell verving Islam Makhachev. Prazeres domineerde de partij en wist wederom via een North-South Choke Submission (ditmaal in de derde ronde) te winnen.

Joe Soto vs. Iuri Alcantara 

Joe Soto (MMA 18-6/UFC 3-4) is een voormalig Bellator Featherweight en Tachi Palace Fights Bantamweight Kampioen. Soto kwam in Augustus 2014 de UFC binnen, en heeft in de UFC een meer dan opmerkelijk verloop van zijn carrière gehad tot nog toe. De BJJ Black Belt zou het in zijn debuut opnemen tegen Anthony Birchak. Echter ging er iets mis bij het weightcutten bij titeluitdager Renan Barão. De UFC gaf het titelgevecht aan Soto, waardoor hij bij zijn debuut voor de organisatie gelijk de titel kon pakken. Soto gaf de Kampioen TJ Dillashaw zeer goed partij, maar verloor in de vijfde ronde via KO. Iets minder dan een jaar later stond opnieuw de originele partij tegen Birchak op het schema. Soto wist geen raad met de snelle combinaties van Birchak en werd vroeg in de eerste ronde KO geslagen. Begin 2016 mocht Soto dan opnieuw proberen zijn eerste overwinning binnen de UFC te halen. De Japanner Michinori Tanaka was de tegenstander. Volgens velen controversieel won de Japanner een Split Decision. Soto kreeg nog één laatste kans van de UFC. Hij nam het in Juni van dat jaar op tegen Chris Beal. Soto stond zwaar onder druk en verloor naar alle waarschijnlijkheid de eerste en tweede ronde. Laat in de derde ronde wist Soto de rug van Beal te pakken, en vervolgens Beal via Rear Naked Choke Submission te finishen. Soto had zijn eerste UFC overwinning te pakken. Tijdens de TUF Latin America 3 Finale in November 2016 pakte Joe Soto een gevecht aan tegen Marco Beltran op 5 dagen ”notice”. Een heuse klus tegen een Mexicaan in Mexico die in de UFC nog altijd ongeslagen was. Soto wist echter wat hij deed en versloeg Beltran na iets meer dan anderhalve minuut via een Heel Hook Submission. Hierdoor leek Soto eindelijk zijn draai te hebben gevonden in de UFC. Iets wat hij in zijn meest recente gevecht nog maar eens benadrukte. De zéér sterke BJJ Black Belt en immer onderschatte Rani Yahya werd in zijn thuisland Brazilië verslagen door Joe Soto via Unanimous Decision, waardoor Soto zijn 0-3 record in het begin van zijn UFC periode inmiddels gelijk wist te trekken. Tijdens de TUF 26 Finale in December 2017 ging het echter goed mis voor Joe Soto. De ongeslagen Welshman Brett Johns wist Soto via een Calf Slicer Submission binnen 40 seconden te laten aftikken. Hierdoor brak Johns de winstreak van drie van Soto.

Iuri Alcantara (MMA 35-9-0-1/UFC 9-6-0-1) kwam door de fusie van de WEC met de UFC in 2011 de organisatie binnen. Alcantara wist zijn eerste twee gevechten tegen Michihiro Omigawa en Felipe Arantes te winnen, maar beet zich stuk op landgenoot Hacran Dias. Hierna volgde een No Contest tegen Pedro Nobre en een KO overwinning tegen Iliarde Santos. Dit leverde Alcantara een gevecht op tegen topcontender Urijah Faber. Alcantara domineerde onverwacht de eerste ronde, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen Faber en delfde het onderspit via Unanimous Decision. Vervolgens bleef Alcantara in 2014 in drie gevechten ongeslagen. Onder andere Wilson Reis en Russell Doane werden verslagen. Begin 2015 verloor Alcantara als grootste favoriet op de card tegen Frankie Saenz via Unanimous Decision. Alcantara herstelde datzelfde jaar door Leandro Issa te verslaan via Unanimous Decision, maar begon het nieuwe jaar (2016) opnieuw matig door ditmaal te verliezen van Jimmie Rivera via Unanimous Decision. Dit leverde de Braziliaan wel de Fight of the Night bonus op. Tijdens zijn gevecht in Londen in Oktober 2016 nam hij het op tegen thuisfavoriet Brad Pickett. Iuri Alcantara leek herboren en zette via Triangle Choke Submission in de eerste ronde waarschijnlijk zijn beste performance in zijn UFC carrière neer. Ditmaal door de UFC beloond met de Performance of the Night bonus. Diezelfde Performance of the Night bonus won Alcantara ook tijdens zijn voorlaatste gevecht voor de UFC. In een van de beste comebacks tot nu toe in 2017 wist Alcantara na 7 minuten volledig gedomineerd te zijn door de ongeslagen Luke Sanders toch nog een konijn uit de hoed te toveren. Alcantara wist een Kneebar Submission aan te zetten bij Sanders die daarop aftikte. Een overwinning die Alcantara terug bracht in de Top 15 van de divisie. Echter ging het vervolgens in Juni voor eigen publiek wel mis voor de Braziliaan. Late replacement en UFC debutant Brian Kelleher verraste Alcantara vroeg in de eerste ronde met een Guillotine Choke Submission. Dit was het gevolg van een zeer zwakke takedown van de Braziliaan. Alcantara viel hierdoor voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15. In December 2017 vervolgde Alcantara zijn carrière tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Wederom wist Alcantara niet te overtuigen waardoor hij ditmaal verloor via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »