breaking news

Green vs. Koch & Silva vs. Pichel toegevoegd aan UFC Charlotte

December 15th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft twee gevechten in de Lightweight divisie toegevoegd aan de UFC on FOX 27 card in Charlotte, North Carolina. Bobby Green zal het opnemen tegen Roufusport vechter Erik Koch. Eveneens werd er een partij aangekondigd tussen de ongeslagen Braziliaan Joaquim Silva en de Amerikaan Vinc Pichel. Beide gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van het Spectrum Center op 27 Januari 2018.

Lees hieronder meer over de vier vechters.

Bobby Green vs. Erik Koch

Bobby Green (MMA 23-8-1/UFC 4-3-1) kwam in 2013 via Strikeforce de UFC binnen. ”The King” had eerder in zijn carrière al titels gewonnen in de King of the Cage promotie de TFA promotie en de WFC organisatie. Green debuteerde in de UFC tegen Jacob Volkmann. Een succesvol debuut dat in de derde ronde werd beslist via een Rear Naked Choke Submission. Green won hiermee de Submission of the Night bonus. Vervolgens wist Green in 2013 nog tweemaal te winnen tegen respectievelijk James Krause (TKO) en Pat Healy (Unanimous Decision). In 2014 werd Green gekoppeld aan voormalig Strikeforce Lightweight Kampioen Josh Thomson. In een zeer attractief en evenwichtig gevecht was het uiteindelijk Green die er met de Split Decision overwinning vandoor ging. Eind 2014 vocht Green een Co-Main Event gevecht tegen Edson Barboza. Green die de hele wedstrijd zat te ”showboaten” wist Barboza nauwelijks te raken. Barboza deed dit omgekeerd wel en versloeg Green via Unanimous Decision. Vervolgens verdween Green wegens privé problemen en blessures ruim anderhalf jaar van het toneel. Pas in Juni 2016 maakte Green weer zijn rentree in de UFC tegen Dustin Poirier. Poirier overblufte Green vroeg in de eerste ronde van het gevecht, en wist via KO er al snel een einde aan te maken. Green zou vervolgens vechten tegen Josh Burkman, maar trekte zich terug wegens privé problemen. Green mocht het vervolgens in April dit jaar opnemen tegen de sterke Rashid Magomedov. In een gevecht waar beide partijen aan elkaar gewaagd waren kwam Green uiteindelijk te kort via Split Decision. Vervolgens stapte Green op short notice in tegen Lando Vannata in Oktober 2017. Na een zeer sterk gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus moesten beide mannen genoegen nemen met een draw.

Erik Koch (MMA 15-5/UFC 3-4) kwam in 2011 via de WEC de UFC binnen. Na overwinningen tegen Raphael Assuncao en Jonathan Brookins stond Koch gepland om het op te nemen tegen José Aldo. Koch raakte echter geblesseerd, waarna we anderhalf jaar niets meer van hem vernamen. Bij zijn comeback verloor hij van Ricardo Lamas, waarna Dustin Poirier ook te sterk was. Koch won vervolgens van Rafaello Oliveira, maar verloor daarop volgend weer van Daron Cruickshank. Koch was hierna maar liefst twee jaar geblesseerd. Koch keerde in Mei 2016 terug in de Octagon. Daar versloeg hij Shane Campbell via Rear Naked Choke Submission. Na een afgelast gevecht wegens opnieuw een blessure tegen Drew Dober zou Koch in 2017 wel vechten tegen Tony Martin. Echter raakte Koch opnieuw geblesseerd en werd vervangen door Alex White. Koch maakte vervolgens in Juni 2017 dan toch echt zijn comeback tegen Clay Guida. Guida was te sterk voor Koch en versloeg de Roufusport vechter via Unanimous Decision.

Joaquim Silva vs. Vinc Pichel

Joaquim Silva (MMA 10-0/UFC 3-0) in Brazilië beter bekend onder zijn bijnaam ”Netto BJJ” kwam via TUF Brazil 4 de UFC binnen. Tijdens dit toernooi kwam Silva tot de Halve Finale waar hij verloor van de latere winnaar Glaico Franca. Silva, ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière met allemaal finishes in de eerste ronde kreeg alsnog de kans van de UFC om zijn debuut te maken. De Argentijnse veteraan Nazareno Malegarie was tijdens UFC 191 in 2015 de tegenstander van ”Netto BJJ”. In een zeer evenwichtig gevecht had Silva twee van de drie judges aan zijn kant waardoor hij de Split Decision overwinning kreeg toegewezen. Dit was de eerste keer ooit voor Silva dat hij naar de scorekaarten ging. Tijdens International Fight Week 2016 vocht Silva als opener op de Main Card van de TUF 23 Finale tegen de eveneens ongeslagen Andrew Holbrook. Silva overrompelde de Amerikaan direct in het begin en finishte het gevecht na iets meer dan 30 seconden via KO. Silva zou het vervolgens in September 2016 opnemen tegen nieuwkomer Gregor Gillespie in Brazilië. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd en moest hij het gevecht aan zich voorbij laten gaan. Silva maakte vervolgens in Mei 2017 zijn Europees debuut tijdens UFC Stockholm tegen Reza Madadi. In een evenwichtig gevecht won Silva ternauwernood via Split Decision.

Vinc Pichel (MMA 10-1/UFC 3-1) kwam in 2012 via het vijftiende seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pichel reikte tot de halve finale, waarin hij verloor van Al Iaquinta via Unanimous Decision. Zijn officiële debuut maakte Pichel later dat jaar tijdens de TUF 16 finale tegen de Rus Rustam Khabilov. Ook de op dat moment vrij onbekende Khabilov maakte zijn UFC debuut. Pichel had via TUF bekendheid verworven en was met ingang van dit gevecht favoriet. Khabilov had echter andere plannen en versloeg Pichel op zeer indrukwekkende wijze. ”Suplexcity” was van toepassing op dit gevecht. Khabilov gooide Pichel meerdere malen door de Octagon en versloeg de Amerikaan uiteindelijk in de eerste ronde via een suplex en een aantal stoten. Pichel was zijn ongeslagen Pro-MMA record kwijt. Echter kwam Pichel in 2014 sterk terug en versloeg hij zowel Garett Whiteley als Anthony Njokuani via Unanimous Decision. Sindsdien zagen we in verband met slepende blessures Pichel niet meer terug in de Octagon. Pichel maakte na ruim 3 jaar afwezigheid zijn comeback in Juni 2017 tegen Damien Brown. Pichel liet zien dat hij het spelletje nog niet verleerd was en versloeg Brown in de eerste ronde via KO.

Comments are closed.

Translate »