breaking news

Good vs. Zaleski dos Santos & Oliveira vs. LaFlare toegevoegd aan UFC Long Island

May 26th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Newsday Sports te melden dat de UFC twee Welterweight gevechten heeft toegevoegd aan de UFC on FOX 25 card in Uniondale, New York. Zo zal New Yorker Ryan LaFlare op 22 Juli 2017 zijn opwachting maken tegen de Braziliaan Alex ”Cowboy” Oliveira. Ook Lyman Good is aan de line-up toegevoegd. De voormalig Bellator Welterweight Kampioen neemt het op tegen Elizeu Zaleski Dos Santos. Beide gevechten vinden plaats in de Octagon het Nassau Veterans Memorial Coliseum en zullen waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Lees meer over de vier vechters hieronder.

Alex Oliveira vs. Ryan LaFlare

Alex Oliveira (MMA 17-3-1-2/MMA 16-2-0-1) kwam begin 2015 de UFC binnen. Oliveira verving op short notice Josh Thomson tegen zijn landgenoot Gilbert Burns. Oliveira rook de overwinning via Unanimous Decision, maar Burns wist in de laatste minuut van het gevecht alsnog via Armbar Submission het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Oliveira ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen voormalig Elite XC Kampioen KJ Noons. Oliveira verraste Noons in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission en kon zijn eerste UFC overwinning op zijn resumé schrijven. Vervolgens wist Oliveira 2015 succesvol af te sluiten met een Unanimous Decision overwinning tegen Joe Merritt en een KO overwinning tegen de Pool Piotr Hallmann. Die laatste overwinning leverde Oliveira de Performance of the Night bonus op. Oliveira vocht in 2016 opnieuw op short notice. Ditmaal tijdens het Main Event van UFC Fight Night 83 tegen de andere cowboy Donald Cerrone. Cerrone was duidelijk een maatje te groot en finishte Oliveira via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Oliveira revancheerde zich vervolgens door zowel van James Moontasri als van voormalig Bellator Lightweight Kampioen Will Brooks te winnen. Beide mannen werden respectievelijk via Unanimous Decision en TKO verslagen. Tijdens het laatste evenement van 2016 werd Oliveira gematcht tegen Tim Means. Means gebruikte in de ogen van de scheidsrechter meerderen illegale knietechnieken. Oliveira kon niet verder en het gevecht werd omgezet in een No-Contest. Beide mannen gingen in Maart van dit jaar op herhaling. Ditmaal wist Oliveira het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te beslissen.

Ryan LaFlare (MMA 13-1/UFC 6-1) is zo’n typische vechter die vaak wordt vergeten, maar die meer dan goede resultaten in de UFC wist te behalen. LaFlare kwam in 2013 als ongeslagen Ring of Combat Kampioen de UFC binnen. LaFlare, een zeer sterke worstelaar won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Benny Alloway. Hierna volgden nog drie overwinningen tegen Santiago Ponzinibbio, Court McGee en John Howard. Allen via Unanimous Decision. Vervolgens vroeg LaFlare om een gevecht met Demian Maia. LaFlare en Maia verzorgden het Main Event voor UFC Fight Night 62 in Rio de Janeiro, Brazilië. Maia domineerde de eerste vier rondes van het gevecht, en wist uiteindelijk vrij eenvoudig te winnen via Unanimous Decision. Het betekende het eerste verlies in de Pro-MMA carrière van LaFlare. In December 2015 vocht LaFlare tegen Mike Pierce. Opnieuw werd er gewonnen via Unanimous Decision. LaFlare vocht in verband met blessureleed niet in 2016, en maakte zijn comeback in zijn eigen staat New York in Februari van dit jaar tegen Roan Carneiro. LaFlare domineerde het complete gevecht op de grond en won via Unanimous Decision.

Lyman Good vs. Elizeu Zaleski Dos Santos 

Lyman Good (MMA 19-3-1/UFC 1-0-0) is een voormalig Bellator MMA Kampioen. Good probeerde via TUF 19 de UFC binnen te komen, maar faalde in die opzet. In 2015 lukte het dan toch. De UFC had een ”late replacement” nodig om tegen Andrew Craig te vechten. Good die op dat moment de Cage Fury FC Kampioen was kreeg het belletje en viel in, met succes. Good won in de tweede ronde via KO, en kon dus spreken over een zeer goed UFC debuut. Good stond in December 2015 gepland tegen Omari Akhmedov, maar moest afzeggen vanwege een blessure. Good werd vervolgens ingepland voor de UFC 205 card in New York tegen Belal Muhammad. Helaas voor Good pakte een USADA test positief uit. Good werd een half jaar geschorst en van het gevecht gehaald. Inmiddels heeft Good zijn schorsing uitgezeten, en mag hij weer vechten.

Elizeu Zaleski Dos Santos (MMA 16-5/UFC 2-1) is een Braziliaanse Jungle Fight Kampioen die in 2015 door de UFC werd gecontracteerd. Zaleski moest het opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. In Brazilië verloor Zaleski na drie slopende rondes via Split Decision. De Braziliaan kwam echter zeer sterk terug in zijn debuut in de Verenigde Staten voor de UFC. Zaleski won bijna een jaar na zijn verlies tegen Dalby van Omari Akhmedov. In een fantastisch gevecht won Zaleski via TKO in de derde ronde. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn meest recente gevecht in Oktober 2016 stond Zaleski tegenover de Japanner Keita Nakamura. Zaleski was sterker en won via Unanimous Decision.

 

Comments are closed.

Translate »