breaking news

Gökhan Saki in actie tijdens UFC Londen tegen Saparbeg Safarov

December 25th, 2018 | by Redactie
Gökhan Saki in actie tijdens UFC Londen tegen Saparbeg Safarov
UFC
0

De Turkse Nederlander Gökhan Saki zal voor de derde keer zijn opwachting gaan maken in de UFC. Op 16 Maart 2019 is in Londen, Engeland de Rus Saparbeg Safarov de tegenstander. Dit wist Red Fury MMA via Instagram te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Light-Heavyweight divisie tijdens UFC Fight Night 147 in de Octagon van “The O2”.

Gökhan Saki (MMA 1-2/UFC 1-1) maakte in Japan zijn lang verwachte UFC debuut. Saki nam het op tegen de Braziliaan Luis Henrique da Silva. Na een zeer sterk begin van Saki, leek ”Frankenstein” da Silva terug te komen in het gevecht. Echter wist Saki met een perfecte linkse stoot de Braziliaan via KO te finishen vlak voor het einde van de eerste ronde. Daarmee pakte Saki zijn eerste MMA overwinning van zijn carrière. Saki zou vervolgens in December 2017 terugkeren in de Octagon tegen Khalil Rountree Jr. maar moest door een blessure het gevecht annuleren. De Turkse Nederlander is een van de beste kickboksers ter wereld, maar heeft nu dus de overstap naar het MMA gemaakt. Saki vocht eenmaal eerder een MMA wedstrijd, deze ging dertien jaar geleden verloren via TKO tegen James Zikic. Saki staat al jaren aan de top in het kickboksen. Hij heeft een record van 83-12-0-1 en heeft onder meer overwinningen staan tegen Daniel Ghita, Melvin Manhoef, Tyrone Spong en Ray Sefo. Saki zou vervolgens alsnog vechten tegen Khalil Rountree Jr. tijdens UFC 226 in Las Vegas. Rountree Jr. wist Saki in het begin van de eerste ronde met een kiezelharde stoot knockdown te slaan en volgde met meer stoten. Rountree Jr. won via KO.

Embed from Getty Images

Saparbek Safarov (MMA 8-2/UFC 0-2) nam het in December 2016 op short notice (6 dagen) op tegen Gian Villante in Albany, New York. Beide mannen maakten er een echte ”brawl” van. Zowel Safarov als Villante waren aangeslagen, echter wist Villante uiteindelijk de overwinning via TKO te pakken. Dit betekende voor Safarov zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière. Safarov kreeg net als Villante wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Safarov zou het vervolgens in Rotterdam opnemen tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter werd de Lima door een potentiële USADA overtreding van het evenement afgehaald, en raakte vervolgens Safarov geblesseerd waarna het hele gevecht gecanceld werd. Safarov keerde vervolgens terug in Februari 2018 tijdens UFC 221 in Perth. Helaas voor Safarov was ditmaal Tyson Pedro via Kimura Submission te sterk. Safarov zou vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 terugkeren in de Octagon tegen Alonzo Menifield. Echter trok Safarov zich terug met een blessure.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.