breaking news

Gokhan Saki: “Ik ga bewijzen dat kickboksers het gaan maken in MMA”

May 31st, 2017 | by Stefan Van Erp

In een interview met Ariel Helwani heeft voormalig GLORY Light Heavyweight kampioen Gokhan Saki zijn visie gegeven over hoe zijn toekomst in de UFC er uit zal gaan zien. Deze week werd bekend dat Saki overstapt van kickboksen naar MMA en dit gelijk gaat doen in de UFC.

Kickboksen
Gokhan “The Rebel” Saki is een legende in het kickboksen. Zo won hij 83 partijen waarvan hij er maar liefst 59 op KO/TKO wist te eindigen. Saki begon zijn professionele carrière in 2000 waar hij het opnam tegen Farad Arslan. Saki won op KO in de derde ronde. Saki vocht naast GLORY onder anderen voor K-1 en It’s Showtime. In 2008 wist Saki de finale van de K-1 World Grand Prix te halen waar hij uiteindelijk verloor van Remy Bonjasky door een rugblessure.

GLORY
Na een succesvolle periode bij GLORY kwam de relatie tussen Saki en GLORY onder druk te staan. Saki had maar 1 partij voor ogen en dat was tegen huidige Heavyweight kampioen Rico Verhoeven. Deze partij kwam er echter niet en Saki heeft nu zijn grote liefde aan de kant geschoven voor een avontuur in de UFC. Saki heeft grootse plannen in de UFC.

MMA
Allereerst zou hij dolgraag willen debuteren tijdens UFC in Rotterdam. Saki heeft zelf altijd in Schiedam gewoond en heeft een grote schare fans in Nederland achter zich staan. Nu is Saki woonachtig in Dubai waar hij traint met diverse worstel- en BJJ coaches om zijn takedown defense en grondwerk te verbeteren. Saki zelf is al overtuigd van zijn Takedown defense en geeft aan dat niemand hem naar de grond gaat krijgen. Later deze maand laat hij zijn trainer Mike Passenier overkomen om ook zijn kickboksen op hoog niveau te houden. Saki verwacht volgend jaar al voor de titel te kunnen gaan vechten.

Instinct
Saki heeft afgelopen weekend met extra aandacht gekeken naar het gevecht tussen Alexander Gustafsson en Glover Texeira. Saki vond dat Gustafsson veel te veel risico nam door het telkens maar niet af te maken terwijl dat in zijn ogen al veel eerder had gekund. Volgens Saki mistte Gustafsson het kickboksers instinct en dat is precies wat hij zelf natuurlijk wel heeft. Zien wanneer je tegenstander klaar is om naar de slachtbank geleid te worden. Saki denkt dat dat zijn grote voordeel gaat worden en dat hij daarmee gaat bewijzen dat kickboksers het wel degelijk kunnen maken in de wereld van het MMA.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »